Prospesne pre srdce

Príspevok v téme: Prospesne pre srdce
usmev:)

rada by som sa popytala na nejake pripravky preospesne na srdce:-)
totiz, som vemi citlivy clovek, na rozne zmeny reagujem velmi citlivo, vnimavo, veci prilis prezivam, niektore zbytocne analyzujem, viem sa trapit aj pre uplne zbytocnosti, velmi vela sa stresujem.. a vsetky tieto okolnosti prispevaju k tomu, ze obcas mavam busenie srdca, pripadne prave naopak - pocitujem akoby slabost na srdci (ano, mierne to suvisi s panickou poruchou).. zakladala som aj temu "PP-ckari a podobni:-)", kde som obsirnejsie vysvetlila moje stavy, tak ak ma niekto zaujem, kludne si to moze precitat:-)
rada by som sa teda popytala co je dobre uzivat na posilnenie srdca.. nejake 100% prirodne preparaty, ktore prospeju mojmu srdcu.. viem, ze ho obcas prilis "namaham", hlavne vtedy, ked sa stresujem alebo mam vycerpavajuce tyzdne a malo spim, potom nasleduju dni, kedy citim ako strasne mi busi.. no a naopak - byvaju aj dni, kedy citim akoby slabost na hrudniku, slaby tep, ale potom to prejde a je lepsie..
vedel by mi niekto poradit co bude pre mna vhodne? prosim, ziadne lieky v pravom slova zmysle, skor nieco "neskodnejsie", ale zaroven ucinne a pre mna prospesne..
velmi pekne dakujem za odpovede:-)

Daga

Jsem taky přecitlivělá a taky mě to chvílemi štve. Zkus se na to dívat, jako na dar, s kterým se musíš naučit pracovat. Citliví lidé mají blízko k tomu, být empatičtí. To je velmi potřebné v dnešní době. Pokud máš své srdce opravdu ráda, tak si řekni ve stresujících chvílích, že mu nebudeš ubližovat a nauč se nad tu situaci povznést, odlehčit ji, nebrat se tak vážně. Je to práce na celý život. Jinak kromě již tady zmíněných rad, ještě koenzym Q 10 a různé bylinkové zklidňující preparáty - meduňka, chmel, kozlík.....

odpovedam

Jn Jolan. Neexistuju efektivne tabletky/pripravky na chudnutie. Najlepsie sa chudne pomocou stravy. Najvacsi prinos pre zdravie je vynechat cukor a muku, jest vela bielkovin a vlakniny (zelenina, ovocie). Po nejakej 14. hodine uz ovocie ani ziadne sacharidy nejedzte (sacharidy su cestoviny, ryza, zemiaky, sladkosti, pecivo, knedle, strukoviny a podobne). Zaroven je dobre mat v strave tzv. dobre tuky - nachadzaju sa v rybach, olejnatych semenach a orechoch (sezam, slnecnice, lan a orechy), pripadne v olejoch z nich. Ja osobne si doplnam dobre tuky aj vo forme doplnku stravy, kupite v lekarni. Su to Omega 3-6-9. Skuste to teda aspon takto - stravou. To je zaklad. Drzim palce.

JnJolán

Dobrý deň,
prosím o radu v nasledujúcom:
Som 72 ročný,už 6 rokov som odkázaný na inv. vozík ,v mladosti ako 2 r.som prekonal detskú obrnu ,pohyboval som pomocou barlí avšak pred 6 rokmi som ochorel na "ružu" a odležal som si 2 mesiace a už potom som nedokázal chodiť,lebo mi ochablo aj to zbytkové svalstvo a už som sa nedostal do pôvodného stavu.
Problém je v tom,že mám zvýšenú hmotnosť,čo ma obmedzuje a neviem znížiť hmotnosť,lebo nemôžem vykonávať fyz. aktivitu ,pritom mi stále chutí jesť.Existuje nejaký prípravok ktorý by mi pomohol schudnúť tak aby neuškodil? Mám aj opuchnuté nohy,sú ťažké a mám problém ich s rukami preložiť,zdvihnúť a t.ď.
Ďakujem za porozumenie.
S pozdravom: JnJolán,

Peto T

Vitamín C. Dlhodobo aspoň 2-3g denne (to je zároveň ešte dokázaná dlhodobo bezpečná dávka pre bežnú populáciu), v akútnom strese podľa potreby.

Vitamín C udržuje a regeneruje cievne steny, reguluje LDL/HDL, cholesterol, reguluje zrážanlivosť krvi a ďalšie faktory, a predchádza trombóze.

Dobrý vplyv má aj niacín (B3) a vitamín E.

Vitamín C zároveň pomáha zvládať stres (ja som pri čakaní na manželkin pôrod bral 500mg každú polhodinu, a pomohlo to. Dnes pri náhlom strese beriem aj 3g, aj opakovane)

Užíva sa rozdelené na viacero dávok počas dňa, najlepšie s každým jedlom. Po celý deň treba veľa piť. Vyhýbať sa prípravkom s umelými príchuťami, farbivami, konzervačnými látkami. Dobrá je napríklad prášková kyselina askorbová (Vitar, alebo v DM drogérii) a ešte lepší je práškový minerálny askorbát (napr. od Damiana - badatel.sk). To sa rozpustí v obľúbenom nápoji a po celý deň popíja.

Takéto dávky vitamínu C môžu byť nevhodné pri poruchách obličiek, metabolizmu železa a medi. Viac info: kap. Srdcovocievne ochorenia rizikaockovania.sk

jajkafr

usmev:)
keď čítam tvoj príspevok tak trošku akokeby som čítala o svojom živote. No vlastne mám super spolubývajúcu na internáte, ktorá mi povie všetko čo si myslí rovno do očí... A ona mi otvorila oči a zistila som, že život je aj o niečom inom ako o termínoch a zdravotných problémoch, ktoré mám neúrekom. Zistila som, že život je krásny a vôbec sa neoplatí trápiť sa nad tým, že máš skúšku na C aj keď vieš, že keby si sa viac posnažila mohla si mať A... netreba sa trápiť nad seminárkou, ktorú máš odovzdať v decembri už teraz a tlačiť sa do toho lebo čo ak to nestihnem... sedieť nad prácou 4 hodiny namiesto 1 len preto, aby vyzerala skutočne super už na prvý pohľad aj tak sa na to nikto nepozerá...
áno robiť veci v predstihu, ale zas nezničiť si život kvôli tomu.

farmaceutka1

Bud rada, kym srdce busi...keby nebusilo, tak tu nie si. Ale je pravda, ze vsetko je v hlave. Ty sa proste mimovolne zameriavas na pocitovanie tlkotu srdca, nasledne sa nalakas, cim sa prirodzene zvysi jeho frekvencia a uz si v zacarovanom kruhu, cim viac busi, tym viac sa bojis a cim viac sa bojis, tym viac busi.
Skus sa od toho sledovania srdca odputat. Skus zit tak, akoby si ziadne srdce nemala. Akoby si nemala co sledovat. A ked to na teba pride, urob si neake uvolnovacie cvicenia, relaxuj, pripadne sa zaoberaj niecom inym.
Nemyslim si, ze by si mala chore srdce.
Ale ak si naozaj chces nieco strasne kupit, tak si kup nejake 3-omega nenasytene kyseliny, ktore maju aj mierny antiarytmicky ucinok a URCIE neskodia.