kozmetika

Príspevok v téme: kozmetika
duhofka

ahojte vcera som bola prtvykrat u kozmeticky a kedze mam dost problematikcu plet poradila mi pouzivat rano a vecer pletovu vodu a nejake kremy....poradili by ste mi nejaku dobru znacku pre zmiesanu mastnu plet??nechcem robit reklao len je siroky vyber znaciek a ja sa nevyznam.dakujem
pripadne ak by ste vedeli tak co je dobre pouzivat na taku plet aku mam.Dakujem:)
ps:ako casto mam ku kozmeticke na cistenie chodit...ona povedala kazdy mesiac,moze byt?

Gill

Mne tiež vôbec nepomohla kozmetika z drogerie, ako su tie klasicke znacky Garnier, Nivea, Clean and Clear, vyskusala som toho uz vela. Teraz pouzim mydla Protex a Dettol na cistenie, su antibakterialne a este RSB z lekarne. To mi celkom pomaha.

duhofka

ehm mam ale tu kde byvam robi v leekarni moj idol:D
no okej zbehneem sa spytat...a na vzorky niet casu,tak kolko ma bude stat nejaky dobry krem,pletova voda a cistiaci gel v lekarni?

jednoockoo

no ja ti z obchodu neodporucam nic, lebo nemam dobre skusenosti...ved si zbehni do lekarne, vypytaj vzorky a vyskusaj ci ti sadne, ci sa prejdes do lekarne alebo do drogerie to mas uz jedno, nie? :)

duhofka

dakujem za rady kocky....nemam zase vela akne ale tie vyrazky ked sa vyhodia je ich dost a hlavne na jednom licku a na brade a tych bodiek na nose sa neviem zbavit:((
do lekarne moc nechodim,mohli by ste mi povedat taku naj kozmetiku bezne dostupnu v obchodoch??mimo tej garnieer

jednoockoo

este mi napadlo, na cierne bodky, je velmi dobry piling, avsak ak ams hnisave vyrazky, tak je nevhodny. ja pouzivam na to kavu. ked mamka vypije obycajnu kavu, tak tou usadeninou si umyjem tvar, je to dobre lebo kofein zaroven vypina vrasky.

dalej si mozes urobit domacku masku z drozdia- polku drozdia, a trosku mlieka vymiesaj, nanes na tvar a pockaj kym zaschne a oplachni dole.

ak chces kremy na tvar, a mas viac ako dve vyrazky (obrazne povedane), zabudni na pripravky z drogerie, ako je AB, garnier, atd atd, lebo tie su pre dievcata ktore maju perfektnu plet, a sem tam sa im vyhodi vyrazka ( aj ked to propaguju inak), vyskusaj skor pripravky od koznej, alebo skus tie z lekarne, je pravda ze su drahsie, ale aj ucinnejsie. a ked nechces vyhodit tolko penazi, raz za mesiac, alebo raz za dva tyzdne, pobehaj vsetky lekarne v meste, a pytaj si vzorky kremu, ja to tak robim uz od nepamati, a za posledne 4 roky som na kremy dala dokopy mozno 500 korun :)

mirka 23

som na tom podobne ako jednoočko :) Najlepšie su prirodne veci, takže ako pleťova voda koloidné striebro a na noc namiesto kremu kokosový olej a najlepšie ak je tam aj kvapka GSE.
Z klasickej kozmeziky bolo LRP dosť dobre. Inak ak máš aknoznu pleť, tak sa oplati isť ku kožnej, ušetriš na kozmetike, pretože kremiky ti predpiše a zlepši sa ti pleť.

jednoockoo

no, kazdemu sadne nieco ine :) mne sa osvedcilo pouzivat namiesto pletovej vody zihlavovy caj, a na odlicenie olivovy olej, a zaden make-up :) a na umyvanie tvare mam penu od ryoru, ta je dobra. a krem som kedysi mala LRP, ale teraz pouzivam na citlivu plet od biodermy :)