SeBaVeDoMiE

Gill

smutna13, ja tiez nerada hovorim pred viaceri ludmi, som takej tichsej povahy. Niekedy ma to trapilo, ale uz sa tym nezaoberam, lebo som si povedala, ze proste recnik zo mna nikdy nebude, no a co :D Ale je to tak, niekto je ukecany, niekto tichy, niekoho bavi byt stredobodom pozornosti, niekto to nenavidi. Bola by nuda, keby sme boli vsetci rovnaki.
Mne velmi pomohlo, ked si uvedomila, aki na mna maju pohlad ostatni, ze ma beru ako zlatu tichucku babu, ktora rada pomoze, poradi. Sice nie som dusou spolocnosti, ale da sa so mnou dobre porozpravat. Musis zo svojej povahy vytazit co najviac :) Hladaj na sebe dobre stranky, nesnaz sa nasilu menit ;)
Ked mam pred tabulou niekedy tremu, tak mi velmi pomaha myslienka, ze svet sa okolo mna predsa netoci ;) Ked odpovedas, aj tak ta nikto poriadne nepocuva, lebo kopu ludi sa este pokusa nieco naucit alebo ich to nezaujima. Nikto ta nerozobera ako odpovedas, aj tak na to kazdy zabudne ked zazvoni :)

smutna13

moly
sama neviem preco je moje sebavedomie nizke.
Ale ked mam hovorit pred skupinkou ludi alebo v skole ked mam odpovedat vzdy ocerveniem.Preco? - neviem.
Ale myslim ze to bude aj tym sebavedomim.

moly

Ano, suhlasim, musis sa zacat mat rada. Mozno by pomohla zmena, nieco, co by odstartovalo tvoj prelom k lepsiemu. Chapes, ze si povies, od znesneho dna bude vsetko lepsie. Zmen uces, kup si na seba nieco pekne, aby si sa v tom citila dobre a zlepsila naladu.
Mozno by mi pomohlo sa do teba citit viac, keby som vedela, preco je tvoje sebavedomie nizke.

fialocka

zacni sa mat rada. hladaj na sebe to dobre, pripominaj si co sa ti na sebe paci, pochval sa za veci, ktore sa ti podaria. postupom casu to pojde samo... zacnes si verit. drzim palce!!

regyna

Obávam sa, že v tomto ti knihy nepomôžu. To musíš vo svojej hlave zmeniť svoj pohľad na seba. Najprv nájdi dôvod, prečo máš nízke sebavedomie a potom sa skús toho problému zbaviť,........pravda, ak je to už vo vážnejšom štádiu, tak asi je najlepšie vyhľadať odborníka. Mysli pozitívne!!!