Červeny krk a hrudnik

evely

Mám problém červeného fľaku na hrudi, ale v rôznych situáciách, či stojím na javisku, či sa s niekým zhováram, keď mi je fajn, proste v kľudných i stresových situáciách už od malička. V pozdejšom veku oveľa intenzívnejšie. Čo s tým?

Lišťo

Dobrý prajem.Chcem sa opýtať mam taký problem posledne 2 týždne vždy ked sa osprchujem s ami vyhodia take cervene flaky po pleciach a po rukach neviete čim to može byť spôsobene ci daka alergia alebo niečo ine ?dakujem piste prosím na mail.

ALERID

Mam to iste čo vy hlvne po telesnej ked sa zapotim zahrejem tak to zacina zacne ma svrbet trup krk a uz som cerveny.berem na to liek alerid a uz to nemavam tak casto a uz su to neni veke flaky ale len take bodky.A pomaha mi ked si otvorim okno a ochladim sa alebo studena sprcha.Naucil som sa tym zit a ty co sa pytaju mam na salame :D

filip1238546

ja mam podobny problem. tiez mam cervene flaky na krku a niekedy sa mi to vyhodi aj na tvari. ked mam vlhku kozu napr po kupani a prejdem si rukou po krku tak mi ostanu na ruke malicke supinky koze. niekedy ma to aj svrbi. bol som aj na vysetreni zaludka a nasli mi helikobakter na ktory som sa liecil ale flaky nezmizli. u alergologa mi zistili alergiu na spori brezy od polovece aprila do poluvice maja ale flaky mam cely rok. niekedy ustupia same a niekedy sa zasa objavia no pomali sa rozsirujz aj na ramena. raz sa mi stalo ze som sa niak v noci zacal potit a nad ranom som sa zobudil na strasne svrbenie a ked som sa pozrel do zrkadla mal som obrovky flak okolo celeho pasu a za par hodin uz som to mal po celom tele na tvari a dokonca na spankoch a vieckach z coho ma potom zacali palit oci. vydrzal som to niak do dalsieho rana a utekal som k lekarke kde som dostal protialergicku injekciu. potom to prestalo svrbet ale flaky ostali. zacalo to z nicoho nic . nosim len kvalitne oblecenie. tak neviem z coho to moze byt niektore lieky mi zaberu ze mi to zmizne no potom sa to zasa objaví. cez leto sa nemozem ani opalovat nie koli tomu ze to hrozne vyzera ale ked mi na kozo pali slnko tak mi tie flaky akokeby zbronzoveju a je to ako keby ma niekdo pichal malickymi ihlickami . mate niekdo taketo priznaky ? ak ano ako sa toho zbavit : este by som rad podotkol ze som v neustalom stresee co tiez asi k tomu prispieva a stravujem sa dost nepravidelne. niekedy mi chuti strasne jest a niekedy nemam chut na nic v takych par tyzdnovych intervaloch ak niekdo viete o co ide prosim napiste mi na mail
vopred dakujem

costymka

ved to, že niekto je v strese a je normalne bledý a ja sa hned zafľakavím. ano aj na tvári. kremiky, mastičky nepomáhajú. no a este k tomu, že ma to hlavne na tvári páli.teda za tie 2roky, čo som tu dala temu sa nič nezmenilo. akurat som radšej ticho v spoločnosti a fľaky sú menej.

SiMu3ka

Ja mám ten istý problém už veľmi dlho, ale mne sa nerobia fľaky len na hrudi, ale aj na tvári a niekedy aj na kolenách. No naučila som sa s tým žiť. Na tvár a hrud si dávam bledý aknecolor, veľmi mi to pomáha a skvele to kryje. Čiže to takmer nie je ani vidieť. A cez leto sa snažím cím skor opálit a ptm mi to nie je vidno. Viem je to hrozné, keď máme takýto problém. Ale ja som si povedala, že určite si tým nepokazím svoj život a ani tým, že by som sa mala vyhybať ľudom. Jednoducho aj na strednej som si našla mnoho kamarátiek a môžem povedať, že som bola dost obľubená medzi spolužiackami. Teraz študujem na vysokej škole a tam je človek neustále v strese. Ale o tom je predsa život. A určite nemám problém ani s opačným pohlavím....ba naopak. Pokiaľ vás ma človek rád tak taká maličkosť nemôze vadit. V prvom rade sa s tým musite vysporiadať vy a ptm vás prijíme aj okolie. Pri najhoršiom, keď viete, že vás čaká nejaká prezentácia pred viacerými ľudmi tak si dajte šatku, abo rolák....ale fakt ten aknecolor dost pomaha...tak prajem veľa stastia :-)