Zarastanie nechtu

stratos

PROSIM VAS ľudia prestaňte chodiť k chirurgom so zarastenými nechtami – iba ho Vám stiahnu a keď Vám dorastie máte ten istý problém. Ja som išiel k p. Černej aby mi na neho dala šponu a odvtedy nemám žiadny problém – ONA SA NA TO SPECIALIZUJE. Dokonca chirurgovia posielajú k nej pacientov. Pozrite si jej stránku – veľmi profesionálne pracuje.

www.podiater.sk

Emilim

Aj mojej dcere zarasta necht na palci na nohe. PRED DVOMA ROKMI JEJ NECHT AJ STIAHLI A JE TO ESTE HORSIE.Vobec jej to nepomohlo. Stale nosi iba botasky, lebo jej to hnisa alebo krvaca, uzke lodicky obut nema sancu. Teraz v stredu ide na chirurgiu-uvidime co vymyslia lekari-aky postup. Len aby jej ho neamputovali. Som strasne zvedava, uz vymenila niekolko lekarov a vysledok ziadny.

nikiiis

pravidelne mi zarasta nechcet viete co staci urobit? napchat poden kusok obvazu aby zacal vyrastat a nedotykal sa masa... trosku to boli ale o tyzden je v pohode

zabralo mi to iuz dakych 10krat

Sarumanjepan

Heej ľudkovia ja som mal tento nepríjemný problém s ľavým palcom na nohe po dobu 8 rokov. Počul som o rôznych zákrokoch ale väčšina z nich nie sú trvalým riešením. Pomohla mi až jedna stará babička aj jej jednoduchá rada: "Ošti si to." Za pár dní (po troch procedúrach) bolo po probléme. Skúste. Ak sa vám to zdá nechutné tak je to vaša chyba a ak vám to nezaberie tak potom asi nepatríte k tým čo majú zázračný moč :D

klasjfasjlf

no ja som mal ten problem že mi zarastali a jedna pani mi poradila doktora Hostýna on je z BA je to super špecialista nic nespravil iba mi nalepil taky pružok na necht a potom vyrastol, a to mi aj vypalovali lebo som mal až mäso vonku a všeličo a nič nezaberalo ked môžem odporučiť jedine jeho nebolo to nejak extra drahe vtedy tušim 300SK a už par rokov mam od toho pokoj nemôžem si vynachvaliť....
Dr.Hostýn - Aby chôdza bola radosťou...
Pajštúnska 1
Bratislava 85105

Mobil:0905/471 660
Mobil:0907/712 670

marylin123

ahjte, mám taký doset nexutný poblém, ale už si neviem naozaj rady... Dnes ráno sa mi totižto na tváry vyhodil hnis, taký ako z akné vlasnte aj je z akné ale pupák cez kt. som sa domnievala ze to má ísť von je uzatvorení, takze mám opuchnuté viecka ja pri nose:) je to fakt hrúza a neviem co stým ako mám ten hnis vytiahnut? eistujú nejak bylinky al. nieco najlepsie domáci recept ako by to mohlo co najrýchlešie výsť von?!! je krátko pred sivestrom prosím ak nieco viete pomozte:)) thanks very much

AdamKrt

So strihanim zarastenych nechtov mam tiez svoje skusenosti. Tak po prve, zalezi CIM strihate a AKO strihate.

Mne sa na nechty najviac osvedcili stikacie kliestiky, nie noznice. Kliestiky maju rovny rez a dobre sa s nimi striha nechet. Vacsinou sa da zasunut spicka kliestikov pod nechet tak, ze pekne lemuje okraj. Niekedy sa vsak moze stat, ze nemoze sa to uplne dostat k okraju. Potom to staci bud dostrihnut len pokial sa da a ostatok pomaly odtrhnut. Treba vsak trhat, aby sa to trhalo kolmo na hranu palca, nie abz to zaslo dalej do masa, kde by to bolelo.

Inac je velmi dobre strihat si nechty napr. ak bol clovek vo vani, kde nechty po kupeli zmaknu. Alebo si moze v lavori namacat dlhsie vo vode nohy. Potom su nechty maksie a lahko sa to robi.

Druha vec je, ze ak to zacne neprijemne zarastat na boku, tak su dolezite na zastrihnutie boku noznice. Male z manikury, zakrivene. Lenze mali by byt aj trochu hrubsie, silnejsie, nie len take velmi tenke, lebo budu mat problem s hrubsim nechtom. Noznicami treba ist po nechet, na hranu, kde je prilepeny na maso a zastrihnut opatrne, pokial sa to da. Ked clovek nenecha ten nechet dlho rast, tak nema sancu zarastat, pretoze zarastanie nastane len, ak ho tam nechavate dlhsie a on ma sancu prerazit do koze. Takze on je v tomto stadiu len taky ohnuty a tenkymi noznicami z manikur sa da pekne podobrat a ta spicka bocna pekne odstrihnut.

Noznice si treba PRED pouzitim dezinfikovat. Mne sa osvedcilo pouzivat napr. ten isty gel, co mam po holeni /pouzivam ADAMa/, pouzivat aj ako dezinfekciu. Az tak velmi nestipe, ale dezinfikuje a zastavuje krvacanie. Po vystrihnuti je dobre si vydezinfikovat aj tam, kde sa strihalo.

Treba si strihat castejsie a nebude to zarastat. Namacat pre lahsie strihanie, vtedy to aj menej boli. Dezinfikovat.

No a este jeden postreh. Niekedy neni zle nezastrihovat to uplne do konca, ale nechat tam trochu priestoru. Ono sa totiz stava, ked to clovek podoberie viac ako treba, ze to potom zle zarasta. Takto, ked je tam trochu priestoru sa to da na buduce lahsie ocviknut, ak neurobite dobry strih.