Zmena počasia-zdravotný problém

Príspevok v téme: Zmena počasia-zdravotný problém
počasie

Robí vám to nejaký problém ked nastane zmena počasia?Ja od včerajšku nie som vo svojej koži.Dufam,že len od toho.pobolieva ma hlava,tlak mi kolíše,nemávam ináč tak vysoký/tak 138/92,145/95,aj včera sa to ukľudnilo.Ráno som mala tiež 118/82,teraz zase 138/90.Poradí niekto čo s tým?Som z toho aj nervôzna,podráždená.Chvíľku je mi aj na vracanie.

Lucka55

Zdravíčko. Mám problém, mám 33 rokov, 157 cm a 51 kg, v podtate mi nič nie je, len mi je stále zima. Ľudia chodia v tričkách s krátkym rukávom a ja v teplej mikine. Ostatný sa potia a ja nič ani kvapka potu.Pritom nemám sedavé zamestnanie som stále v pohybe ako v práci tak aj doma.Krv by som mala mať v poriadku, lebo som darcom krvi tak neviem či mi chýba nejaký vitamín alebo čo? Poraďte prosím. Ďakujem

Peto T

Aj ja som rozhaseny pri zmene pocasia. Krcna chrbtica. Aj vcera som trpel.

Teoreticky, treba to kazdy den precvicovat, ale v praxi ma to nie vzdy napadne, som v tomto lajdak, to priznavam, mam sedave zamestnanie, aj ked aspon kazdy den chodim pesi, aspon trochu pohybu.

Niekedy pomaha masaz, nielen krk ale aj plecia, na lopatkach, medzi lopatkami, cely chrbat. Citit az v hlave.

Niekedy (len pri miernejsich problemoch) staci sa zakvacit rukami za nejaku hrazdu a chvilu visiet, ponatahovat a uvolnit chrbticu.

Doplnit horcik a B-vitaminy je kazdopadne dobry napad, ale nemusi to stacit.

Na tlmenie bolesti hlavy pouzivam vitamin C, pretoze na rozdiel od paracetamolu ma neutlmuje a citim sa vyborne, a C nezatazuje pecen. Davkovanie je rozne, podla potreby. Niekedy stacia 3 gramy, niekedy nestacia a musim uzit viac. Vysledok sa dostavi cca za 15 minut (ak sa nedostavi, potrebne su vyssie davky).

Pri takychto davkach treba dbat na stabilny zvyseny pitny rezim po zvysok dna, pretoze vitamin C je diuretikum. Uziva sa najlepsie aspon s trochou jedla. Treba sa vyhybat pripravkom s umelymi farbivami, prichutami a sladidlami. Dobre su napriklad ciste chemicke praskove formy (kyselina askorbova alebo askorbat sodny ci vapenaty), kyselinu askorbovu dostat napriklad v DM drogerii, alebo sa da objednat u Damiana (badatel.sk) alebo od firmy Vitar cez niektoru internetovu lekaren.

Taketo davky nie su vhodne pri poruchach obliciek, metabolizmu zeleza a medi a vaznom deficite G6PD. Viac: rizikaockovania.sk

počasie

Jesenný drak dakujem aj Tebe.Skusim niečo aj prečítať na nete.Niekedy neskoro večer miesto čítania knihy.

