Svrbenie v knečníku

Príspevok v téme: Svrbenie v knečníku
Klaviristkax

Ahojte,
Už asi rok trpím silným svrbením v konečníku (nie okolo análneho otvoru ale vo vnútri konečníka),niekedy mi to na pár týždňov zmizne,a inokedy zas nie,zašla som nedávno k doktorovi ,spravili mi testy stolice (3x boli negatívne) a na kožnom mi dali mastičku,ktorá nepomáha...Nevedel by mi niekto poradiť,čo by som mohla robiť aby mi to prešlo?

Ďakujem

euphoria

Takze bola som dnes na vysetrenia :) . Takze ako som vravela hlistiky nemam ani nic podobne . Nastastie :). Nemam ani hemoroidy , tiez nastastie ( lebo to co som tu o nich precitala je fakt :( ) .
Je to len alergicky zapal , a cim viac som si to skrabala tak vlastne sa mi to zhorsilo :( . Ale lekarka povedala ze nie je to nic vazne a dala mi na to masticku :) . Takze liecim :) . Dakujem Vam vsetkym , co ste mi davali rady . Pekny vecer :)

lDenzl

Hemoroidy (zväčšené kŕčové žily v konečníku) patria k najrozšírenejším chorobám a podľa odhadu postihujú 8 z 10 ľudí.

Hemeroidy sú uzlovité rozšírenia takzvaného dutinkového telesa nad zvieračom análneho otvoru. Prvým príznakom býva prítomnosť jasnej červenej krvi na stolici.

Príčiny výskytu
Hlavnou príčinou býva zlá životospráva a následne zápcha, a aj vtedy, ak sa vyskytuje zriedkavo. Medzi ďalšie známe faktory patria: dlhodobé preháňanie, tehotenstvo, pôrod, potraviny spôsobujúce podráždenie, potravinové alergie, poškodenie pečene.

euphoria

dakujem vam za rady :) ste zlati ze ste mi poradili :) .
A co su preboha ziveho hemoroidy :) ????
Som uz na dnes objednana ku lekarovi :) , tak dufam , ze sa nejako vykokcem :D , a ked nevykokcem , tak ukazem :P X) :D . Dakujem vam vsetkym velmi pekne ;). Pekny dnik

bottom

prvorada je dokladna hygiena, po umyti sa jemne a dokladne utriet uterakom ... doporucovala by som skusit aj natriet detskym kremom na zadocky ... mne to kedysi davno radil konzultant v nemocnici, vola sa to (barier cream, niekedy staci aj nivea, alebo sudocrem, ak si v UK)... inak lekarovi to mozes popisat ako \" I have itchy bottom\" foneticky \"iči botm\".

cajik

mozu to byt aj hemoroidy, a inak to ze je mydlo na intimnu hygienu nemusi znamenat ze ti robi dobre :)) mna tak z jedneho svrbela ritka

euphoria

Este som nebola lebo sa neviem dobre vykoktat po anglicky :) . Ale po tyzdnovom studovani na internete ,po troch baleniach tabletiek proti hlistam a tyzdnovej kure jedenia kyslej kapusty by asi to vzdali , nemyslis ??? Ja neviem ?? Ja len si myslim a dufam , ze po celej tej kure ich nemam . A ja sama neviem ci ma to svrbi v.. alebo vonku . Ja uz tu tyzden kombinujem ako sa mam vykoktat u lekara , na Slovensku by to bolo jednoduchsie :(

Euphoria

len ja hlisty nemam :( , preto mi je to divne , ze nemam a svrbi :( . Mydlo , ktore pouzivam , je urcene na intimnu hygienu , ine nepouzivam a pouzivam s velmi jemnym PH . Take nieco som este nezazila , hm . Dokonca ani hlisty som nikdy v zivote nemala :D uz som sa stihla opytat maminy :) . Na internete som nastudovala ohladom hlist a mrli a pasomnic vsetko mozne . Nemam nic z toho . Asi je najlepsie ist s tym za lekarom a vykoktat sa z toho , ze ??? :)