Vysvetlí mi to niekto?

Príspevok v téme: Vysvetlí mi to niekto?
Alineja

Prišiel vrtuľník pre 62-ročného človeka s infarktom, odletel ale až po pol hodiny kvôli vypisovaniu akýchsi lajstrov. Vypisovali, behali od sanitky k vrtuľníku, bolo to nekonečné, pacient mohol byť sanitkou už v najbližsej nemocnici. Nejde mi z hlavy, čo bolo také dôležité na tých listinách a či je to tak vždy.

jajkafr

čo sa týka sanitiek a vrtuľníkov tak dokumentácia sa píše väčšinou až vtedy keď pacienta privezú do nemocnice

denz
čo sa týka tvojej otázky ak je pacient v bezvedomí alebo v tak vážnom stave že nemôže podpísať informovaný súhlas rozhoduje lekár tak, aby to bolo čo najlepšie pre pacienta aj bez jeho súhlasu v takom prípade sa musí pokračovať takto, aby zachránili život pacienta.

Alineja

Jajka ďakujem, je logické, čo píšeš. Je to asi potrebná byrokracia ale viem, že keby išlo o niekoho blízkeho, šla by bokom. Predstavovala som si, že by tam ležal niekto z mojej rodiny, pri mojich slabých nervoch by som asi s tým vrtuľníkom odletela sama. Ležal tam cudzí človek ale aj tak som sa doteraz z toho nespamätala. Nesmie to byť pravidlo, vrtuľník je na to, aby dopravil pacienta do nemocnice čo najrýchlejšie.

jajkafr

Alineja
buď rada, že tie papiere nemusíš vypisovať ty... v zdravotníctve je teraz strašne veľa papierov, ktoré my ako zdravotníci musíme vypisovať, aby sme boli krytý keby sa pacient rozhodol podať sťažnosť všetko čo sa robí u pacienta sa musí zapísať, pacient nám musí podpísať papiere o tom, že bol zo všetkým poučený a veľa veľa iných vecí