VAŠE SKÚSENOSTI S PSYCHOLÓGMI ALEBO PSYCHIATRAMI

alpaka

neboj sa tam zajst,je to skvela vec,ja som k jednej chodila a mozem povedat,ze moj zivot sa odvtedy poriadne zmenil k lepsiemu.a v pohode chod,aj ked neveris,ze ti pomoze,ja som na tom tiez tak bola...ale ludia tu maju pravdu...az ked som uverila,ze sa to da..az vtedy sa zacali diat veci.predtym nie.verit..to je vec.neodkladaj..nemas dovod,problemy treba riesit..inak ta prevalcuju

damaxy

ešte skúsim aj ja prispiet k tejto teme.Psycholog ti môže pomoct nájst zaujat iný postoj k problému ukazat ti cestu a naučit ta technikam správania sa v jednotlivých situaciach.Nevyrieši tvoje problémy,ale môže ta naučit brat veci tak aby ti neubližovali.To je dôležité otvorit oci a naučit zapájat rozum do riešenia.

zufala

no asi by som to mala skusit...viem ze s tou doverou mas pravdu.........prosim mate tu niekto aj skusenost s psychologom?

pouceny

No...je dolezite,aby si si nasla takeho psychologa,ktory sa naozaj vie aj vcitovat a bude ta pocuvat nie preto,ze si jeho klient,ale preto,ze si clovek,ktoremu chce pomoct.Profesionalita by nemala hrat u psychologa taku ulohu ako ludskost a empatia.

alti

Rozumiem Ti, ale na mojom vysvetleni trvam. V zaujme liecby musis zmenit postoj k uvedenym odbornikom. Skus si povedat, uvedomit: "Aj nejaky novy vyrobok si kupim a vlastne neviem poriadne, aky bude. A pri kupe si nevsugeruvam, ze urcite bude hnusny, nefunkcny,nevyhovujuci. Kupujem si ho s vierou, ze bude presne taky, aky ho potrebujem". Co povies, skus sa takto postavit aj k psychiatrovi, ku psychologovi. Mozno Ti to pomoze menit to svoje vnutorne /a nespravne/ presvedcenie o nich.

Alternativa

Zakladny problem, aby si pochopila moju kladnu odpoved "Ano, pomohli uz mnohym ludom" vidim v tom, ze citujem: "neverim ze pomôže". Niet takeho odbornika, ktory pomoze, ak chory nechce, neveri. Ano, je to tak, plati stare biblicke "viera Tvoja Ta uzdravi". Aj viera v lekara, odbornika je nevyhnutna pre dobry liecebny efekt.