Nádor štítnej žlazy

Príspevok v téme: Nádor štítnej žlazy
sisa72

chcem Vás poprosiť ak máte niekto skúsenosť s touto zákernou chorobou o radu.. pred mesiacom si manžel nahmatal zvätšené uzliny na krku.. išiel k obvodnej ta mu predpísala antibiotiká po vybratí išiel na rengen .. nemal to ešte dobre tak mu dala ešte jedny antibiotiká a poslala opäť na rengen, kde mu zistili uzlíček priemeru jeden cm na štítnej žlaze.. poslali ho na onkologiu, kde mu urobili punkciu a vysledok bol hrozný .. punkcia je pozitívna musí isť na operaciu už 9.10.. pri opke mu musia vybrat podľa histologie bud pol alebo celu štitnu žlazu..robia to počas opky.. manžel je z toho hotový chodí ako bez duše má len 38 rokov nepije, nefajčí a športuje.. sme nanželia 18 rokov a náš spoločný život je OK....ja sa síce tvarim pred ním že to bude v poriadku nechcem mu dat najavo ako ma to veľmi bolí a ako sa bojim čo bude dalej...chcem Vás poprosiť o skusenosti...

Dakujem
Sisa
--------------------------
www.zdravie.sk - Nádory štítnej žľazy

Súvisiaci obsah

cesnak

Moja dcéra mala zhubný nádor na štítnej žľaze,nezistili to ani biopsiou,ale až pri operácií,kde chceli odstrániť polovicu štítnej a nakoniec išla celá von.Bola už dvakrát na radioaktívnej liečbe,dnes je po druhej a o pol roka zase.Napíšte mi prosím niečo o tom, je to mladé dievča Ako dlho bude tato liečba Ďakujem

Nika255

Ahojte. Mne nádor ŠŽ s metast.do LU zistili v novembri 2015 na dome v Lubochni. Potom mi robili biopsiu a ta vyšla pozitívne . Operovali ma 22.3.2016 mala som aj komplikácie - zakrvácanie krku tak po 9 hod.od operácie znovu operácia vyčistenie. Brali mi celú ŠŽ A 8 uzlín . 1.4. kontrola ale spravil sa mi lynfedem tak hneď v ten den zas operácia . 5.5.2016 radiojód, ešte ostali tam 4 aktívne ložiská . O 2 mesiace kontrola u endokrinologa a v novembri zas radiojod. Neviem prečo tak neskoro,ked si tam aktívne loziska. Kamoška mi hovorí, že mám skúsiť Breussovu diétu. Zdá sa mi dosť drastická. Skúšal niekto?

tusom

Ak sa SZ vyberie, tak clovek zije bez stitnej zlazy.
Ano da sa zit dlhodobo, len treba brat tabletky. poznam niekolko ludi, ktori toto podstupili, a vo veku 79 rokov dalej zije ta osoba, len ma dalsie zdravotne problemy - srdce, tlak atd....

Loplop

NA adresu tych, ktory sa vyjadruju na zbytocne odoperovanie polovice stitnej zlazy len jednostranne.

Mne sa stalo podobne. Vsetky vysledky dobre, aj hormony SZ dobre, SZ fungovala fajn, len mala niekolko hrciek.
Lekarka ma dost tlacila do operacie,vraj preventivne, aby sa to nezvrhlo. branila som sa niekolko rokov. Punkcie mi dokopy robili asi 3, vsetky vysli dobre. Ale kedze pomalicky hrcky rastli a hrozilo, ze by mohli tlacit na dych.trubicu, tak som nakoniec privolila. Bola som dost zle naladena, ze som prisla zbytocne o polovicu SZ , lebo cytologia nepotvrdila nic zle. Potom som si povedala, ze je hlupe sa hnevat na to, ze mam dobre vysledky cytologie, ze mozem byt rada, ze sa nepotvrdila rakovina.
2 roky som stretla vo firme dievca, ktore si prechadzalo v tom case podobnym a punkcia jej dopadla dobre, aj vsetky vysetrenia, aj sono. Len nejaky maly uzlik. Povedala som jej moj pribeh a aj o tom, ze som z toho s trpkym pocitom, ze zbytocne som bez polovice stitnej. NAOZAJ za tym nebol pocit , ze ked ja som takto dopadla, "doprajem to aj inym:,... ale ked sa ma spytala, co ma robit,... povedala som jej to, comu som naozaj verila z vlastnej skusenosti :"budes dost nahnevana, ak prides zbytocne o polovicu stitnej zlazy. U koznej som stretla v cakarni pani, co bola uz bez stitnej - po lieceni rakoviny, na ktoru jej dosli az po pooperacnej cytologii. JE to jedine upne 100%tne riesenie, ako vediet, ci rakovina je alebo nie je, kedze biopsia je vpich do miesta, kde nemusi byt uplne reprezentativna vzorka a keby pichli uz o kusok dalej, vysledok by mohol byt iny... JE mi ale tazko ta posielat na operaciu, ked viem, ako som nahnevana. ale ak mas rakovinu, bez toho sa to nedozvies"

