kolko spať?

lost

datelinka - wow to mas super potom :)

suhlasim ze 10 je privela :)

napriklad ani teraz necitim unavu, v pohode by som zabehol maraton :D
neviem cim to je, ale mozno mam zasoby este z tych 10hodinoviek :D
ono je to take ze zaspim o 00 az 01 a potom sa prebudim 9-10 ale vstanem o 10-11 :)

myslim ze je to riadna strata casu :)
luxus, ktory si nemozem dovolit :D

datelinka

llost, ja bežne spávam 5 hodín, výnimočne 7 a cítim sa fajn. desať je už dosť aj pre batoľa, nie? :-))

lost

Ale rad by som si vytrenoval telo na to aby som spal co najmenej, bez znizenia kvality dna - takych 6 hodin by sa mi pacilo, ktovie ci je to realne :)

lost

Dnes som mal 4 hodinovy spanok, ale citim sa asi tak na 90% tak dobre ako ked mam 10 hodinovy spanok :D

tych 10% kludne obetujem na to aby som ziskal 6 hodin extra zivota :)

ALe je to asi velmi velmi individualne + zalezi na tom co robi clovek dnes, vcera, predvcerom,proste tam musi byt veeeela variabilnych.. :D

Klasicky mavam 10 hodin, ale je to podla mna strata casu..

kennynko

no ja osobne to mam veľmi pestré. Denne spím cca 7,5 hod, keď je škola. Vstávanie nenávidím a cítim sa nevyspatejší, ako keď spím 5.
Optimálne cez prázdniny, aby som sa cítil "v pohode vyspaný" spím prvý tyždeň 11-12 Hod denne a neskôr mi už stačí 10. =) som divný neber ma ako príklad hh :) veĎ sakra takto celý život prespím! A ešte mam jeden blbí zlozvyk, že cez prázdniny idem spať o 1 abo 2 ráno a vstávam tak okolo 12. Terazky prázdniny končia a zajtra doučko... takže z dnešných 12 to zajtra ide na 7:30.To asi nebude veľmi zdravý typ spánku =(.
A ty spíš koľko?

ojka

spachtoska ak často prespíš takto veľa hodín bez problému a aj potom sa cítiš strašne unavená tak možno trpíš hypersomniou.Je to niečo ako chorobná spavosť,keď nadmerný spánok nie je sprevádzaný pocitom oddychu.Ale aspon čo mám ja odpozorované tak to, že čím viac toho človek pravidelne prespí, tak tým sa cíti unavenejší.Zdravému dospelému človeku by malo stačiť takých 6-8 hod k tomu, aby mohol byť na druhý den v pohode.