bojím sa že ho stratím

Príspevok v téme: bojím sa že ho stratím
zuzi23

ahojte mám super priateľa už 2 roky, máme fantastický vzťah milujem ho nadovšetko ale bojím sa že ho stratím. Bývam v malom meste kde je nemožné nájsť si prácu a niečo sa mi črtá v bratislave. A toho sa bojím, teraz sme spolu každý den, ked by som však odišla, boli by sme spolu max 2 dni v týždni. On si veľmi takýto vzťah nevie predstaviť, potrebuje byť veľa so svojou priateľkou, on odísť veľmi nemôže má tu dobrú prácu, aj byt si kúpil pred rokom. Ja viem, že ked sa lúbime, že by sa to malo zvládnuť, ale bojím sa že sa odcudzíme, jeho kamaráti tiež sú v inom meste, v práci konči o 2 a má celé poobedie pred sebou, je veľmi aktívny, nie je to typ, že si po robote oddýchne a práve toho sa bojím, bude sa cítit sám a nájde si inú. Co robiť? Riskovať že stratím človeka mojich snov, alebo ostať tu s pocitom, že prácu si veľmi tažko nájdem?

dobra vila

Giovanni, ale neviem, ci ten vztah je natolko dobre fungujuci, ked sa dievca boji, ze ked odide do BA, tak ho strati!! To je tu otazne. Tak asi predsa nefunguje tak, ako ma, pretoze BA nie je na druhom konci sveta! A nestretavali by sa sice nahusto, ale aj vikend je nieco, kym si nenajde popripade nieco vo vlastnom meste.
Ked sa jej nieco predsa crta, takisto by to nemala hodit za hlavu. Praca sa zas tak lahko nehlada, ktovie, odkial pochadza. Ved vysokoskolaci si nevedia najst pracu...dnes to nejde len tak. Vravim tiez z vlastnych skusenosti.
A to je zas obmedzovanie toho dievcata a jej prilezitosti. Neviem ani kolko ma rokov, je zrejma mlada, ale bezne vidim, ze hladame/prijmeme do 30 rokov... Takze dievca nech si robi karieru dokial ma na to najlepsie sance.
Ja by som odporucila obehat vsetko vo vlastnom meste, nielen nechat zivotopis, ale ziadat priamo sefa, aby si s nim vedela pohovorit. Popripade akceptovat tu BA, ak ti daju pracu, aka by ti vyhovovala a este stale sa informovat vo vlastnom mieste bydliska, nech ti tam eviduju zivotopisy.
Nenechaj si ujst sance zbytocne, ved nejdes do Ameriky. A ak on by ta nechal, tak to o niecom svedci, ze si ho mala zjavne radsej, ako on teba. Asi to tak idealne potom nie je. Ved keby ta nechal kvoli BA, tak by ta mozno nechal aj kvoli inemu, bohuzial.
Nech sa tesi, ze ma iniciativnu priatelku, ktora chce pracovat a nieco dosiahnut. Drzim palce teda, nech si to vysvetlite a vyberiete teda riesenie najvhodnejsie pre oboch.

Giovanni

Zuzi,ak mate velke plany spolu tak uprednosti vztah a potom az robotu,ak ma byt a vsetko uz poriadene v nom a ako vravis hypoteku tak to nie je sranda,pracu najdes skor ako dobre fungujuci vztah.Rozhodnite spolu ze ako bude.Praca bola aj bude len teraz je take blbe prechodne obdobie...ja som pomerne mlady clovek a uvedomil som si na poslednom pracovnom mieste,ze neoplati sa riskovat (psychicke)zdravie za pracu,peniaze vzdy boli aj budu ako aj praca,ale zdravie,dobre fungujuci vztah len tak lahko nie...

zuzi23

on však do blavy nemôže ísť tu má istú prácu, má na krku hypotéku, nemôže si dovoliť nechať istú prácu, byt do prenájmu nechce dať, prerobil si ho podla svojich predstáv, všetko tam má nové, vela penazí do toho investoval, nechce aby mu to zničilo a to, že aby mohol ísť do blavy musí sa mu to veľmi oplatiť a hlavne musí si byť istý, že tú prácu bude mať istú, a hlavne musí tolko zarobiť aby mohol platiť tento byt aj v blave podnajom, je to ťažké, má tu dobrú robotu, byt, a teraz toto nechať a ísť do neistého, chápem ho, ale neviem si predstaviť,že s ním nebudem každý den, stále viac ho milujem

dobra vila

zuzi, a ako daleko byvas inac od Bratislavy? A kolko mate rokov?
Lebo do tej Bratislavy by sa mohol mozno pokojne nastahovat s tebou. Prenajal by zatial teraz ten byt, co vlastni tam, v tom vasom meste. A v BA by ste si prenajali nieco pre vas dvoch a aj by ste si vyskusali spoluzitie.
A tiez...ty v tej Blave planujes natrvalo zakotvit, keby sa ti zapacilo? Alebo ti srdiecko tiahne spat domov? Lebo ked si taky "home sweet home" typ, tak by si mozno v BA pracovala polroka, ci rok a za tym by sa ti naskytla moznost vratit sa do rodneho mesta a pracovat tam.
Nvm, je to zaujimave, urcite to nie je dovod na ukoncenie vztahu, pokial ste spolu stastni. Aj ked podla toho, co pises, to nebude lahke, ked je aktivny typ a navyse konci v praci o druhej :-O. To zavisi od vaseho vztahu. Ja naprikla viem, ze medzi mnou a mojim priatelom by to isto koniec neznamenal. Ale to sme my, fandim ti, daj vediet, ako to nakoniec dopadlo.

Deee

Pouvazuj nad tym, ci je tvoj priatel "pan uzasny" a chces s nim ostat cely zivot a teda by si s nim ostala aj ked na cas bez prace, alebo je pre teba dolezita aj sebarealizacia a praca a v tom pripade teda asi rozchod, popremyslaj aj nad tym, ako to vnima tvoj priatel, ci chce byt s tebou a planuje s tebou byt aj v buducnosti, ci je ochotny byt na cas zivitelom "rodiny" aj ked samozrejme este asi spolu nebyvate alebo naopak vyzaduje, aby aj aj zena prispela do domacnosti a nielen full servisom a urcite si o tom pokecajte spolu,lebo kazdy to moze vnimat uplne inak a napokon mozno najdete kompromisne schodne riesenie pre oboch

Denz

no.....to je problem.
zrejme ak sa rozhodnes v Blave pracovat...nema zmysel mat s nim vztah...
Ale ak by to bolo len na nejaky cas..tak ano.

AdamKrt

Moze si priatel najst tiez pracu tam, kde Ty. Alebo existuje styl prace z domu na dialku. Dnes to pocitacove vybavenie u roznych profesii umoznuje. Alebo mozes podnikat...

Skus sa o tom porozpravat s priatelom. Uvidis, co povie...