Problemi s mocom

Príspevok v téme: Problemi s mocom
ahanga

Nemohol by mi niekto poradit, prosim. Mam 16 rokov a pred dvoma dnami ma zacalo boliet v bokoch a tiez v podbrusku nasledne som musela ist na zachod kde som ku koncu mala hnusnu bolest a po utreti som mala krv na toaletnom papieri. TO sa opakovalo aj nasledujuci den a pridal sa aj neprijemny pocit zvracania. Dnes som sa po horucom kupeli a teplom caji citila ovela lepsie bolest ustupila aj ked nie uplne a teraz mam pocit akoby som v sebe nevedela udrzat v sebe moc. Ma niketo nejake rady ale este lepsie nevie niekto co je so mnou? Dakujem

Denz

Krv v moči má intímny charakter

Súvisiace články
Fakty: Toto treba vedieť o plodovej vode
Menštruačné bolesti: Musí to byť?
Prasklo vám počas ovulácie vajíčko?
Aj vaše cievy môžu mať sklerózu!

Je častým prejavom postihnutia obličiek, močového mechúra, močovej rúry, prostaty. Môže prebiehať ako viditeľná (červeno sfarbený moč) alebo prebieha ako neviditeľná, tzv. mikroskopická hematúria.
Závažné príčiny krvácania
Príčiny sú obličkové kamene, úrazy, nádorové ochorenie, aj stav po ťažkej fyzickej námahe. Krv v moči môže byť ale aj prejavom bežného prechladnutia.
Stačí aj jedna kvapka
Pri zápale močového mechúra sa spolu s červeným močom vyskytuje časté a bolestivé močenie. Prítomnosť krvi v moči je dôležitým príznakom, ktorému je potrebné venovať pozornosť. Opakované zápaly močových ciest môžu totiž viesť k neplodnosti!
Ako sa diagnostiku?
• Anamnéza
• Klinické vyšetrenie
• Vyšetrenie moču

Ak zistíte, že počas močenia krvácate, mali by ste ihneď navštíviť lekára.
Prechladnutie
Krv v moči môže byť prejavom bežného prechladnutia. Ak vás však močenie nepríjemné bolí, treba mu venovať ešte väčšiu pozornosť. Bolesti a hoci jediná kvapka krvi, ktorá nemá v moči čo robiť môže znamenať ťažkú urologickú poruchu.
Okamžitá návšteva lekára
Ak zistíte, že počas močenia krvácate, mali by ste ihneď navštíviť lekára. Každá, aj dočasná či krátka hematúria vyžaduje vyšetrenie. Treba zistiť jej príčinu, ktorou môžu byť kamene v močových cestách alebo nádory močovo-pohlavného ústrojenstva!
Aby nám obličky dobre fungovali
Denne treba vypiť minimálne dva litre vody. Týka sa to minerálnych vôd alebo aj čajov. Nie je dobré piť nárazovo. Pol dňa sa dehydrujete a potom vypijete naraz liter tekutín. Škodíte tak organizmu.
Opakovanie zápalov a krvácavého močenia je veľmi nebezpečné aj z toho hľadiska, že ženská močová rúra okrem toho, že je kratšia, má aj intímnejší kontakt so ženskými pohlavnými orgánmi a konečníkom. Nie je vylúčené prepuknutie aj ďalších zdravotných problémov.