zápcha, ako ju odstranit tipy

Príspevok v téme: zápcha, ako ju odstranit tipy
EliskaH

obcas zvyknem mavat zapchu,alebo tvrdu stolicu, problemy s travenim. Niekde na nete som citala,ako si domoct j pravidelnej stolici. Na ranajky si davam hustu kyslu smotanu /RAJO napriklad/,do nej trochu mletej skorice,lyzicku medu,dve lyzice orechov,hrozienka. Po pol hodine si spravim silny CIERNY caj do velkej salky, asi pol litra vody s troma sackami cierneho caju. Hned po vypiti tohto caju bezim na zachod (:. Tiez je dolezite dodrziavat zdravu zivotospravu,nejest vela masa a naopak, jest vela vlakniny. Takisto na zapchu je dobry GRAPEFRUIT, zjest ho cely s bielou supkou, velmi dobry na creva. Vyborne je tiez robit si ´jarnu´ a ´jesennu´ocistu klistirom,ktory si zavedieme do konecnika, a vyplachujeme creva s vodou /jeden a pol litra vody prevarime,nechame vychladnut na ludsku teplotu a pridame malu lyzicku citronovej stavy alebo jablcneho octu/. Dufam,ze moje rady pomozu vsetkym ktori to potrebuju, pekny den!

Enny

Dobré ranko.Čierny čaj na zápachu vôbec .Možno preženie len to,že to je teplé.Moja dcéra má problém cez dva roky.Pani doktorka na nu z vysoka kašlala a ešte sa smiala manželovi do očí,že preháňame .Tak som jej bola obratom dať také kakao ráno,že sa nemohla postaviť po mojom hlučnom vystúpení zo stoličky.Následne som vyhľadala pomoc v Bratislave.Stálo nás to nič.Takže moja rada znie.Z vätša len studená strava,lebo krémové polievky sotva dostanem do osemročnej.Raňajky napríklad -graham.rožok,rastlinné maslo,Slivková pomada,hruškový alebo jablkový džús,ale!!!!100 percentný .Desiata hruška,jablko,hrozno -podľa možností.Obed zelenina tipu cibuľa ,por,rajčina,paprika ,varené zemiaky.Olovrant ovocie,večera kuracie mäso celozrnne pečivo.Či chcela nechcela musela.Večer masáž brucha na ľavej strane z vrchu na dol.Uzastne.Takú radosť že Hmmm take veľké hmmmm som v zivote nemala.Samozrejme sa jedna o dieta.Nikdy nedovolte detom ktoré majú problem si čupnut mysliac ze si pomáha .Nie!To dieta to zadržiava .Pri tlačení na wc treba držať dieta za bruško aby sme cítili ze je napnuté ze tlači .Stale mi vravela ze tlači ale nejde.No ona netlacila.

demetermaco1

ľanové semienka,odstatok vlákniny a tiež aloe vera.dostať v lekárňach tektý veľmi dobré skúsenosti presný názov Aloe vera aktív. dvoj balenie po 500ml asi za 18 eur podľa regionu .na detoxikáciu a upravenie trávenia a vyprázdňovania vydrží dosť dlho užíva sapo 10 ml do deci vody ráno na lačno. veľa zdaru a uspechov čaute.

kaciatko7

bingham, ja jej radim, co pomohlo mne. samozrejme, uprava stravy je dolezita, ale ked si popritom este moze pomoct, preco nie. ja jem dlhe roky vegansku stravu a predsa si rozne veci doplnam. ked mozem robit 2 dobre veci naraz, preco by som mala robit len jednu. vsak ja ju nepresviedcam, Mirka vie o vit C toho dost a aj ho uziva. tak nech ma zas niekto nenapadne, ze tu niekomu nieco nutim. a ma s nim aj svoje skusenosti. ja osobne by som sa len na dnesnu zeleninu plus ovocie, ktore je uz tiez plne chemie, nespoliehala. (mozno este tak bio, ale aj to je malo)

kaciatko7

Mirka, dufam, ze ti bude chutit. inac, velmi dobre aj na peknu plet a vlastne cele zdravicko.
inac...pacila by sa mi taka tema o zdravom stravovani, rozne receptiky a skusenosti, ja uz tiez niekedy neviem, co jest. a nechcem jest dookola to iste :(
a na tu tvoju alergiu okrem toho ze sa musis tomu vyhybat, preco este nezvysis ten vit C? ja jem ovela viac a len mi to pomohlo, aj ked alergiu mam inu ako ty. a riadne detoxikuj organizmus, aj stravou, cajiky na cistenie krvi, ja jem aj tie silne enzymy od Damiana a aj tie mi na alergiu dost pomohli. a syry som vylucila uplne.

mirka 23

No fakt sa tešim na tie vaše recepzy, ked ich niekedy date do kopy...ta strukovinova pomazanka by mohla byť dobra.
Orechy su fajn, len tiež všetky nemôžem, napr. mandle, lieskove a dokonca aj z marhulovych jadier som mala trocha alergicku reakciu. No skusim tie ovsene vločky, uvidim či mi bude chutiť ta "gebuzinka" alebo radšej tvrdšie.

kaciatko7

Mirka, vlocky namacam do prevarenej vody uz vecer (ten receptik nizsie), mozno sa to bude niekomu zdat gebuzinka, ale chutovo je to dobre, davam aj hrozienka, nech si osladim rano. plus vsetky mozne orechy co najdem a semiacka. Kopec energie mi to rano doda. Predtym som skusala aj varit vlocky v ovsenom mlieku, med, skorica, tiez fajne. to mozes potom az rozmixovat, lepsie sa stravi kasa.
sestra si pecie taky chlieb (aj v pekarnicke, ale robi si aj take akoze buchticky normalne na plechu). muky strieda (celozrnnu psenicnu, pohankovu, amarantovu, dava aj cmar, niekedy len ciste sodu, tu obycajnu)
presny recept ti napisem potom, musim cakat, kym sa pripoji na skype, asi spinka teraz :)))
ale je fakt super ten chlebik, ziadna chemia, este na to nejaku strukovinovu pomazanocku a super zdrave ranajky su na svete :)