Co ste obetovali pre vztah?

Príspevok v téme: Co ste obetovali pre vztah?
malvia

Zaujima ma, coho ste sa boli ochotni vzdat z lasky k partnerovi. Dufam, ze tu pribudnu aj odpovede, ktore presvedcia mladych, ze na vztahu sa oplati popracovat. Lebo z niektorych prispevkov v inych temach mam pocit, ze ludia sa stavaju coraz viac sebecki alebo zbytocne vo vztahoch vymyslaju. Takze, co ste dokazali partnerovi tolerovat, pripadne, aku najvacsiu obet pre vas vztah ste priniesli?

slobodna

Nie je dobré všetko obetovať pre vzťah, obetovať by mali obaja partneri. Nie je dobré hrať vabank, vložiť všetko, je to príliš veľký risk, raz sa vám môže stať, že sa zobudíte a neostane vám vôbec nič.

jatiez

Ja som nechala rodinu, skolu, byt a odstahovala som sa za manzelom 6000 km. Nikdy som nelutovala. Mam plne priehrstie lasky, vystudovane dve VS a velky dom... Milujem toho cloveka najviac na svete.

slobodna

Zatiaľ som pre svoj vzťah neobetovala nič, no pre dobre fungujúci vzťah každý musí obetovať niečo. Nie som ochotná obetovať svoju vnútornú slobodu, stratiť vlastnú tvár, samú seba. Partner, ktorý miluje, toto ani nežiada. Ostatné nie sú obety ale vklady do vzťahu. Ak niečo chcete mať, musíte do toho niečo aj vložiť.

Deee

ked niekoho lubis, ono to ani nie je obeta, ale urobis to prirodzene a z lasky, mas pravdu, ze dnes uz su ludia akoby neochotni popracovat na vztahu, cakaju, ze vsetko sa spravi same, ale tak ako sa riad neumyje sam, tak lasku a vztah si treba pestovat, ja sa pravdepodobne budem stahovat z centra mesta, kde je obcianska vybavenost 100% na kopec nad mestom, kde nie je nic snad ani signal :-)ale vobec ma to netraaaaaaaapi, budem s manzelom tak nech aj na koci sveta :-)

darika

malvia
ziadny utok,ani nic podobne.Len si tu temu napisala dost drrsne.Dufam,ze zaujima ma...
Teraz som az pochopila o co ti ide.A mi prislo smiesno,ako mas posunutu hranicu veku.Ze starsi ludia (30+).No ale nemusis sa umluvat ani nic vysvetlovat.Ja mam 36,ale som stale mlada ;-).

malvia

darika: Suhlasim s Tebou, ze takato tema na anonymnom fore moze vyzniet ako prieskum niekoho, kto sa nudi a stara sa do sukromia inych. Ale ved predsa nikto nemusi odpovedat, ak nechce.
Popudom pre zalozenie temy bolo najma to, ze ja sama patrim medzi mladych ludi, ktori nemaju vela skusenosti vo vztahu. Sme s partnerom uz pomerne dlho a nerada by som urobila nejaku hlupost len preto, aby ma to poucilo do buducnosti, pre dalsi vztah. Preto by som rada zistila (alebo teda "zaujima ma") skusenosti tych, ktori uz maju nieco za sebou a su v spokojnom vztahu. Presnejsie to, do akej miery sa ma zmyslel obetovat a kedy to uz obmedzuje jeho sameho a mal by zo vztahu vycuvat.
Temu ktoru som zalozila povazujem za celkom rozumnu. Radsej by som sa o tom samozrejme porozpravala s niekym osobne. Ale partnerske vztahy mojich rovesnikov (mam 21r)nie su zrovna najstastnejsie (skor take, akych sa chcem vyvarovat)
a so starsimi ludmi (30+) nemam vytvorene kamaratske vztahy. Nemam teda nikoho, s kym by som mohla prebrat citovy zivot, kto by ma usmernil, ponukol iny pohlad na vec.

Verim, ze to neberies ako nejaky utok na tvoj prispevok, nebolo to myslene ani ako obrana, len sa mi ziadalo doplnit sirie suvislosti, kedze si mi dala moznost vidiet, ako ten moj prispevok mohol byt pochopeny.