Jedálniček na zníženie draslíka v krvi

llek

Ak mas poskodene oblicky, tak urcite chodis k nefrologovi. Ak sa ho spytas, presne ti povie, ktore ovocie a zeleninu, pripadne ktore ine potraviny mas obmedzit. Velmi zavisi od aktualnej funkcie obliciek, hladiny kalia v krvi a este niektorych inych hodnot, co a ako vylucuju tvoje oblicky a co mas teda obmedzit. To su veci, ktore ale pozna tvoj lekar.

roko

Mám vyššie hodnoty draslíka v krvi a súčasne aj aritmiu lekár mi povedal že mám obmedziť niktoré druhy ovocia a zeleniny.

RNG

Draslik, obvykle maju ludia primalo draslika, lebo unika cez ladviny a v potravinach je ho primalo. Privela draslika znamena poskodene ladviny alebo nasledok roznych skodlivych liekov.
Ti treba adresovat regeneraciou ladvin , nie vyhybaniu sa drasliku.

kálium

Mám vyššie hodnoty draslíka v krvi a súčasne aj aritmiu lekár mi povedal že mám obmedziť niktoré druhy ovocia a zeleniny.
S pozdravom Roko z Prievidze.

Draslík

Lekári tvrdia, že ten nedbytok draslíka mám z večšieho množstva zeleniny a ovocia, ale mám aj choré obličky.Veľmi málo spím, cítim sa unavená a stále nervózna.

asska

Draslik, uprimne ti zavidim, ze nevies, ako znizit kalium. Ja zase roky trpim nedostatkom tohto mineralu a aj napriek dennemu prisunu draslik. tabliet a jedal, ktore maju toho draslika dostatok ho vzdy mam velmi nizky. Mne nevedia najst pricinu, kde mi unika. Pocitujem to aj na sebe. Som unavena, slaba, trpim zavratami , padaju mi vlasy.
A ty ten nadbytok nejak pocitujes?