bolestivý pohl. styk po pôrode

Príspevok v téme: bolestivý pohl. styk po pôrode
petriksvetri

Mám 27 rokov a milujúcu manželku. Pred pol rokom sme sa stali šťastní rodičia. Všetko je ideálne, len manželka má pri pokuse o pohl. styk nepríjemné bolesti. Lekár po vyšetrení vylúčil zmeny na rodidlách, tak neviem či to môže byť psychické, alebo čo. Je tu žena, ktorá mala podobný problém? Ďakujem za akúkoľvek odpoveď.

efe

no možné to je pripúšťam ale asi je to tiež individuálne, pretože zopár žien čo poznám tak mali sex onedlho po šestonedelí a kojili aj viac ako rok a na bolesti sa nesťažovali. Takže asi každá z nás to znáša inak.

aknitka

efe je to spôsobené kojením pretože látky-hormóny, ktoré podporujú kojenie a sú počas kojenia vylučované spôsobujú suchosť pošvy. a práve kvôli tomu, že nie je dostatočne vlhká cíti bolesť.
a to že popôrodné jazvy bolia veľmi dlho tiež viem svoje. ja som dva roky po pôrode a niekedy (nie stále) ma jazva bolí. ale to s permanentnou bolesťou nemá nič spoločné.

efe

nie je to kojením, skrátka keď cez vagínu prejde dieťa nastanú aj vnútorné miniporanenia, ktoré na vonok nie je vidno a taktiež ak je po nástrihu tak jazva bolí veľmi dlho. U mňa to bolo presne rok po pôrode. Takže ak ju miluješ tak to chce len trpezlivosť. Niektoré ženy sa zotavia veľmi rýchlo a môžu mať sex hneď po šestonedelí, niektorým to trvá oveľa dlhšie.

aknitka

ak tvoja manželka kojí, tak je to spôsobené práve tým. všetko sa vráti do normálu keď prestane úplne kojiť.