Samozrejme s drozdim. Ten chlieb ma skoro 1.5kg. Pekaren od pekarne to moze byt trosicku ine.
Zacnem od toho, ako sa to pridava do pekarne.
-2PL slnecnicoveho oleja /zaujimavejsi by mohol byt, keby sa miesto oleja dala bravcova, alebo husacia mast/
-430-450mll vody /asi bude zavisiet od pekarne, aku kto ma/,
-1CL praskoveho cukru,
-2CL soli,
-200g raznej celozrnnej muky,
-200 - 230g uvarenych zemiakov, roztlacene na kasu,
-1/2 pohara ovsennych vlociek do ktorych dam cca 7-8 PL vody. Nechat napucat, nech to vsiakne /prazdny pohar ma cca 250mll objem/.
-500g hladkej polosvetlej psenicnej muky T-650,
-2/3 CL mleteho cierneho korenia,
-2 CL rasce,
-2 PL lanovych semienok /tie tam davam ale rozdrvene, lebo cele nemaju chut/. Moze tam ist ale kludne miesto toho aj sezamove semienka...
- 3 PL celych lupanych slnecnicovych semienok /ale mozu tam ist trebar aj tekvicove/. Viac nedavat, kleslo by to.
- 1 a 1/4 malej odmerky suseneho drozia modry vtak. Ta mala odmerka je asi ako cajova lyzicka.
Na vrchu musi ostat iba hladka muka, semiacka su niekde v strede. Do muky sa urobi niekolko jamiek a rozsype sa do nich rovnomerne to drozdie.
Pecenie: program celozrnny, farba na najtmavsie.
Slo by kludne pouzit aj cerstve drozdie, ale musi si clovek vysledovat spravne pomer.