Chorobna ziarlivost

Príspevok v téme: Chorobna ziarlivost
ananija

viem ze sa uz o nej popisalo dost. ale som na pochybach - moj priatel je ziarlivy a ja neviem ci je to este normalne alebo sa uz jedna o chorobnu ziarlivost. trapim sa, obaja sa trapime..uz sme sa kvoli tomu aj rozisli ale potom sme sa porozpravali a znovu dali dokopy. urcity cas bol pokoj, ani len naznak nejakej ziarlivosti. ale nedavno to zacalo znovu, ja som odchadzala od neho na 2 tyzdne prec a on si vykonstruoval znovu situaciu, ze som privelmi otvorena inym muzom, ze flirtujem..spojil si nevinnu udalost spred 3 mesiacov s aktualnou situaciou a uz bolo zle..teraz sa hneva, chce sa rozist, pretoze vraj na neho iba nieco hram..snazila som sa mu vysvetlovat,presne opisat situaciu,prosit ho, ale vsetko zbytocne..vzdy som mu davala najavo ze ho lubim a ze chcem byt len s nim, nepotrebujem ziadnych inych. boli samozrejme aj situacie kedy som sa nezachovala asi uplne najlepsie (dobre som sa bavila s kamosom,atd.) ale nikdy v tom nebol ziaden zamer flirtovat ci podvadzat.lenze on si neda nikdy nic vysvetlit..sme spolu rok aj pol

Dominika1127

ženy toto napísala jedno múdre dievča a preto som to musela skopirovať a dať vam to tiež prečitat :)

Skus si pocas toho, ako je prec predstavovat to, ze prosto priatel odrobi svoju pracu a pride naspat domov, kde ho privita usmiata holka. K comu je ten strach dobry? Akurat si len cely ten cas nervozna, vymyslas si v hlave kadejake scenare. Tak ako si dokazes predstavovat tie najhorsie veci, tak isto si vies predstavit tie najkrajsie. Predstavuj si, ako je medzi vami vsetko v poriadku, ze nech robi hoc aku pracu na svete, nech sa okolo neho toci aj Britney Spears, on stale mysli len na teba a tesi sa k tebe domov. Ked si zacnes toto predstavovat, ulavi sa ti a prestanes mat ten nezmyselny strach. Lebo obavat sa niecoho, co nie je, je chore....Mysli pozitivne, vsugeruj si myslienku, ze nech je kdekolvek na svete, stale mysli len na teba a miluje ta lebo si prenho krasna, dokonala a uzasna zena!!!! Nemysli negativne, lebo tym dosiahnes jedine to, ze sa to stane. Skutocne...ved tolko si to budes v mysli predstavovat, az sa to skutocne stane pravdou...davajte si bacha na to, co si v hlavach predstavujete, lebo taky bude vas zajtrajsok!

Dominika1127

ahojte,som na dne...som s priatelom rok a pol a ja stale ziarlim :(hocikam sa pozrie vidim tam ženy a vždy sa potom citim ako chudera a najskaredšia žena na svete ktora ho nepritahuje :(( neviem čo mám robiť :( neviem prestať žiarliť..su dni kedy si to uvedomim a nerobim to ale ked pridem domov a som sama tak začnem rozmýšlať a pride to namna...nechcem taka byť ale neviem si pomoct aj ked si to uvedomim tak vždy len nachvilu,kvoli mojej žiarlivosti ma už priatel vela krát oklamal ale ja som mu to vždy odpustila lebo si bez neho neviem predstaviť život,asi si zasluzi lepšiu ženu ako som ja ..len ja sa bojim že to nedokazem..pauzu si nechcem dat lebo mu neverim natolko že by nič neurobil... ženy povecte ako si poradiť so žiarlivostou alebo ako ju zvládate?

Diana24

Ahojte...mám vzťah, ktorý ničí nedôvera...ale z mojej strany voči partnerovi. Neviem, či ide o žiarlivosť, skôr o tú nedôveru. Je to môj prvý partner, ale on predo mnou už nejaké vzťahy mal. Oficiálne dva,ale neviem kolko pomimo. V kuse premýšľam, čo bolo tým spúšťačom nedôvery v našom vzťahu a prišla som na to, že to boli práve tie jeho "bokovky"...i keď neviem či šlo skutočne o milenecké vzťahy, mne stačí, že sa zahľadel on do iných i keď len platonicky. Svedčili o tom fotky v jeho PC kde boli ženy (ich manželia z fotky vystrihnutý). No a to je ďalší problém. Priťahujú ho staršie vydaté ženy. A tým, že nemám skúsenosti so vzťahmi, prekážalo mi, že sa naďalej stretáva so svojou bývalou velkou láskou...prisahal mi, že už je to za ním, no stále sa ukázalo, že mi klame a naďalej to robí za mojím chrbtom. Viem,že prehnaná žiarlivosť vo vzťahu nie je na nič dobrá,ak tak len na rozvrat vzťahu,ale píše sa aj o žiarlivosti, ktorá je niečím podmienená a odôvodnená. Tak teraz neviem.

ta3

ananija, radsej sa vrat z kratsej cesty, ziarlivost je velmi zla vlastnost, ktora sa s vekom este zhorsuje, je to jed, ktory napokon rozlozi kazdy vztah, nestracaj s nim cas, rozid sa s nim, casom si najdes chlapca, ktory Ta bude mat rad a nebude vyrabat ziarlivostne sceny pre nic-za nic, vztah, kde je tretim spolocnikom ziarlivost, nemoze byt stastny, nemoze naplnat, zvlast Teba nie

