Vitamin E ...načo je dobry?

Peto T

Táto kniha sa síce zaoberá predovšetkým vitamínom C, ale aj vitamín E tam má stručne zhrnuté využitie v kapitole "ďalšie dôležité látky". rizikaockovania.sk

Vitamín E je "prvou obrannou líniou" v ochrane tkanív pred voľnými radikálmi.

Antioxidanty fungujú v skupinách, tvoria antioxidačnú reťaz, a vitamín E je jej dôležitým prvkom. Viac v kapitole "Zberač voľných radikálov".

RNG

jeden z najdolezitejsich ucinkov vitaminu E braneho v davkach 200 az 400 IU(tj ovela viac, nez zastarale tabulky) je ze znizuje znacne pocet poraziek a infarktov, co je vyse polovice dovodov na smrt.
Na pozitivne ucinky vitaminu E je vyse 20 tisic roznych vyskumnych papierov.
Kedze je to lacny doplnok a jeho masove branie by znizilo prijmy celeho medickeho priemyslu, tato jeho vlastnost sa vsetkymi silami v medickej literature potlaca.
Predtym priamymi utokmi, ktore boli samozrejme vyvratene, dnes jednoducho "zabudanim" toto spomenut

usmev:)

Vitamín E sa považuje za účinný antioxidant. Ovplyvňuje tvorbu červených krvinek, zúčastňuje sa obnovy a rastu svalovej hmoty a ďalších tkanív. Je dôležitý pre prevenciu samovoľných potratov, má účinok na plodnosť a potenciu. Podporuje činnosť pohlavných žliaz. Spomaľuje proces starnutia buniek a tkanív preto sa pridáva do kozmetických prípravkov, ďalej má močopudné účinky čím znižuje krvný tlak.
Zdroj vitamínu: obilné klíčky, rastlinné, oleje, orechy, sójové bôby, zelená listová zelenina, celozrnná múka, vajíčka, obilniny, ryby
(okopcene z Wikipedie:-))