Sikanovanie-riešenie?

Príspevok v téme: Sikanovanie-riešenie?
bianka1

Dobrý den,chcela by som Vas poprosit o nazor. Mam synovca a mam podozrenie, že je v škole šikanovany. Jeho matka-moja sestra nežije so svojim mužom, čiže jeho otcom, a tak žijeme všetci v rodičovskom dome aj s rodičmi. Mne sa zdôveril, že sa mu začali v škole posmievať, že ma chrontu, a nechcu chytat jeho zošity.Je to všetko vymyslene, je zdravy, nič mu nie je. Jeho matka sa akosi nemala k činu, povedala ze si to vybavi na rodičovskom združeni ktore bude niekedy v 11/09. Kedže som nechcela aby dieťa dalej trpelo, tak som napisala e-mail triednej učitelke,predstavila som sa v svojom mene som jej objasnila situaciu. Podakovala mi, že som im to oznamila, že to prešetria.Urobili v škole anonymny prieskum, aj sa pytali jeho a žiakom zakazala niečo take robit. Co je všetko v pohode.Teraz pozvali jeho mamu-moju sestru, aby ju oboznamili, čo všetko preto urobili, aby sa to neopakovalo. No a moja sestra spustila hotovu hystériu, že ona ma dosť roboty a nie sa zapodievať takýmito nezmyslami, nahučala na malého, že nech ide za učitelkou a nech jej povie, že si to vymyslel, že ona na take veci nema čas. Maly jej povedal, že on si to nevymyslel, že je to pravda.Nakričala na mna, že nech si to riešim sama.Ale ja nie som zakonny zastupca, tak nemôzem.Myslim si že je asi duševne chora, ked jej nezalezi na svojom dieťati. Naozaj som nič zle neurobila, aj ten mail bol vo všetkej slušnosti.

zuzic

bianka musite to riesit! u mojho niekdajsieho spoluziaka sa to zacalo posmievanim, potom trhanim zositov a skoncilo to fyzickym nasilim s podliatym okok, krvavym skrabancom na tvari a bol cely dokopany a zniceny nevladal sa postavit, myslim ze tam bolo aj zloemene rebro. a zacinalo sa to uplne rovnako ake v tvojom pripade. tak to prosim ta rieste!!!

aknitka

to je čo za mater (sorry, ale krajšie oslovenie si nezaslúži), keď toto robí svojmu vlastnému dieťaťu. ja by som pre svojho syna dokázala aj oči vyškriabať. ja ti radím to isté, čo žienky predo mnou. určite zájdi do školy ty, ak by s tebou nechceli jednať tak "obháj" sestru, že je na všetko sama, snaží sa živiť rodinu, že sa na ňu všetko sype a že ťa poprosila aby si to vybavila ty a bla,bla.... proste sprav všetko, aby už malý netrpel. bože normálne mi ho je ľúto. aj za to akú matku má. držím ti palce a daj vedieť ako si pochodila.

Liana...323

Ahoj Bianka,
samozrejme, že si urobila dobre !!!
Mňa zaráža, že matka takto reaguje. Sama mám synčeka a až ma desí, keď počúvam o šikanovaní a keď si pomyslím, že by sa to stalo aj jemu, je mi až fyzicky zle. Ja by som bola schopná zaškrtiť každého, kto by mu ubližoval. Preto ma zaráža jej postoj. Prečo sa tvári, že sa to nedeje? Prečo pred tým zakrýva oči? Tvrdí, že na to nemá čas. Ale čo je dôležitejšie ako psychická pohoda jej dieťaťa? Uvedomuje si vôbec, že niečo také si to dieťa odnáša zo sebou do života a v dospelosti sa mu to môže nepekne vrátiť?
Ak si nedá povedať, asi s ňou strácaš čas. Tvoj synovec má veľké šťastie, že má takú úžasnú tetu. Prosím ťa, nenechávaj to tak, aj keď nie si jeho zákonný zastupca, nájdi cestu ako mu pomôcť. A tiež sa pokús otvoriť jeho matke oči. Nájdi nejaké články o šikanovaní a jeho dopadoch, vysvetli, že keď to nevidí, neznamená, že to nie je. Apeluj na to, že dieťa trpí jej nečinnosťou. Viem, že je to na dlhé lakte, ale verím, že to dokážeš. Držím ti moc moc palce a nevzdávaj to.

jajka001_

no je mi luto maleho, ze matka to neriesi, a este takto, ze ma povedat ze si to vymyslel...ked ucitelka reagovala aj na teba, skus ju kontaktovat v tom zmysle, ze ju prosis, aby ta informovala, ak videla tvoju sestru a pripadne aj jej nevhodne reakcie, asi bude ochotna aj s tebou komunikovat...v zaujme dietata