bolesti v podbrusku

Príspevok v téme: bolesti v podbrusku
bizka

Ahojte, viem, ze odpovede na otazky, ktore chcem polozit ja, da pravdepodobne len lekar, tak aspon nejaky nazor ocakavam.
Uz som sa objednala u lekara, lenze termin mam az na bud. tyzden.
Uz druhy mesiac mi meskaju kramy, myslela som, ze tom mam zo stresov, lenze posledny tyzden mam dost velke bolesti v podbrusku, hlavne ked nieco zjem.A som aj dost nafuknuta, co som nezvykavala byt. Nemyslim si, ze som tehotna, nemam ziadne priznaky.
Vedel by mi niekto aspon takto laicky pvedat, o co by mohlo ist?

bizka

denz
myslim, ze si ma nepochopil, ja som este nikdy nerodila, mam 23 a pravdu povediac, nechcela by som este otehotniet, Bolesti mam v podbrusku, nieco podobne, ako ked sa mi blizi menstr. len jej to o moc tupsia bolest. Dufam len, ze to nieje nic vazne a ze pani doktorka zisti hned, co mi je.
Brucho ma boli aj ked si dam pohar vody

Denz

No ťažko povedať, čo presne vás môže bolieť. Tehotentvom sa telo ženy veľmi zmení, všetky vnútorné orgány sú kvôli zväčšujúcej sa maternici vytlačné až do hrudného koša. Po pôrode sa opäť náhle vrátia do "pôvodného" stavu. Trvá to však veľmi dlho, pokým sa všetko vráti do stavu ako pred garviditou. Je to veľmi individuálne a každá žena to môže pociťovať inak. Jedine, čo vám môžem doporučiť je to, aby ste mala pravideľnú stravu, dostatok tekutín počas dňa a vlákninu, aby sme udržovali činnosť čiev a tráviaceho traktu v čo najlepšom stave. Veľa pohybu na čerstvom vzduchu, aby bola zabezpečená črevná peristaltika. Máte pravideľnú stolicu, a vetri vám odchádzajú. Ak máte bolesť pri pohlavnom styku a bola vám urobená epiziotómia (nástrih hrádze), tak to môže byť z toho. Táto rana sa hojí až pol roka, aby ste ju prestala vnímať pri akomkoľvek dotyku. Alebo môžete mať zápal, ktorý spomínané bolesti môže spôsobovať.

bizka

ano, mala som nechraneny sex, ten mam vzdy, nakolko mi tabletky robia zle, ale ako vzdy sme si davali pozor.
A menzes mam pravidelne NEPRAVIDELNY, v poslednom pol roku sa mi ale upravil a teraz znova...neviem si to vysvetlit, moze ist aj o nejaku chorobu? aa uz som paranoicka, ale nemyslim, ze som tehotna.

suzenka

priznaky nemusis mat zaidne a aj napriek tomu mozes byt tehotna...

mala si nechraneny styk?

a inokedy mavas menzes pravidelne?