Pocit na zvracanie

Príspevok v téme: Pocit na zvracanie
Gerbil

Zdravím,
už niekoľko mesiacov trpím ráno pocitmi na zvracanie, kedy musím bojovať, aby som do seba dostal čo i len šálku ovsených vločiek s jablkom a nevyvrátil to zo seba. Niekedy sa poobede žalúdok ukľudní a môžem pojesť prakticky čokoľvek, no často problémy pretrvávajú i neskôr. Zo skúsenosti viem, že i len mierne podnety na stres a nekľud vedia náramne zvýrazniť tieto problémy, no nie som schopný sa im vyhnúť.

Podľa gastroenterologického vyšetrenia mám nadmerné množstvo žĺču (žlčové jazierko) a bola mi odporučená šetriaca diéta. Podľa ultrasonografického vyšetrenia je všetko v poriadku. Podľa situácie beriem liek Ganaton.

Problémy sa objavili cez leto, kedy som ráno chodieval do posilňovne. Začal som vtedy konzumovať srvátku, glukózu a pod. + kapsule B Complex, omega 3 mastne kyseliny a ine. Vsetkych praskov na naberanie hmoty som sa uz davno zbavil, no problemy pretrvavaju a čím skôr ráno vstanem, tým sú horšie. Je možné, že aj tabletky ako vitamíny, ženšen a pod. by mohli takto žalúdok dráždiť?
Ak niekto pozná riešenie môjho problému, veľmi rád a vďačne ho uvítam. :)

Katka aquapark

Síce je to stará diskusia, ale pripojím sa. Ja mám ten istý problém.Trvá to už cca rok a pol, nemám rada rána presne kvôli tomu pocitu. A najhoršie to je ak sa niekde ponáhľam a nestíham ukľudniť žalúdok kúskom jedla (ktorý musím jesť veľmi pomaly a opatrne, aby som ho nevyvrátila). Počas dňa sa to deje tiež, ani si nepamätám kedy som si užila normálny deň. Stále sa len ponáhľam pre obavy, že ma začne napínať pred ľuďmi. Na chvíľu mi vie pomôcť cukrík, žuvačka alebo za hlt Pepsi. Bola som na gastre, zistili mi akurát prekyslenie žalúdka a intoleranciu na mliečnu bielkovinu. Skúsila som držať diétu, no ani to nepomohlo. Bola som aj u psychiatričky (chcela som vylúčiť všetky možné príčiny) a tá mi povedala, že je to psychické (neuróza a panika)a mám so sebou pracovať. Dala mi lieky ktoré som chvíľu užívala (a to som si povedala, že také veci do seba nebudem pchať, ale zúfalosť mi nedala), no okrem toho, že mi oblbli mozog, môj fyzický stav nezmenili (dokonca mi bolo lepšie bez nich). Pri ďalšej návšteve obvodnej lekárky som sa dozvedela, že všetky tieto problémy môže spôsobovať krčná chrbtica. A keďže trpím aj častými migrénami celkom by to sedelo. Tento týždeň by som mala ísť na vyšetrenie tak snáď prídem konečne na príčinu mojich problémov. Verte, že by som si rada opäť vychutnala dobré jedlo a užila si výlety a vôbec život nakoľko mám len 20 rokov..

Gima

Skuste na ráno a večer vypiť pohár acidofilneho mlieka, ktoré neutralizuje žaludočné kyseliny. Poprípade vyklúčte jedlá, ktore su spúšťačom bolesti. Môžu to byť oriešky, hrach, šošovica, mlieko saláma...čokoláda a sladkosti.

Scaber

Ahoj
Ja uz 3 roky mam rovnaky problem ako keby som mal kost v krku a rano ma moc natahuje.U domtora som bol vyoperovali mi zlcnik....neprestalo.....vyoperovali mi mandle....neprestalo a nakoniec mi skratili o polovicu uvulu a tiez nic.....natahuje ma dalej hlavne rano pri kave a mam dost co robit aby som v sebe udrzal obsah.....skusal som kde co a uz neviem co robit.

Scaber

Ahoj
Ja uz 3 roky mam rovnaky problem ako keby som mal kost v krku a rano ma moc natahuje.U domtora som bol vyoperovali mi zlcnik....neprestalo.....vyoperovali mi mandle....neprestalo a nakoniec mi skratili o polovicu uvulu a tiez nic.....natahuje ma dalej hlavne rano pri kave a mam dost co robit aby som v sebe udrzal obsah.....skusal som kde co a uz neviem co robit.

