Nezistiteľná príčina mojich zdravotných problémov

Príspevok v téme: Nezistiteľná príčina mojich zdravotných problémov
julia44

Približne od mája 2007 trvá môj „zdravotný problém“. Začalo sa to najprv nenápadne – svrbením tela, ktoré postupne nadobúdalo intenzívne rozmery – celého tela, taktiež som začala pokašliavať suchým dráždivým kašľom (ten trvá doposiaľ) . Nakoľko sa jednalo o nepríjemné svrbenie, najprv som navštívila kožného lekára. Začali ma liečiť na svrab ( znie to surovo – ale to bola diagnóza kožnej lekárky). Na vysvetlenie uvádzam, že som v tom čase pracovala v dosť zaostalom prašnom a dosť špinavom prostredí starého domu a jeho okolia. Výsledky vyšetrení následne však toto už na počutie nepríjemnú diagnózu vyvrátili. Testovali ma na rôzne kožné problémy, liečili ma dermatologickými liekmi a všetko bolo negatívne. Na odporúčanie kožného lekára, nakoľko nebol zistený žiadny kožný problém, ktorý vyvolával svrbenie – som začal navštevovať gastroeneorológa. Znova sa začali rôzne testy ako gastroskopia – kde mi diagnostikovali gastritídu autoimunitného typu a chronickú gastritídu ložiskovo atrofickú – ale nikto ma neliečil. Ďalšie výsledky boli napr. : APCA – vysoko pozitívne, AMA – pozitívne, v r. 2007 mi boli zistené : chromogranín bola hodnota - 450, gastrin – 225 a tohto roku v júli už chromogranín – 257 a gastrín – 552 – teda dvakrát vyššia hodnota . Nikto mi doposiaľ nevedel zistiť, prečo sú hodnoty spomínaného gastrinu, chronograninu a APCA také vysoké a nič sa s tým údajne nedá robiť. Poslali ma ešte v r. 2007 na scintigrafiu s výsledkom – negatívnym, v r. 2008 na PET v Bratislave s výsledkom : mierne nálezy na krku, v pečeni a v črevách. Taktiež som v r. 2008 obsolvovala colonoskopiu s výsledkom negatívnym, enterografiu s výsledkom negatívnym, v r. 2009 kvôli APCA a AMA (pre podozrenie na biliárnu cirhózu pečene) som absolvovala biopsiu pečene s výsledkom negatívnym. V decembri 2008 som ešte bola hospitalizovná na pľúcnom oddelení ( kvôli kašľu), kde bola vykonaná bronchoskopia s výsledkom negatívnym,. avšak ako som uviedla pretrváva. Nakoľko ani takto sa nepodarilo zistiť príčiny svrbenia a kašľu, absolvovala som aj kompletné hematologické vyšetrenie s výsledkom: trombocytopénia a bola mi vykonaná následne aj trepanobiopsia spina ilica s negatívnym výsledkom( podozrenie na mastocytózu) a bola mi odobratá kostná dreň s výsledkom : mierny stupeň hypocelulárity. Okrem toho som absolvovala aj neurologické vyšetrenie pre podozrenie na porfýria s negatívnym výsledkom. Keďže ani takto sa nepodarilo zistiť príčinu svrbenia a kašľu absolvovala som aj alergologické testy – kde zistili v krvi mierne hodnoty plesní, ale nepodarilo sa zistiť o čo vlastne ide (druh ). Taktiež som absolvovala rôzne infekčné vyšetrenia medzi inými i na boreliózu – tiež s negatívnym výsledkom.
Dlhodobo sa liečim na hypotyreózu, bola som operovaná fibróznu displaziu bederného kĺbu ( pred 15-timi rokmi) a na hysterektomiu pre chronicku endometriózu.
Napriek vyššie uvedeným „ťažkostiam“ by som chcela tieto doplniť o ďalšie sprievodne príznaky : ide napr. o začervenanie tváre a krku, spomínané svrbenie celého tela, kašeľ, bolesti a pálenie kože, taktiež mám bolesti v oblasti kľúčnej kosti, kde som zistila neidentifikovaný opuch ( niečo akoby cysta ) v jamke kľúčnej kosti, taktiež bolesti v oblasti brucha – najmä oblasť žlčníka a pečene, ako i tráviaceho traktu. Po následných vyšetreniach brucha sa má jednať pravdepodobne o zrasty po predošlých operáciach.
Viem, že toto čo som tu napísala, je na jednu osobu veľmi veľa, ale napriek tomu, že som doposiaľ absolvovala nespočetne veľakrát rôzne odborné vyšetrenia, doposiaľ sa „nepodarilo“ určiť, alebo zistiť príčinu môjho ochorenia. Možno to vyzneje trochu smiešne, ale sama som aj vyhľadala psychiatra, kde po troch mesiacoch sa psychická príčina taktiež vylúčila. Nie som hyponchonder, ale chcem konečne žiť tak ako každý iný obyčajný a najmä zdravý človek Je to pre mňa o to bolestivejšie, že som dlhoročná a skúsená zdravotná sestra a sama si neviem pomôcť. Preto Vás láskavo žiadam o pomoc pri riešení môjho „zdravotného problému“. Ďakujem vopred za každú dobrú radu.
Júlia
P.S.
Chcela by som podotknúť, že uvedené symptómy mojich zdravotných problémov sa začali cca po jednom roku od návratu s dovolenky v Tunise, kde som už viackrát počula o možných chorobách, ktoré sa prejavili po približne rovnakej dobe ako napr. u mňa po návrate z Afriky.

