Vypadavanie mihalnic...

Grand Husky

Rakovina? Vypadávanie ochlpenia pri rakovine je spôsobené chemoterapiou. Kde to len chodíte na takéto veci?

lasiqa

babi ma podobne problemi ... no prišlasom nato aš o 2tiždne a bojim sa že jeto nador , bo rakovina nikedi mi vipadnu . ale ked si pozeram do zrkadla akobi ich tam bolo menej . poradeti čim to je :D že mitak vipadavaju . ato mam len 16rokou .!

dazinka

mne tiez zacali vypadavt ked som pouzila jednu spiralu od Avonu, a to bolo asi pred porokom a stale mi vypadavaju, nechapem to :(

mamia

Denz, super, taku podrobnu infosku o starostlivosti o mihalnice som este necitala :)

ja poznam na podporu rastu mihalnic ricinovy olej, no niekde som citala ze moze byt nebezpecny na oci, alebo niekoho stipali oci... najdes o tom viac vo fore na www.dlouhevlasy.cz

Denz

aždodenná domáca starostlivosť
Mihalnice sú najkrehkejšie z celého nášho vlasového porastu a preto si vyžadujú veľmi šetrné zaobchádzanie. Tak ako vlasy, aj riasy podliehajú prirodzenému obnovovaciemu procesu. Každá mihalnica po dvoch - troch mesiacoch vypadne a nahradí ju nová. To znamená, že ak nám občas vypadne nejaká tá riasa, nič hrozné sa nedeje. Horšie je, keď mihalnice vypadávajú príliš často. Vtedy treba zvážiť, či niekde nerobíme chybu.

Správne farbenie mihalníc (rias)
Krok 1: mihalnice musíme najprv zbaviť mastnoty, inak nám maskara nebude držať.
Krok 2: špirála musí mať správny tvar. Najvhodnejšia je špirála s hustými, krátkymi štetinkami, na konci zašpicatená.
Krok 3: na kefke špirály nesmie byť príliš veľa farby, aby sa nám riasy nezlepili.
Krok 4: maskara musí byť čerstvá. Keď farba začína schnúť a drobiť sa, treba doplniť náplň alebo kúpiť novú maskaru.
Krok 5: s farbením treba začať uprostred mihalníc. Najprv zafarbíme mihalnice smerom k vonkajšiemu kútiku oka, a potom smerom k vnútornému kútiku.
Krok 6: mihalnice farbíme vždy od korienkov ku koncom. Necháme farbu trošku uschnúť, potom ich pretrieme ešte raz.
Profesionálni vizážisti odporúčajú na záver líčenia namaľovať vnútornú plochu spodného viečka mäkkou bielou kajalovou ceruzkou. Tento trik dodá pohľadu žiarivosť.

Interbeauty tipy
- Mihalnice si môžeme pred farbením vykrútiť klieštikmi. Nasadíme ich tesne pri korienkoch rias, aby sme dosiahli pekný oblúk.
- Ak chceme, aby naše mihalnice boli dlho zdravé a husté, vyhýbajme sa ich prílišnému treniu pri odličovaní. Najlepšie je naniesť vodu alebo krém na vatový tampón, priložiť na zatvorené viečka, chvíľu nechať pôsobiť, a až potom jednosmernými pohybmi riasy odlíčiť.
- Dôležitá zásada: NIKDY nechoďme spať neodlíčená!

Výber špirály:
Špirála zvýrazní celkové nalíčenie tváre. Základom úspechu je vybrať takú, ktorá nám bude vyhovovať. Preto sa najskôr treba zamyslieť, čo od špirály očakávame.

dlhé mihalnice - predlžovacia (s označením Length), ktorá obsahuje špeciálne látky napríklad na báze mikrovlákien, ktoré jednotlivé mihalnice ,,nadstavia".

husté mihalnice - zhusťujúca špirála (s označením Volume). Aby hustý krém mihalnice príliš nezaťažil, bývajú obohatené prírodnými voskami - palmovým, včelím a pod.

vytvarované mihalnice - tvarovacie špirály (s označením Curl) majú zvláštny tvar kefky a farbiaci krém obsahuje látku, ktorá pôsobí ako tužidlo - preto udrží mihalnice v požadovanom tvare. Dôležitý je aj tvar a oblúčik mihalníc, ktorý dodáva pohľadu hĺbku.

nestierateľná farba mihalníc - vodeodolné špirály (s označením Waterproof). Vyžadujú síce starostlivejšie odličovanie, ale môžeme sa na 100% spoľahnúť, že neprídeme do práce s tmavými kruhmi pod očami.

niečo pre citlivé oči, pri používaní okuliarov, či šošoviek - špirála vhodná pre citlivé oči (s označením Sensitive), ktorá obsahuje minimálne množstvo dráždivých zložiek. Nech už si vyberieme akúkoľvek špirálu, dôležité je, aby obsahovala aj látky, ktoré mihalnice ochránia a dodajú im výživu. Najmä vitamín B.

fadsa

nezacala si pouzivat nejaku novu spiralu? mne vypadavali ked som pouzivala spiralu od Avonu/uz neviem aku ale jedna mi skodila/