Vifon polievky

Maya55

Ahojte, podľa mňa keď človek jedáva veci s mierou, je to v pohode. Z vifónky asi ešte nikto neumrel, teda dúfam :D Ide skôr o to, mať rozmanitú stravu, ak chceš jesť nízkokaloricky, sú aj iné recepty..pogoogli, je to plný net. Apropoo, ten zdraviu škodlivý glutaman sodný, je podľa mňa čistá "bublina". Ak sa o to zaujímate, skúste si prečítať tento článok, vysvetľuje ak aká je pravda ohľadom obávaného syndrómu čínskych reštaurácií (primar.sme.sk) chlapík, ktorý to komentuje je odborník uznávaný aj v zahraničí, asi nemá dôvod zavádzať ľudí...

Zaran

Ak zješ jednu tak raz za mesiac,nič take strašne sa zase nestane ale najlepšie je vyhýbať sa takým žbrndám úplne,prípadne siahnuť po nich len ked fakt iné nemaš čo zjesť,viem o čom hovorím
ja som ju kedysi jedla nenormálne často,každý deň aj 2-3 polievky a čoskoro ma začal bolieť po nociach žaludak tak že až(a u mňa to už je čo povedať,ked ma boli žalúdok :D)inač som z nich začala aj priberať,sú veľmi nezdravé aj trochu pikantné na mňa( a to som tam nedavala ani ten olej do nich),chuťovo nie sú zlé ale opatrne s nimi.Ja ich už po svojej zlej skúsenosti do papule nedam.
Radšej si s nimi nezačínaj :D hlavne ak máš slabší žalúdok,je to svinstvo.

vanilla_cakeq

ved to mas na vzadu obale napisane pri zlozeni, obsah tuku je myslim okolo 20 g na jednu polievku, ale ked si nedas ten mastny sacok do toho, ale iba ten na ochutenie, tak tej masti tam potom nemas tolko, tym padom ani tukov kolko je napisane, a pritom chuti rovnako "dobre"

dasfffffdfds

ved to mas na vzadu obale napisane pri zlozeni, obsah tuku je myslim okolo 20 g na jednu polievku, ale ked si nedas ten mastny sacok do toho, ale iba ten na ochutenie, tak tej masti tam potom nemas tolko, tym padom ani tukov kolko je napisane, a pritom chuti rovnako "dobre"

mjendelna

vifon sú veľmi ale veľmi zdravé polievky. Ja si kupim naraz 6 kusov a naraz ich dam do hrnca a najeme sa cela rodina. ja zjem asi 5 za týžden.

Nephilim

No ja ich zvyknem jedávať v robote, ked mám obednú pauzu. Kupujem si Shangai Garden v Tescu. ALe kedže som ich už jedla istý čas, tak som sa ich prejedla a nemám na ne vôbec chuť:-D Za čo som neskutočne vdačná:-D:-D:-D Ked už to jesť, tak len zriedka, lebo je To dosť nezdravé..

vevericka

no inak glutaman je aj napr. v rajcinach aj mase uplne prirodzene,v ludskom tele tiez, bez toho, ze by ho tam niekto dodal, takze sa mu vyhnut neda, je to povodne prirodna latka, ale kedze dodava akoby masovu chut, tak ho zacali pouzivat hojne v potravinarstve,cinania ho volaju umami (tusim) resp. piata chut, mimochodm niekde som citala, ze tie nahrazky za glutaman su este horsie ako samotny glutaman,takze polievky typu "bez pridaneho glutamanu" mozu byt este horsie

sweet_lolitta

Gurman, to ze je glutaman vsade ma niekho utesit, ze je to ok? :) toto su uz len rady.
Ja sa snazim vsemozne vyhnut eckam ako len viem. Kupujem prevazne bio veci, zeleninu/ovocie na trhu a maso ked uz, tak taktiez kvalitne.
Instatne polievky a ine veci su len ako zachrana pred smrtou hladom pre mna, inak bych to do huby nedala.