Potrat ci trapenie?

Príspevok v téme: Potrat ci trapenie?
Mochito

Ahojte mam problem a rada by som pocula nazory od ludi. Som tehotna, no nemam ani 15 ani 20 mam slusnych 30 a som slusne vydata a s manzelom sme spolu 9 rokov. Teraz som uz dlhu dobu nezamestnana a mala by som prave nastupit do prace. Dlhov mame uz po milu jarmilu...A teraz ked konecne sa mozu veci pohnut a dat do poriadku tak pride tehotenstvo. Jedno dieta uz mame a uvazujem ze si to necham zobrat ale rada by som si to aj nechala, ved je to novy ludsky zivot a mat na krku vrazdu...no ak si to necham neprezijeme...manzel to uz dalej z jednej vyplaty neutiahne...skuste mi dat Vas nazor...nerozhodnem sa podla toho, ale urcite mi to pri rozhodovani trocha pomoze

datelinka

aj tu uz raz, celkom nedavno, bola tema - kedy sa da otehotniet po umelom preruseni tehotenstva. dievca bolo sotva par tyzdnov po zakroku a uz zatuzilo byt matkou. niekedy je to len prvotny sok, ked si clovek predstavi, ako sa mu zmeni zivot, ale postupne sa vytvara ten uzasny vztah matky a svojho plodu.

tati

mochito,je to len a len na tebe,ale poviem ti ze moja kamaratka isla na potrat tento rok vo februari a odvtedy je to iny clovek.trpi depresiami,nocnymi morami,schudla dobrych desat kilov a v meste dostava panicke zachvaty pri pohlade na tehotne zeny. najhorsie na tom je,ze to rozhodnutie sa neda vratit spat, tak si to fakt dobre rozmysli.zelam vela stastia a pevne nervy!

bella12

Mochito, v pripade, že si dieťatko necháš, budete na to \\\\\\\\\\\\\\\"trápenie\\\\\\\\\\\\\\\" dvaja s manželom, v opačnom prípade obávam sa, bude ťarcha tohto rozhodnutia na Tebe. Cítiš sa na to dostatočne silná? A rozmýšľala si, aký môže mať potrat vplyv na vaše vzťahy v rodine? Teraz máte finančné problémy a plno starostí, ale máte sa navzájom radi a máte za čo bojovať. Nie je to dieťatko ďalším dobrým dôvodom? Spolu ste silní a keď to nevyskúšate, ani sa nedozviete, čo všetko ste spolu schopní zvládnuť. Pravdaže, môžete sa rozhodnúť aj inak, finančné problémy prekonáte skôr, ale neskôr môže byť to spoločné bolestné tajomstvo skúškou pevnosti vašej rodiny. Keďže už máte jedno dieťa, či chcete alebo nie, to rozhodnutie zasiahne aj jeho. Deti sú citlivé a často vnímavejšie ako predpokladáme, ak máš Ty pochybnosti, ako zoberie potrat svojho súrodenca ono (teraz či neskôr, keď trochu vyrastie)? Neriskovali by ste tým rozhodnutím veľa? Prijmite to malé do svojej rodiny a bude Vás hriať dobrý pocit, že ste sa so všetkým, čo máte (láska, domov, rodina) rozhodli i napriek tejto veľmi ťažkej situácii s ním podeliť. Som si istá, že sa vám to v budúcnosti 100-násobne vráti.

datelinka

mochito a ja verim, ze uz si rozhodnuta :-) a ze budes uzasna mamina. to male ti vyrovna vrasky z tvojich terajsich starosti :-)

pauli 73

datelinka, máš bod!
tie veci ako zamestnanie sa dajú zmeniť,možno manžel si nájde novú lepšie platenú prácu, jednoducho sú to veci, ktoré sa dajú nejakým spôsobom ovplyvniť ale život nenarodeného dieťatka vám už nikto nevráti späť a to nehovorím o tom, že ako normálna milujúca matka budeš mať neskutočné výčitky :(