RNG

S napravenim travenia by som suhlasil ovprvom rade, lebo zle travenie vedie k stovkam roznych zdravotnych problemov, vcitane vsetkych popisovanych.
Gastritis je z nedostatku kyselin, ked sa v zaludku mikroby mnozia,a ich toxiny vytvaraju zapaly, miesto aby ich silne zaludocne kyseliny znicili. No a to je zaroven traviaci problem a po case to znici aj probioticku floru v crevach, tj je to aj problem celkovej imunity a absorbcie zivin.
Takze mas nedostatok kyselin a zlu crevnu floru,zlu absorbciu zivin k comu sa pridava aj nedostatok enzymov, lebo toxiny vytvorene v zaludku poskodia aj vyrobu enzymov a samozrejme zamoria a oslabia cele telo. No a ked si nedovavas aj extrqa mikrovlakniny a probiorika, tak z toho ani nemozes vyliezt, je to uzavrety kruh.
Odporucam doplnok kyselin, enzymov, mikrovlaknin a nasadit si kvalitne probiotika.

mjanik

asi by somk postupoval tak,že:najskôr by som posilnil krv a potom preliečil trávenie,veľa by toho vypadlo a čo by zostalo ,TO BY SOM POSTUPNE ODSTRAňOVAl

zrkadlovka

milá julia, som tu na webe krátko a všímam si tu vec, ktorú väčšina prehliada. Obe sme zdravotné sestry a čo si budeme nahovárať, lekári neliečia príčinu problému, ale symptóm. Ty ich máš neúrekom a tým, že už si absolvovala asi všetko a negatívne, potvrdzuješ jednu vec. Riešenie nenájdeš v ďalších a ďalších testoch. veď keby lekári mali tušáka čo ti je, už ti to po toľkých rokoch odhalili.
Pýtaš sa čo je teda príčina tvojich ťažkostí? Ty! Tvoje myslenie spúšťa všetky tieto príznaky. Ako? Ak chceš napíš mi na e-mail (je to totiž zdĺhavé a sem sa to nehodí)a môžem ti pomôcť nájsť tvoje programy.

Toska

Julia,RNG ti dobre radi.Je lepšie pomaly si telo očisťovať ako brať lieky na príznaky.Potom sa dostaneš do začarovaneho kruhu a budeš si liečiť vedľajšie priznaky z liekov.Vyborny je koreň zazvor,oregano,chlorela spirul.mumio,citrony.Neprejedať sa,hlavne nejesť čokol.sladk.chleba.Kupuj si maces.

aaandy

na tieto vaše problémy by som doporučila hubu reishi.je to fakt úžasná huba ktorá je všetky možné zdrav.problémy.ja s ňou mám veľmi dobré skúsenosti keď máte záujem napíšte mi andreafuleova@azet.sk

27Sonya

Dobrý den,potrebovala by som pomoc pre svoju priatelku.Priatelka ma 33rokov pred 8rokmi mala mozgovu prihodu,praskla jej cievka v hlave,ale dostala sa z toho bez nasledkov,pred niekolkými mesiacmi začala mat nevolnosti,mdlobi,na tele sa jej začali objavovat a nasledne miznut velke červene smuhy,ktoré neprijemne svrbia,puchnu jej prsty na rukach.Po vyšetrení u obvodnej lekarke,ktorá jej odobrla krv jej nasadila neake hormony,ktorý tento stav ešte zhoršil.Prosim poradte mi ako mam pomôct svojej kamoške.Dakujem

Taxim

Ja som sa tiez vratila s Tunisu a odvtedy mam vazne zdravotne problemy dostala som tam neznamu chorobu.Prejavy zapal koze svrbenie atd. Beham po lekaroch 4 roky a nic . po biopsii koze mi zistili ze mam discodny lupus erythematotus. Nevedia presne ci to tak je lebo vonkajsie prejavy uz nemam Brala som Plaquenil antimalaritikum. Tem pomaha na nezname choroby zmiernuje priebeh.Skus. Je to aj antiparazitikum.Tam som to dostala a este som zi za vlastne peniaze znicila zdravie.

Ivka 1

Som toho nazoru,ze sa jedna o nakazu
niektorym druhom parazitov. Odporucala by som pitie aloe + cesnakove tablety + antiparazit .Mozeme poradit este aj s lekarmi z poradneho zboru lekarov,ktori sa venuju liecbe klasickou aj alternativnou medicinou. Viac info na maile ak budete mat zaujem.

RNG

co tak vysetrenie na chlamidiu pneumoniae?
Priznaky na kozi su vysledky nejakeho zamorenia tela, ci uz toxiny z mikrobov, ci uz nejake zamorenie chemicke.
V kazdom pripade by ti enzymaticke cistenie, tiez cistenie pecene(protokol dr Berksona) pripadne chelacia mali pomoct.
Aj ked problem moze byt v nejakej nakaze, odmorenie tela je vzdy napomocne.
Mozno aj protizapalove, ako napr curcumin a dumbier, boswelicka kyselina, pripadne NAC a quercitin(pluca odhlienovanie) tu mozu byt napomocne.
Ale ked sa jedna o nakazu, nakoniec ju musia zistit a adresovat ucinnymi prostriedkami.
Ja osobne by som pouzil tie, co tu uz davnejsie spominam v tom "slepom" boji proti neznamej nakaze:citricidal, oreganovy olej, extrakt z olivovych listov, graviola, collostrum a ine, pozri si aj temy na parazity a viralne choroby(herpes), vyhladavac pracuje dobre.