Kafi

Zdravím,
Viem, že toto už je staršia diskusia, ale možno to pomôže niekomu, kto má ten istý problém. Mňa takto napína už niekoľko mesiacov. Či som hladná alebo najedená, niekoľkokrát denne a z čohokoľvek. Dnes som hľadala info a že vraj by to mohlo byť z prekyslenia, čomu by zodpovedali aj ostatné príznaky (v posledných mesiacoch často chorá, unavená...). A dočítala som sa, že treba jednak zmeniť stravovanie (zásadotvorné potraviny), na čo sa tiež chystám, ale niekto odporúčal aj minerálku Cígeľská. Tak som si hneď bola kúpiť, lebo dnes od rána ma tak napínalo až mi slzy tiekli - a prestalo mi to. Zatiaľ je to niekoľko hodín, ale dúfam, že pri dlhodobom užívaní, to prestane úplne. Tá minerálka pomáha celkovo na trávenie a upravuje prostredie v žalúdku. Je síce úplne hnusná - niečo ako morská voda, ale stačí vypiť 1-2 dcl denne a ak to má pomôcť, stojí to za to.

Pedro67

Ahoj CLUESS,
dufam, ze si najdes moj prispevok...
a tie pocity napinanie resp. na vracanie sa ti v akych situaciach objavovali? Uz si sa z toho dostala? Ja mam dlhe roky tento problem (tak na fazy, no nikdy som sa este z toho nedostal) a stava sa mi to najma pri stresovych situaciach (cesta do prace, v praci)mam pocit stiahnuteho hrdla a uz sa tomu napnutiu vacsinou neda vyhnut. Zvacsa je to suche napnutie, ale niekedy sa mi uz dostane do ust malicka cast \"grcky\" takze u mna je spustacom hlavne obava, strach. Resp. mam uz niekedy obavy z toho, ze a bude napinat. Je to pre mna dost obmedzujuce. Na \"ukludnenie\" mi celkom pomaha, zuvacka. Niekedy ju ani nemusim zut, ale drzim ju v ustach ako cukrik, a napnutie sa mi ako tak vyhyba. No zial, stava sa, ze ani ta zuvacka ma vzdy nezachrani a napina ma aj s nou. Preto som zacal tento moj problem riesit(napr. robim ako hobby sportoveho rozhodcu, kvoli tomuto aj uvazujem ze piskanie ukoncim. Pretoze cely zapas je pre mna skor utrpenim ako relaxom, robi mi problem odpiskat zapas aj zo zuvackou nie to bez nej a pritom piskam este ziakom )

Myslis, ze aj u mna by to mohol byt helicobakter, alebo je to cisto psych. povodu?

Dakujem!

cluess

Dobrý den , ak vam mozem niekomu poradit nedavno som bola u doktory s pocitom na vracanie , no doktorka mi predpisala costi a dietu . No po 2 mesiacoch som sa ku nej vratila, pretoze to neprestavalo. Doktora si myslela ze simulujem a predstieram. Tak potom po 1 mesiaci ma poslala na gastroenterologiu zo slovami som zvedav á co ti tam zistí. Vdaka ze som sa tam dostala. Podstupila som hadicku do zaludka,a zistili mi zapal zaludka, helicobaktera.

MC spider

CAW Mc spider ,,,,,, to poznam tlak v hrdle napinanie na zvracanie mislim že si už vyskušal ist doktorke a ked po niakick testoch bol vysledky dobre tak potom tam ma hlavnu rolu psichika skus si o tom prečitat nejake članky ked ta neco trápi na nieco misliš tak to su tie hlavne problemi pocit na zvracanie tlak v hrdle a tak ked ti teda nic nezistili tak chod znova doktorke a povez jej že chces navštivit psichologičku pre tvoje dobro jak sa vravý

marilinka1

Psichika,, v tom ma velku pravdu ibaže ked ho niečo trápi je mu nazvracaanie to zase sa nedá povedat že nebude na to misliet ked je trochu hypochonder pokusi sa na to nemisliet potom si povie stale mi je nazvracanie že ma to neprešlo a vysledok bude ten že dostane ešte vačší strach ,,, ked ťa už raz niečo bolí alebo ti je nazvracanie bude iba pre tvoje dobro ist doktorke.

A ona ti povie

Helibacter..

pokial sa stažoval na pocit na vracanie alebo bolest brucha či tlak alebo neco také nemohli mu to zistit až za rok to sa robí ako prvé teda až potom čo ta pošlú na týždem domov a potom zase do ambulancie či sa neco zmenilo ake ked nee tak sa robí USG a odber stolice.....