Zeleň na sídlisku a alergie

Príspevok v téme: Zeleň na sídlisku a alergie
alergény

Sme staršie sídlisko, vyhľadávané mladými rodinami pre pekné prostredie a zeleň. S novými nájomníkmi však pribúda žiadosti o výrub stromov / 25 ročné brezy/ vraj im robia zdravotné problémy- alergie. Mne osobne je tých stromov ľúto, skrášľujú prostredie.Doteraz stromy nevadili a vyrástlo tu už viac generácií.
Aký je váš názor.

RNG

Za mojich mladyhu cias slovo alergia alebo dokonca potravinova alergie bolo prakticky nezname, leda ak senna nadcha, ked toho prachu bolo privela pri zniach a hrabani sena.
Takze nieco sa muselo prudko zmenit, a kedze je vsetko pod dozorom lekarov dnes, musim ich zialbohu za tie zmeny obvinit, ze ich dovolili alebo dokonca su casto ich pricinou(vid skodlive ucinky liekov a zamorenie tela z vakcin)
V moje triede na strednej skole, ked sme boli mesiac v "skole v prirode" som si nepamatal, ze by niekto vobec mal potravinovu alergiu a to obcasne kychnutie niekoho z pelu bpolo dost vzacne
Dnes ale napr c tiede mojej vnucky na 3/4 deti potravinove alergie, a mnozstvo a vazne, nie len jednu a v case kvitnutia maju skoro vsetci tecuce nosy a cervene oci ako kralik

Na vzdusne alergie pomaha brat quercitin, 3 x 500 mg, a bromelain, 2 x 1000 GDU, tiez serrapeptazu, 3 x 120 000 IU.
Na potravinove alergie pomahaju prislusne enzymy, ktore rozlozia alergeny/zamorenie v tele.

vitavi

Alergény boli, sú aj budú. Alergická reakcia znamená, že pletivá sú oslabené nevhodnou stravou, a nápojmi, hlavne chémiou, cukrom, ovocím, mliekom a mliečnymi výrobkami a potravou z tropických oblastí a rafinovanými potravinami s nedostatkom minerálov.

chlapek

vyrub stromov na sidliskach je pekna ko*otina. Je to len zamienka miest na predaj dreva a ziskavanie penazi do mestkej kasy ked su mesta zdlzene. Alergicki pokial uzivaju lieky ako maju a dodrziavaju vsetky rady lekara alergologa tak nemozu mat tazkosti. Stromy su dolezite na tvorbu kyslika a cistenie prasneho vzduchu v mestach od vyfukovych plynov aut a inych znecistovatelov vzduchu vid podniky fabriky atd. Len si zoberte aky odlisnych je vzduch ked pridete do lesa a aky je suchy a dusivy v mestach. Cim menej zelene v mestach bude tym bude viac stupat pocet alergikov a plucnych ochoreni u ludi. Niekedy neboli tak ludia casto chori a alergicky ako dnes. Pretoze boli viac spati s prirodou a teraz?
A co v lete, clovek sa nema kde schovat pocas letnych sparnych dusnych dni pred slnkom. Ked pridete do lesa aky krasny sviezi a chladivy vzduch vas ovanie. Stromy si v mestach treba nadovsetko vazit a chranit. Bojujte za ne a nedovolte ich bezhlavo vyrubovat. Jedina ak by vam strpcovali zivot svojou pritomnostou blizko okien. Ved len objatie stromu dodava cloveku neskutocnu silu a energiu. Nic krajsie na svete neexistuje ako stromy a zelen. Cloveku vyraba kyslik, cisti vzduch a vtackom ponuka ukryt a hniezdenie a ty sa im potom ale aj nam odmenuju krasny spevom. Priroda je to najcennejsie co mame a chranme si ju ako oko v hlave. Ak si znicime ju, znicime si postupne aj sami seba. Bez zelene sa dlho neda zit.

mjanik

stromy nie sú na vine , že sú ľudia chorí,ale samotní ľudia sú vinní, že sa nevyliečia z chorôb ,ktoré alergie spôsobujú.Alergie sú spôsobené zápalmi v niektorej časti tela a na tento zápal ,keď sa dostane alergén vzniká alergická reakcia.Napr.senná nádcha-špatné pľúca,špatný nos-zápal nosnej sliznice,na to alergén a už smrkáme...To teda znamená,odstrániť zápaly a zmizne aj choroba!!!!!a stromy budú zachránené!!

vevericka

katka..ja som tiez ako mala mala alergie, ale brala som kvapky s alergenmi a teraz nemam nic ani lieky ani kvapky a ani alergiu..btw mozno bude inde problem ako v sterilmon prostedi v detstve

katka...

Ja som cele detstvo vyrastala na dedine, hrala som sa s mackami, psami, behala som po trave. Cize ziadne sterilne prostredie. A zrazu v 20. rokoch alergia takmer na vsetky travy, pele a podobne. Ale tiez nie som za to, aby sa vyrubobali stromy. Chodim k alergologovi na vakciny, v sezone beriem lieky, takze prejavy mam minimalne alebo ziadne a chodim do prirody nadalej. Nejak extremne sa nevyhybam prirode, ved nemozem byt zatvorena stale v byte.

jajkafr

:) jasne súhlasím s vami vo všetko nevyrúbať stromy... :) ja som tiež toho názoru ako silanka mám lieky, dodržiavam režimové opatrenia a žijem... momentálne chodím zachrípnutá, s plným nosom opuchnutými očami a sťaženým dýchaním, ale nemienim byť kvôli tomu zavretá v dome a navyše vôňa kvetov a čerstvo pokosenej trávy je taká krásna a určite teraz nezakážem niekomu kosiť trávu či pestovať kvety... do záhrady ku kvetom alebo kosiť trávu nepôjdem, ale bojovať za to, aby to všetko zničili je hlúposť... teraz majú alergiu možno na brezy, ale čo budú robiť keď budú mať alergiu úplne na všetko? zakážu jazdiť autám, aby sa neprášilo? alebo čo?

ulricha

jasne ze nevyrubovat !!! A ti alergici akoze ziju izolovane na sidlisku? Sak chodia po meste,vsade na ne ciha pel ci uz z brezy alebo z ineho.To odrazu nech vyrubu cele mesto a dookola postavia foliovnik a nech sa v nom uzatvoria.Vyrubat stromy nieje riesenie,to moze napadnut iba somara.Brezy su navyse krasne stromy,hrde,majestatne,mam ich rada.