jesenny_drak

kariol, ty mavas problemy s vysokym krvnym tlakom? lebo mat tlak 180/110, to je pomerne vysoka hodnota. v roznych temach som si ta citala a natrafila som aj na to, ako si reagoval nie velmi prijemne na ludi, ktori mali otazku ohladne vysoke tlaku a chceli ho znizit aj bez pomoci liekov. teraz som prekvapena, ze ty sam mas s nim problemy. ak si to nebol ty, tak sa ospravedlnujem, mozno som si ta s niekym pomylila.
len co by som ti vytkla - velmi casto radis "dat si lexaurin". lexaurin je len na predpis a je to liek, ktory moze vyvolat zavislost. preto sa mi nezda ako najlepsie riesenie radit brat lexaurin aj pri problemoch, kedy to nie je nutne (samozrejme, to ci to je alebo nie je nutne musi posudit odbornik. ale zda sa mi trosicku prehnane napisat niekomu, kto reaguje citlivo na tieto rapidne vykyvy teplot, aby zacal uzivat lexaurin).
samozrejme, su problemy (psychicke), kedy treba brat silnejsie lieky ako len nejake ukludnovacie bylinky a podobne. ale to su zvacsa vaznejsie stavy, kedy musi prist na pomoc psycholog, psychiater, nasledne odporuci branie lexaurinu. len nie vzdy je to vyhra.
jednak - lieky absolutne neriesia problem. su akousi pomocnou barlickou, v urcitych (hlavne tych tazsich, psychicky vycerpavajucich) situaciach, vedia ukludnit, ale co potom? brat ich dozivotne, aby bol clovek neustale kludny? to hadam nie.
a taktiez uz spominana zavislost. davnejsie tu bola zalozena tema na zavislosti od tychto liekov a je to tazky boj. ak raz zacnes, navyknes si, o to tazsie bude pre teba skoncit. preto je dobre si s tym nezacinat pri situaciach, ktore nie su az take vazne, pripadne sa daju riesit aj inak.
na trhu je velmi vela liekov, produktov, ktore sluzia na ukludnenie a podobne, nie su plne chemie, samozrejme, ze nemaju az taky silny ucinok, no obcas vedia pomoct rovnako ako lieky. a to hovorim z vlastnej skusenosti.
teraz k otazke - mile pocasie, s takymto problemom nie si sama. su ludia, ktori reaguju na zmeny pocasia dost citlivo, medzi ne patrim aj ja. tiez sa mi strieda vyssi s nizsim tlakom, obcas sa mi toci hlava, citim unavu a podobne. momentalne u mna prevazuje nizky tlak. moja rada: dopln tekutiny, snaz sa vela pit, aj ked nie si smadna. snaz si doplnit stravu o vitaminy (zelenina, ovocie, atd, ak sa neda - braz komplex vitaminov a mineralov), mineraly, lebo mozno aj to prispieva ako sa citis, mozno nieco chyba tvojmu telu. dalej treba mat aj oddych pocas dna, ale aj nejaku aktivitu (troska pohybu aj napriek zlemu pocasiu). vzpruzi ta to, rozprudis si telo, budes sa citit lepsie. ak si odolnejsia, skusit mozes aj otuzovanie teplou a studenou vodou.
ak mas vyssi tlak - daj si magnezium. ja ho uz beriem aj preventivne. kup si medovkovy caj a pijavaj ho. urob si chvilku dna, kedy uplne vypnes a budes robit cinnosti, ktore mas rada. nezabudni vsak ani na pohyb.
a ak mas cas, pre zaujimavost si mozes posurfovat net a pohladat si clanky na jessenu unavu, jesennu depku, jesenne zmany pocasia - ako proti tymto veciam bojovat. v odbornejsich clankoch najdes aj velmi dobre rady, takze aspon za precitanie to stoji.
prajem krasny den!

počasie

Vieš tlak mám možno ok,len niekedy je mi na odpadnutie,mala by som niečo robiť aj s krčnou chbticou.Aj teraz mám nechať tu svoju super robotu doma/Drhnutie po maliarovi/treba do školy bude rodičovské.Za ten čas koľko by som stihla urobiť/keby som tu nesedela aj pred počítačom/no ked treba tak musím isť.Dufam,že tam budem v pohode.Pekný den aj tebe Karioll

počasie

Ináč dakujem aj za dobru radu šetriť sa,no práve od nás odišiel maliar a treba upratovať.Teraz som odmerala tlak mám 118/82 ale aj pri tom sem tam sa mi točí hlava,vlastne taký čudný pocit mám.

karioll2

v tom sa nevyznam,homeopatikam neverim je to podvod,nemusi byt lexaurin,hocijake anxiolitikum,co ti stlmi aktivitu vegetativneho nervoveho systemu,kedze je na elektrinu,tak ako pocasie