vydat knihu- vydavatelstva

Príspevok v téme: vydat knihu- vydavatelstva
potkanica

Ahojte...co tak na uvod hm...mam 19 rokov a asi pred tyzdnom som dopisala knihu. Ide o fantasy a ma okolo 300stran. Ide o to, ze som ju v pondelok poslala dvom vydavatelstvam. Chcela by som sa vas spytat, ci s tym matu niekto nejake skusenosti? Akoze s vydavatelstvami. Ci vam odpisali alebo nie. Lebo ja by som bola velmi rada, keby mi odpisali aj keby sa im to nepacilo, lebo aj zla kritika posuva cloveka v zivote vpred...dakujem za vase prispevky...

ESMERA/ATIDE

No, tak literárne ambície som si chcela naplniť aj ja, so segrou sme poslali Tranosciu zbiekru básní, ale odmietli to, vraj píše príliš zastaralým štýlom, sestra dokonca mailovala aj Danielovi Hevierovi, ktorý jej povedal to isté. Prózu sme ešte vydať neskúšali, bojíme sa, že by náš štýl taktiež nepochopili. Má niekto podobné skúsenosti? Mail na mňa je: durcova2@post.skˇPíšte, píšte, píšte. Ďakujem.
A etše niečo: Koľko treba zapaltiť za vydanie knihy alebo básní?

potkanica

no, ja keby som mohla tak si ju vydam na vlastne naklady ale kedze mam len 19 rokov, nemam odkial zobrat pemiaze. Ako ja netvrdim, ze to bude dobre a myslim, ze vydavatelstva by asi nevydali prepadak, takze by neboli urcite stratový. Mohla som vyskusat sutaze, ale vtedy ma to nenapadlo. Och, dufam ze mi cim skor odpisu, nech viem na com som...

jagyna

odpisali asi po 2tyždňoch, že nemaju zaujem, lebo maju vela v pláne. išlo o knožočku pre deti aj s kresbami.
inak vacsinou si teraz autori vydavaju na vlastne naklady. aj tí slávni umelci...fakt. aj za rowlingovou stali nejakí ludia,ked isla vydavať harryho p.

babenka1

Podľa mňa si to nemala posielať rovno do vydavateľstva, ale dať si poradiť od niekoho, kto sa tomuto žánru venuje. Prípadne si mohla najskôr skúsiť nejakú súťaž. Napríklad magazín Fantázia usporadúva už sedem rokov Cenu Fantázie, kam sa posielajú fantasy, scifi a hororové poviedky, tento rok si to už zmeškala, lebo už sa hlasuje za finalistov, škoda. Ale skús sa obrátiť na niekoho v tom magazíne, možno ti poradia.

*sheena*

No ja pochybujem, že ti ako neznamej autorke nejake vydavateľstvo vyda knihu. Čo keď to bude prepadák a nepredá sa ani jeden kus?? Vydavateľstvo do toho investuje a nakoniec bude stratove. Mala si zvoliť opačný postup, napísať pár strán ako ukážku a poslať im to, že či by ti to vydali, keď to dokončíš. Takto si napísala 300 strán a možno úplne zbytočne.