Cesnak

RNG

A kedze tema je imunita, nesmiem zabudnut na mnozstvo hub, najma chagu(rezatec sikmy), maitake, agaricus blazei, coriolus a ine, hlavne pre ich obsah betagukanov, ale aj inych liecivych a imunitnych zloziek

RNG

adam, velmi casto ich tu spominam:semienka z grapefruitu z ktorych sa vyraba citricidal, listy olivovnika(extrakt casto spominany), divoke oregano (oreganovy olej), lapacho, chaparal,graviola, uncaria tometosa(Vilcacora), curcuma longa(kurkuma), zingiber(dumbier), citral(z roznych bylin, ako napr lemon grass), rozmarinic acid(rozmarin)...

Slobodna

fakt? toto nechápem ja zas vypijem skôr kefír ako mlieko. Tak môžeš aj samotný cesnak, ale kombinácia týchto dvoch sa osvedčila u mnohých ľudí v mojom okolí, ktorí mali problémy s vysokým krvným tlakom aj keď prečo ti nepoviem, lebo neviem.

bobo...

Slobodna jedna malá chybička je u mna v tom.Neznášam kefír,v živote som to nemala rada.Okrem toho všetky mliečne výrobky zbožnujem.Jogurty,syry,tvaroh...kefír nie.

Slobodna

bobo veľmi dobré účinky má cesnak aj na zníženie krvného tlaku najmä ak pridáš do svojho jedálnička nie iba cesnak ale aj kefír.

RNG

je jasne, ze 3 gramy vitaminu C nemozes dostat do seba z ovocia a zeleniny. A vyskum uz davno urcil, ze tak nase telo lepsie pracuje. Dnes to prijalo a podporuje otvorene vyse 15 000 lekarov v USA a dalsie 3/4 zo celkove 700 000 to potichu sukromne beru.
Oficialne ale lekarska komunita v drvivej vacsine toto neprijala. A podla toho ide aj tlac a televizia.
Nastastie publikum nie je uplne hlupe a v tomto prestalo pocuvat oficialnu poziciu lekarov a spotreba doplnkov, vcitane vitaminu C prudko stupa.
Co sa tyka cesnaku, je to vyborna zivina, preskumana na antimikrobialne ucinky mnohymi lekarskymi vyskumami a urcena za MIERNE ucinnu,
Teda ziadna zazracna vec, ale jedna z mnohych uzitocnych zivin, ktore by sme mali jest pravidelne.

Ale vo svete liecivych rastlin nie je nijak v popredi, su aj ovela ucinnejsie, ktore tu casto spominam.

doubledog

cesnak je skvela vec a pomaha aj imunite
treba jest ovocie, kvasene veci ako je napr. kapusta,
imunita nie je len o Cecku, aj niektore aminokyseliny (napr. glutamin) podporuju imunitu
je toho fakt dost vela
takisto ciste telo lahsie bojuje s votrelcami ako telo znecistene