Nepravidelne hlboko - plytke dychanie (stres?)

Príspevok v téme: Nepravidelne hlboko - plytke dychanie (stres?)
dychanie_pro

Dobry den.
Chcel by som sa opytat, ci niekto ma neaku skusenost s nasledovnou vecou:

Jedno obdobie som bol sustavne dlhsie vystaveny dost vysokemu tlaku/stresu, skoncilo to tak, ze staci aby ma trocha nieco (niekto) vytocil, automaticky zacnem "ovladat" dychanie. A zacnem dychat dost hlboko a rychlo (aj 2-krat nadych+vydych za 5 sekund), potom(po chvili) citim na hrudniku tlak, pri umyselnom spomaleni niekedy aj bolest hlavy a hrudnika.
Neviete co s tym ?
Dakujem za vsetky namety

Bububububu

Dajte si skontrolovat hormonalne testy ale hlavne hladiny kortizolu.Nenechajte sa odbit doktormi typu , to mate psychicke a podobne.Ak vam zistia vyssie hladiny kortizolu , znaci to problem vo vasom tele.Zvycajne sa to nazyva Cushingova choroba alebo Cushingov syndrom.A ten moze ale aj nemusi sa vyznacovat vacsinou nadorom v nadoblickach alebo v hypotalame mozgu.Doktori su dementi , vacsina ma stare skoly a na noce studie (dokazatelne) seru a klasifikuju vsetko ako psychicke poruchy.Nenechajte sa odbit a kludne si aj zaplatte MRI alebo CT celeho tela.

Lulu2011

ja mam v poslednej dobe kazdy den stazene hrudne dychanie, akokeby som bola vo svorke, ked napnem hrud a vystriem chrbat ma boli cele svlastvo, neviem ako to uvolnit, nervy :(

xyu

Ahoj Miriam, mam ten isty problem, preto som to hladal na iternete. Netusim vsak preco, lebo mam bezstresovy zivot ale to nepravidelne dychanie je vzdy, v praci, doma. Vzdy mi je lepsie ked sa zhlboka nadychujem, ale ked to robim casto, zacne ma pychat v hrudniku a k lekarovi s tym nechcem ist, lebo zijem v zahranici a tak dobre jazyk neviem, aby som si na to trufol...
moj e-mal mimo.c@centrum.sk

jajkafr

ahoj miriam nebola som pri nete preto som ti neodpísala. Môj mail je jajkafr@gmail.com Dnes cestujem na internát takže pri nete budem tak najskôr vo štvrtok. Napíš mi mail ja ti určite odpíšem hneď ako sa dostanem k netu.

(miriam)

jajkafr alebo ak mozes, napis mi svoj mail a ja sa ti ozvem, lebo by som sa na tuto temu velmi rada s niekym porozpravala.

(miram)

jajkafr a nebola by si taka zlata, ze by si napisala o tom aj viac? ako ta naucila zvladat stres a ako presne funguje to relaxacne cvicenie?
bola by som ti velmi vdacna.

jajkafr

ahojte ak nemáte potvdené nejaké pľúcne ochorenie ako napr. astmu tak môže ísť fakt len o psychiku.
Ja mám astmu a keď som v strese alebo v nejakom napätí mám sťažené dýchanie. Pri smiechu alebo plači aj astmatický záchvat. Lekárka ma poslala k psychologičke a tá ma naučila ako ovládať stres. Naučila ma tiež relaxačné cvičenie, ktoré pomáha pri zvládaní stresu a tým mi uľahčuje aj sťažené dýchanie.

(miriam)

dychanie_pro, nehnevaj sa, ale rada sa pridam do tvojej temy a tiez poziadam o radu, lebo mame podobny problem.
tiez mam stresove obdobie a tiez mam problemy s dychanim (trpim panickou poruchou, no momentane som bez liekov). obcas sa mi stane cez den, ze mam pocit akooby sa mi tazsie dychalo, resp. akoby som sa nemohla nadychnut.
cez den je to vsak zriedkakedy, najhorsie je to v noci. sustavne sa strhavam na to ako sa nemozem nadychnut. prisom sa mi rozbucha srdce a lapam po dychu. posledne obdobie mam pocit zavratov, ale tiez len v noci. lahnem si, snazim sa zaspat a cochvilka ma to bud strhne na to ako lapam po dychu alebo ma to strhne na zavrat, kedy sa vzdy prelaknem, ci mi stale bije srdce. a tak mam z tohto momentalne dost problemy so spankom. niekedy je to lepsie, no obcas je noc, kedy ma to tak vystrasi, ze uz sa bojim viac zaspat (bojim s, ze sa mi v spanku moze nieco stat - napriklad, ze sa uz viac nenadychnem, hoci viem, ze by sa to nemalo stat, strach tam je alebo ze pride zavrat a mne prestane bit srdce a pod).
stretol sa s tym niekto? vedel by mi niekto poradit ako to zvladnut? dakujem.