O mesiac uz bolo dievca hospitalizovane na radioliecbu jodom kvoli zlym vysledkom po operacii....

Vsetko je tak relativne...
Vsetky vysledky mala dovtedy dobre.
Nebyt tej operacie...

Asi by som si nikdy neodpustila, keby som ju kvoli mojmu hnevu od operacie odhovorila

petkapo

Mne neide o to TPO, ja mam 102 a norma je 32, to su protilatky, co telo vytvara prosti stitnej zlaze, mne islo o to sono vysetenie. tam sa ukazalo nieco tmavsej farby na monitore, mne nepovedal co to je, ze len strukturalne zmeny na SZ. Vzal mi krv, tak mam obavy, to je pochopitelne.

RNG

Nuz to nie je ziadna pochvala, ked povedia "na americkej urovni" Tu je vyse 700 000 lekarov a moje zdroje su len niekolko desiatok takych, co liecia inac, ako ini.

anonym_2137

RNG- môj obvodný lekár sa vyjadril o endokrinologičke, ktorá ma vyšetrila, že je veľká odborníčka na americkej úrovni.Že ma poslala na operáciu, tak len preto, že v budúcnosti by sa to mohlo zvrhnúť.A malo to rastúcu tendenciu, tak ktovie..čo mi ostávalo, len jej veriť.
Petkapo : ja som mala yvýšené TPO na 55 a má byť do 5. Už neviem presne čo to znamená ale skús si to vyhladať v google.A neboj.

petkapo

Chcem sa opytat, dnes som bola na vystereni u endokrinologa. Na gyn. prehlaidke v krvnych testoch mi nasli zvysene Anti TPO 102. Lekar povedal, ze to sa nelieci, robil mi sono, no asi tam nieco nasiel. Ohranicil si malicku casti obrazovky monitora sona 4 bodmi, povedal, ze je tam strukturalna zmena na SZ. Co to je? Vraj je inej farny ta plocha. Urobili mi odber krvi a mam cakat, no to sa zblaznim, nenavidim, ked neviem, co mi je, mozno je to aj velmi vazne.Poradte, neviem, co to je. Krvne testy T4,T3, THS mam v poriadku.

RNG

Takze kvoli jednej hrcke, ktora nakoniec ani nebola nebezpecna si prisla o polovicu stitnej zlazy.
Nuz ja by som to nenazval velke vitazstvo moderneho lekarstva.
Hrcky sa daju odstranit silnymi enzymami a jodom povacsine. Samozrejme na to by si musela mat inych lekarov, takych co sa zaoberaju liecenim pouzivanim inych prostriedkov nez noz, radiacia a patentovane chemicke lieky.A takych je zatial zialbohu velmi malo na svete a este aj ti su potlacani medickoun komunitou, napriek tomu, ze maju velmi dobre vysledky.
Ja sa sem snazim donasat od nich osvetu, lebo dnesna manipulovana tlac a televizia vam to nedaju.

anonym_2137

Presne viem, čo prežíva tvoj muž. Aj ja som mala na krku hrčku, nasledovala biopsia, ktorá síce nepotvrdila rakovinu, lebo jedine histologia je 100%.Takže nasledovalo CT, čo neskôr sa ukázalo, že to nebol dobrý nápad, lebo mi dali kontrastnú látku,ktorá zabránila inému, lepšiemu vyšetreniu. No ani CT nebolo jasné, tak šla som na magnetickú rez.Potom som šla do Blavy objednať sa na operáciu.Tam mi povedali,že s uzlom mi odstránia pol ŠŽ, ale hneď spravia hist.a keď to bude zlé tak zoberú celú.Našťastie som mala to šťastie, že to nebolo zhubné, fungujem na liekoch a cítim sa fain.Pokiaľ tvojmu mužovi to zistili včas, prognózy sú dobré.