Cvičenie počas redukcie hmotnosti (20 a viac kg)

Príspevok v téme: Cvičenie počas redukcie hmotnosti (20 a viac kg)
moj nazor

Chcem sa spýtať, resp. si ujasniť aké cvičenie je vhodné počas prvotnej redukcii hmotnosti - keď ide hlavne o zbavenie sa tukovej vrstvy (20, prípadne viac kg).

Je mi jasné, že vhodné sú športy typu beh, bicykel, korčule, atď.

Ale ako je to s posilňovacími cvikmi? Napr. brušáky, cviky na nohy, zadok a pod. Pretože už som tu zopárkrát čítala, že pri tej prvotnej redukcii hmotnosti a tukového tkaniva takéto cvičenia nie sú vhodné, nakoľko tým rastie svalová hmota, ale tuk ostáva.

Dúfam, že tu podobná téma nebola a ďakujem za odpovede od kompetentnejších :-)

poliewoocka

Takze co sa tyka cvicenia..nasprv musis zacat s jemnym rysovanim kombinovanym s lahsim aerobnym cvicenim-pilates,kalanetika,stretching,plavanie,joga+rychla chodza-tzv. "powerwalking"...vynechavaj pouzivanie vytahu,eskalatoru,MHD a pod..Neskor,ked si telo zvykne zintenzivni aerobnu aktivitu-beh poklusom,orbitrek,stacionarny bike,spinning,beziaci pas a pod.. ked dojde k zelanej redukcii hmotnosti-najma vrstvy tuku, pridaj posilovanie s lahsimi vahami. Neskor pridavaj tazsie, ale neprezen to. Takto postupne aj sam-a prides na to, co tvoje telo potrebuje, a ako sa mas prisposobit:) Velmi vhodne je aerobne cvicenie rano nalacno-nastartuje sa metabolizmus-zrychli sa o niekolko % na 12 hodin.. a strava?Doobedu si mozes dopriat viac sacharidove jedla,zlozite cukry v zemiakoch,ryzi,celozrnnom pecive a pod..jednoduche ketozy a aldozy ako glukoza a fruktoza jedine vo forme ovocia:)) poobede viac zeleninky a bielkovin..good luck:)

kaciatko7

moj nazor, tak skus napr. taku kalanetiku. nie je narocna a aj vytvaruje postavu. nemyslim, ze by brusaky, cviky na boky, zadok zvacsovali svalovu hmotu. dlhodobo som tak cvicila a jedine sa mi vytvarovala postava. odporucam ranny beh (na prazdny zaludok samozrejme), behavala som cca 3 roky vkuse kazde rano a aj som schudla aj postava sa zlepsila. a pokial necvicis v posilovni ako kulturista s velkymi vahami, tak nemas mat preco strach z naberania svalov. daj si male vahy a viac opakovani.

chudnuca

Ano lneze pre mna je problem kedze byvam na internate tam je strava 3 krat denne,a aj dost sladke a tie vecere no nvjm ako sa tam stravovat aby som schudla

bingham

Chudnuca: zakladom je pravidelnost - teda musis mat vyvazenu stravu min 5 jedal denne v mensich davkach, nie tak ako si to robila dnes

PS: ranajky su velmi dolezite, tam by som ti odporucil napr. ovsene vlocky - dostatocne ta zasytia a budes mat energiu

A samozrejme pohyb napr. behanie...

kaciatko7

chudnuca, podla mna na to ides velmi zle. kvoli vyprazanim rybacim prstom sa trapis, bebe keksy ti nevadia. musis svoje stravovanie zmenit uplne od zakladom. napr. take ranajky si vobec nespomenula. jedz 5x denne, ked si vyberes zdrave jedlo, mozes aj normalne porcie, nie jedlo nezdrave a plne tuku a jednoduchych cukrov a male porcie. cim menej krat denne jes, tym viac si telo uklada do zasoby v podobe tukov, chce si ulozit na horsie casy, ked mu zas nedas. tak hlavu hore, netrap sa nad dneskajskom, sprav si jedalnicek na den dopredu, vyzivne ranajky, vlocky, cerealie, obilne kase, desiata ovocie, obed zel. polievka, ak jes maso, tak si urob na ol. oleji platok kur. prs plus ryza natural, velky zel. salatik, zeleninova polievka, olovrant cel. pecivo s nejakou zdravou pomazankou, na veceru dus. zelenina, salat, moznosti mas vela, receptov je na nete kopec. budes sice chudnut pomalsie, ale vyvarujes sa jojo efektu, bude trvalejsie.
a okrem toho bez fyzickej aktivity to nejde...takze cvic, hyb sa, ci uz bicykel, korcule, ranny beh, kalanetika...
vies, problem je v tom, ze kazda chcete schudnut rychlo a bez namahy a to sa neda. len si tym privodis rozne zdravotne problemy, schudnut sa da aj zdravo a odmenom za namahu, ked prejdes na zdravu stravu ti budu popri zhodenych kg aj pekne vlasy, nechty, plet. drzim palce