Vlado, velmi s Tebou citim, Ty si v ovela vaznejsej situacii, lebo je tam uz aj trojmesacny syncek, Janku ani nemozno velmi za jej spravanie vinit, bohuzial sama lasku od svojich rodicov nepoznala, vyrastala bez lasky v detskom domove, preto u nej tento cit chyba, preto u nej abstinuje materinska laska (hoci by sa dalo predpokladat, ze ked ona na vlastnej kozi zazila, ake tazke je vyrastat bez lasky, ze sa prave preto bude snazit dat jej co najviac vlastnemu dietatu, zial, to nie je jej pripad) a preto si ani Tvoju lasku nevie vazit, tazke je v Tvojej situacii poradit, Ty sa o syna sam starat nemozes, musis chodit do roboty, ibaze, ked Janka na Vas obidvoch kasle a tula sa po nociach, ak mas rodicov, povedzme uz na dochodku, ktori by Ti mohli pomoct postarat sa o syna, nechaj Janku zit jej vlastny zivot, zober syna k rodicom, viem, to je dost drasticke riesenie, dalsie by bolo vydrzat dany smutny a tazky stav, najma kedze Janku tak velmi milujes a vyckat, mozno Janka casom dospeje, mozno sa zmeni, ale to chce strasne vela pevnej vole a silne odhodlanie z Tvojej strany, na co Ty uz asi vela sil nemas, podla toho, co pises, co by si ale mal urcite urobit, skus sa poradit so psychologom, mozno odbornik nejake prijatelne riesenie predsa len najde, nevesaj hlavu, musis byt silny uz koli vlastnemu synovi, potrebuje Ta, ked vlastna mama na neho kasle, drzim Ti vsetky prsty

S o l d o

Zdravím všetkých čo sú verný a dokážu milovať nadovšetko, ja som sa veľmi sklamal v láske, až som z toho ochorel. Miloval som moju Janku,ona pochádzala z detského domova, bolo mi ľúto aké príbehy mi rozprávala o sebe a ja som jej veril a ona ma celý čas len klamala, zistil som to po čase, žili sme v jednej domácnosti,ja som zabezpečoval všetko,aby sme mali a ona ma podvádzala ked som išiel do práce,máme spolu krásneho syna má 3mesiace a ona na nás kašle,chodí spávať inde a ja stale žiarlim, a nedokážem s tým prestať, zožiera ma to asi zomriem od bolesti v krku a nervov,ja ju moc ľúbim, aj ked si to nezaslúži. Som závislý? Niet mi pomoci? Nedokážem sa záľubit do druhej ženy, aj ked sú krajšie od nej. Pomôžte mi prosím, lebo už myslím na hlúposti a chcem urobiť niečo zle. Môj email: vladimir.monarch@gmail.com Za vsetky rady vopred ďakujem. Vlado:-(

Lillss

To poznam, minulý rok na silvestra som ostala doma po nehode, mohla som chodit, ale nebola som na tom psychicky dobre.. A kedze mam priatela 100km odo mna tak jasne ze nebude chodit za nejakou psych.plozenou ale bude s kamosmi a to je uz dost stary nato aby vedel s kym by mu bolo lepsie. Na druhy den mi vola, teda na nvy rok a hovori.. bol som s Mirkou (spol.kamoskou) a viezol som ju domov, ale ona chcela sex.. a ja hovorím a mal si ho s nou? A on ze nie, jasne som jej povedal, ze ti nemozem ublizit... Ja som tomu neverila, uverila som az po 6 mesiacoch niekedy v lete... Sme spolu rok a pol, ale stale nato myslim, aj ked viem ze to nieje pravda.. a co stym mam robit? .. Nemozem si jednoducho vypustit z hlavy ze bol s nasou najlepsou kamaratkou v aute, ktora chcela sex..

klodka

citam co tu pisete a chcela by som sa k tomu vyjadrit, kedze ja som taktiez chorobne ziarliva ako tu slecnin partner...tiez su kvoli tomu problemy, ale preco neporadite nejakeho odbornika?to taki ludia, ktori nemozu za to, ze su takto ziarlivi maju byt dokonca zivota sami?lebo su chori??ja si myslim, ze psycholog by pomohol ASPON to trosku zuzit tu ziarlivost, aj ked z toho sa uplne vyliecit neda. Neopusti snad muza, ktoreho miluje pre takuto vec, aj ked to tvori velky problem, ja to viem podla seba, ja mam partnera 6 rokov a mozem povedat, ze on si skor zvykol, nevsima si moje vystupi a ked sa ukludnim, tak si to vysvetlime. Preco by mal byt hned rozchod riesenim? aj ziarlivi ludia miluju, ale nemozu za to aki su. Musi sa najst len partner, ktory to jednoducho dokaze tolerovat. To je moj nazor.

delphia

aj chlapik zo ziliny, ktory postrelil druzku a potom aj seba do hlavy to spravil zo ziarlivosti....
myslim ze dost jasne sa tukazdy vyjadril. rozhodnutie je len a len na tebe

veronky

ananija:láska je slepá,lúbiš ho a preto váhaš ako ďalej,ale zamysli sa nad budúcnosťou tohto vzťahu je to kolotoč to je pekné že mu na tebe záleží a mal by povoliť ale dokedy na mesiac?