Niekto mladý s vysokým krvným tlakom....

kraaska

srnciatko,prve 4 tyzdne co som nevedela ze cakam maleho som ho brala,ale potom mi ho internistka vymenila za dopegyt ale nepotrebovala som ho lebo pocas tehu som mala 100/60 :) tak to asi nebude s coronalu lebo iba obcas mam zavraty,a liek berem kazdy den.

Srnčiatko1

kraaska nie nemávam závraty. Cítim sa po ňom dobre. Počas tehotenstva si nemala problémy s tlakom a užívala si aj vtedy coronal? Lebo mne nefrológ vravel, že keby som ostala tehotná, tak treba zmeniť lieky.

kraaska

ujnnju mne sa to zacalo vlani v januari,strasne ma bolel zub,zmerala som si doma tlak,a mala som ho vysoky,potom ked som si ho meriavala bol vzdy vysoky,tak som sa liecila a upravil sa,potom som v oktobry otehotnela a tlak sa mi upravil ,a po porode mi zas vyskocil a odvtedy sa zas liecim..jej srnciatko konecne niekto kto uziva coronal,nemavas obcas zavraty z coronalu?ja obcas ale neviem ci od lieku alebo?..

Srnčiatko1

ujnnju no ja som sa to dozvedela náhodou, keď som si preventívne merala tlak po troch rokoch :-) a hneď ako som to večer zistila, tak som bežala na pohotovosť, kde mi robili ekg a všelijaké vyšetrenia. Týždeň som behala po lekároch, lebo mám ešte problémy s obličkami, tak zisťovali, či to nemá súvislosť s nimi a nakoniec som to mala zrejme z antikoncepcie, hoci to gynekológ nechcel priznať. Odkedy som ju vysadila, mám tlak ok. Každopádne by som brata zatiahla k lekárovi aj proti jeho vôli, ja som tiež najprv nechcela ísť, stále som to dávala za vinu nedobrému spánku a stresom z práce a školy. Nakoniec som šťastná, že som tam bežala, lebo už by som tu nemusela byť..

ujnnju

čawik srnčiatko 1, a ten tlak si mala dlho vyšší pokiaľ si sa odhodlala ísť k lekárovi??
ono je pravda, že my baby ideme k lekárovi skôr
chlapa ťažko prinútiť

Denz

ujnnju- vies...kazdy ho riesi..preto tak malo ludi sa hlasi...
Lebo to nie je ako s bolestou nechta....ak ho klepne,tak len raz .Treba si uvedomit zavaznost vysokeho tlaku...

Srnčiatko1

No ja som mala tiež vysoký tlak 180/110 a pulz tuším 130 a cítila som sa dobre :-) Už rok užívam polku Coronalu a tlak mám ok ako má byť. Samozrejme po zistení aký mám tlak, som bežala k lekárovi. Netreba to zanedbávať, vysoký tlak je o to horší, že nebolí! No a mám 23r.

ujnnju

no denz si zaltý,,,buď rád, že ty máš tlak okik
pekný večer
myslela som, že sa viac ľudí ohlási, ktorí majú vyšší tlak..a neriešia ho hneď lekárom
lebo mladí málokedy chcú k lekárovi