Onychomykóza

Príspevok v téme: Onychomykóza
prečo zase..

Zjavne mám toto milé ochorenie na palcoch nôh, podľa všetkého čo som pozrela na nete a podľa obrázkov to tak vyzerá. Nevšimla som si to nejako predtým, lebo si lakujem nechty na nohách a odlakujem tak raz za mesiac, však keď drží. Niekedy v lete som si všimla na nechte po odstránení takej nálepky (tie čačky ozdobné čo sa lepia na lakované nechty) také trošku tmavé miesto, myslela som že to od toho. Na druhom palci na druhej nohe to isté. Nejako som tomu nevenovala pozoronosť, teraz po dlhšom čase som odlakovala nohy a ostala som v šoku. Palce a jeden malý vedľa sú total zničené, žlté, zhrubnuté, ale pritom ma nič nebolelo, ani som nemávala spotené nohy, tesnú obuv, nič! Jedine čo si pamätám že som bola v auguste na plavárni a zabudla som si zobrať šlapky, takže som išla na boso.
Môže byť toto ochorenie spôsobené aj oslabenou imunitou, zložením stravy alebo braním nejakých liekov?

Ešte by som sa chcela spýtať na to GSE, je toho viac druhov, ktorý by som mala začať užívať? Tuším RNG sa v tom vyzná.

Ďakujem :-(

RNG

2% roztok citricidalu vo vode, v kokosovom oleje aj 1- 2% rozriedeny oreganoveho oleja su velmi ucinne na plesne na nechtoch.
Mam v tom aj osobnu skusenost na sebe a manzelke a na viacerych priateloch.

Plesen na nechtoch sa da nicit aj roznymi chemikaliami, dokonca su na to aj lieky, brane vnutorne, ktore maju ale privela skodlivych bocnych nasledkov.
Preto tato metoda s roztokmi potravinovych doplnkov sa mi vidi ovela prijatelnejsia