Rigorozna skúška

objektív

Ten kto si neverí a sa bojí ako mohol ukončiť vysokú školu? Všetci sa bojíme niečoho, ale tvoje "bojenie" nemá opodstatnenie. V živote sú dôležité iné skutočnosti, "veci", na ktoré nemôžeme mať reparát. Radšej sa sústreď na učenie a neplytvaj časom bezduchého vypisovania. Keď sa bojíš prenechaj psychickú tiaž na vyspelejšie osoby.

datelinka

uz o dva tyzdne? neviem ake su teraz terminy, ale kazdopadne, aspon tyzden pred obhajobou by si mala mat moznost nahliadnut do posudkov a zaznamenat si otazky.

magnolia26

Mám to o dva týždne, posudky ešte zatiaľ nemám v rukách, dostala som len pozvánku.Viem, už som absolvovala 3 štátnice, ale tých sa asi bojím najviac, lebo na všetkých som vytiahla najhoršie otázky a na štátniciach na II.stupni som dokonca musela jednu otázku zodpovedať 3 krát, lebo členovia komisie sa bavili medzi sebou

datelinka

neviem o kolko tyzdnov ta to caka, ale podla mna sa nemas coho bat. posudky uz zrejme mas, zavisi aj od toho, ci su pozitivne, priprav sa na otazky nielen recenzentov, ale aj z komisie. no a co sa tyka predmetov, normalka, ako ked si robila statnice na druhom stupni :-)
no a samozrejme, priprav si dobru prezentaciu prace, techniku mas iste k dispozicii, tak sa na nej vyhraj, daj tam to podstatne, nech to nie je zdlhave a rozvlacne, ale nech to ma spad. :-)

swistica

najskor obhajujes rigoroznu pracu, potom mas statnice. v posudkoch sa neznamkuje, iba odporuca alebo neodporuca k obhajobe