Ako presvedcit..

Gill

Podla mna je velmi tazke niekoho presvedcit ked sam. Najprv si musi uvedomit, ze ma problem a az potom sa bude nieco dat urobit. Myslim, ze to nie je zly napad, nechodit za nou, mozno sa zamysli a nakoniec ustupi kvoli sebe aj kvoli ostatnym.

darika

u nas to bolo tak,ze ta osoba je daleko a ked sme s nou boli,vlastne jej sestry,tak sa snazili vsetci si spolu sadnut a vysvetlit,ze take a take reakcie nie su normalne.Lenze rozdiel je v tom,ze aj dotycna osoba z jednej z nich,ma diagnozu-tazka depresia.Vedela ale vysvetlit,ako tabletky pomohli a ako reagovala a bola doslova odporna,kym nezasla za psychiatrom.Vie si uz teraz priznat,ze zrala a nicila zivot tym,ktori ju najviac miluju.A tak sa snazila vysvetlit ako to bolo,ale...nepomohlo.Lebo ta,ktora potrebuje pomoc momentalne,nie je chora.Len my jej nerozumieme.A tak sa vsetci rozhodli,ze prestanu za nou chodit.Dcera so synom,vnucence,rodina.Povedali jej na rovinu,ze kym so sebou nieco neurobi,nebudu tam chodit,pretoze toho spravania maju vsetci dost.

dd

to mi tiez nieco pripomina, co si napisala Darika..a keby tu osobu niekto poslal k odbornikovi, tak sa urazi, vyhubuje poriadne a vsetkych naokolo vyposiela k odbornikom..
sano, presvedcit sa podla mna neda..bud nasilne, alebo dobrovolne tam ten clovek pojde len vtedy, ked sam zisti a pride na to, ze ma nejaky problem a bude to sam chciet riesit..

darika

Sano,
tak tento isty problem mame aj my v rodine s jednou osobou.Vsetci okolo su zli,len ona je normalna a my ju mame za blazna.To je ako vysvetlit alkoholikovi,ze je alkoholik a potrebuje pomoc.Ani on si neprizna.