Nepríjemné praskanie v kĺboch

Príspevok v téme: Nepríjemné praskanie v kĺboch
geraldine

Ahojte,
môj problém spočíva v tom, že mi niekedy pri pohybe dosť hlasito praská v kostiach, resp, v kĺboch, niekedy pocítim až slabšiu bolesť pri prasknutí. Je to pre mňa dosť trápny jav, najmä na verejnosti sa za to hanbím. Viete mi prosím poradiť, čím je to zapríčinené a ako sa proti tomu mám brániť? Môže to byť kvôli nedostatku vitamínov v tele?

elka528

mne na pukanie v kolene pomohohli tabletky amitamin® arthro360, a pohyb napr dlhe prechadzky.na sk ho kupujem tu -odkaz odstránený-

nikusska

Ja mam artrozu bed. klbov a uzivam pravidelne makovy olej a tento prirodny preparat s glukosaminom z duziny oliv: -odkaz odstránený-

Ivka 1

Športovanie a aktivity s vysokou fyzickou záťažou si môžu vybrať daň na vašom tele. Postupne dochádza k opotrebovaniu chrupaviek . Odporúčala by som preto kyselinu hyalurónovú , ktorá lubrikuje svaly, kĺby a šľachy . Ubúdaním synoviálnej tekutiny v kĺboch postupne dochádza k opotrebovaniu chrupaviek. Dôležité okrem toho je užívanie chondroprotektív , ktoré regenerujú chrupavky na kĺboch. Osvedčilo sa pitie čaju z čerstvého nastrúhaného zázvoru (sušený je málo účinný) 1- 2 x denne , k tomu užívanie prírodných doplnkov výživy ako sú kyselina hyalurénová v tabletkách a Aloe Vera Gél s prídavkom chondroprotektív : chondroitínov, chondrosulfátov,MSM . Na ich účinné vstrebanie je potrebné užívať aj vitamín C.

Creatine

Zdravím môžete mi poradit posilujem 5 mesiacov ale prehnal som to asi z vahami na drepoch .. a teraz ma trocha boli (lavé) koleno ..ale hlavne je ze mi praska pri každom pohyb na dol ci hore.. a bojim sa .. aby to nebolo horšie .. tak co by ste mi odporučili ... Diki :)

honder

caute, mam podobny problem, uz dlhsiu dobu mi to pretrvava. Citim tak cca raz za pol hodinu ze mi chce puknut vlavom lakti, ale ked nenapnem ruku a volne s nou mavem, vystieram tak mi tam nepukne, az ked ruku napnem a vystrem tak mi tam nahlas praskne ( asi v 3/4 polohy vystretia ), niekedy viac niekedy menej. ked to praskne, mam pocit ako keby sa ten klb vtedy narovnal a vtedy mi tam uz nepraksne ked aj napinam ruku, a pocase zase ako keby ten klb nieje na svojioom mieste a chce zase narovnat (prasknut). Bol som s tym tyzden mesiac a pol na ortopedii a predpisali mi PIASCLEDINE 300 ...som zvedavy ci to pomoze, mam to uzivat 3 mesiace a posobit to ma este mesiac potom, ale chcem sa opytat ze keby nahodou to nepomohlo, tak co by ste doporucili, popripade cim by to mohlo byt. A obcas sa mi stava ked sa pocas dna dlhsie opieram o ruku cize o laket, napriklad pri PC alebo v praci ked vypisujem papiere atd , tak citim ten laket taky obolaveny a vtedy mi tam aj castejsie praska ked sa opieram a tak...trva mi to uz cca 4 mesiace, preto teraz uz tak 2-3 mesiace ani necvicim.

Bounty525

..Lenush.. Ako dlho berieš ten Condrosulf?
Včera som bol u ortopéda a predpísal my ho.
Aký máš problém z kosťami ? (presne)

WASSSER

Ahojte, chcel by som spýtať praskajú mi veľmi ľakte ale nie len pri cvičení ale aj pri hociakom pohybe rukami pomôže tomu klbová výživa? Mám iba 21 tak neviem. Mám navštíviť doktora ?

chansy

Ahoj vedeli by ste mi poradit.. strasne mi praskaju kosti hlavne kolena a chodidlove klby ... je to strasne ked idem po schodoch velmi mi praskaju ale najhorsie je ze ked beham kazdym krokom mi praskaju klby velmi sa bojim ..venujem sa atletike a gymnastike a chodim vela po sutaziach a toto si nemozem dovolit .. prestat behat a "pohybovat sa"...mam iba 14 rokov .. a praskaju mi vzdy a vsade je to dost nepriemne. A to uz aj preto, ze minule na telesnej sme behali 12minutovku a necviciaca spoluziacka ked som presla okolo nej vravi :"ooo ako ti pukaju klby" (s usmevom).. noo nemala som 2-krat krajsi den .. :(((((

pipinka

Ahojte ..mam taki problem boli ma koleno , praska mi kost a mavam silne bolesti. je to pre mna trapne a hlavne na verejnosti .. ked sedim akonahle viac ako 5.minut a nohu mam v nehybnom stave a ked ju potom vystriem praskne mi kost a tak to je vkuse. Co mam robit poradte mi .