Mám nárok na peniaze po materskej?

Príspevok v téme: Mám nárok na peniaze po materskej?
alexxandra

Dobrý deň,som už vyše roka po materskej dovolenke a chcem sa opýtať,či náhodou nemám nárok na nejaké peniaze,podporu alebo nejaký príspevok...som momentálne nezamestnaná,na predĺženej MD do 6 rokov dieťaťa,no nedostávam ani korunu (cent)...keby som išla na úrad práce sa nahlásiť,dostanem niečo aj keď som na predĺženej MD?

datelinka

alexxandra, nejako mi nie je jasne, kto by ta mal momentalne zabezpecovat. pises, ze si rok po materskej a ze si na predlzenej materskej. takze?
materska dovolenka trva 28 tyzdnov. rodicovska do 3 rokov veku dietata. pri dlhodobom nepriaznivom stave dietata sa moze rodicovska predlzit az do 6 rokov. ma tvoje dieta dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav? ak nie, tak si mylis pojmy, si nezamestnana a nie na predlzenej a uz vobec nie materskej dovolenke.

ele

napad, predpokladam ze ked je na predlzenej materskej (rodicovskej)do 6 rokov dietata, ze ma alexandra postihnute dieta. A podla mna musis mat narok na nejaku pomoc od statu, sa cudujem ze si sa uz davno neinformovala.

wowo1

spytaj sa na stranke www.porada.sk, je tam plno soc pracovnikov, a pravnikov,ale najprv sa tam musis registrovat. ja som tm nasla skoror vzdy vsetky pravne a ine odpovede

janka24

To musiš íst ozaj na urad sa spýtat. Na nejake dávky narok musiš mat. Stači ak si to aj vyhladaš v googli.

alexxandra

moje dieťa má už 4 a pol roka a ja som na pred´ženej MD,do jeho 6 rokov...odvody za mňa platí sociálka,zdravotnú poisťovňa....ale nedostávam ani korunu,preto sa pýtam,či nemám nejaký nárok na niečo....neviem

CMu_Q

V pripade ak ma tvoje dieta do 3 rokov, mas narok na rodicovsky prispevok - nakolko ten sa priznava rodicovi, ktory sa o dieta stara do jeho 3 rokov veku a sucasne je nezamestnany. Jeho vyska je v sucasnosti oklo 160eur na mesiac.