Problem s vlasmi

L.C

zdravím...potrebujem poradiť...momentálne mám na hlave rôzne odtiene farieb (hnedá, oranžová, blond) je to otrasné...mala som peroxid a takto mi to spravilo...chcela som s hnedých vlasov spraviť blond...teraz ani von nevyjdem...vie mi niekto poradiť čo mám robiť dať si naspäť hnedé alebo skúsiť blond farbu? ja už neviem :(

Lubosh7

OPRAVA:
-korene sa dajú/nie nalejú, ale to je zrejme/ do fľaše.
-pozrieť do zloženia...
-zrejme, že keď ide...

Lubosh7

OPRAVA:
-korene sa dajú/nie nalejú, ale to je zrejme/ do fľaše.
-pozrieť do zloženia...
-zrejme, že keď ide...

Lubosh7

OPRAVA:
-korene sa dajú/nie nalejú, ale to je zrejme/ do fľaše.
-pozrieť do zloženia...
-zrejme, že keď ide...

Lubosh7

Navrhujem skúsiť prírodnú liečbu, a to vtieranie tinktúry z koreňov pŕhľavy a potom ešte preplachovať záparom z pŕhľavy. Treba si však uvedomiť, že efekt príde po častom aplikovaní a nie hneď, možno až o mesiac alebo o 2. Ale rozhodne je to overený prostriedok. Bohužiaľ neviem, či sa dá tinktúra kúpiť aj v lekárni ale asi áno. Ak nie tak sa doma vyrobí tak, že najlepšie na jeseň alebo na jar, no môže byť aj teraz vykopané korene pŕhľavy sa očistia nalejú do flaše so širokým hrdlom a zaleje sa 40% alkoholom - podľa mojich skúsenosti je najlepšia na tinktúry vodka, no kvalitná, jemná, najlepšie Goral. Ak sa ti nechce robiť tinktúru, skús aspoň ten pŕhľavový zápar a šampón s extraktom zo žihľavy, no treba sa uistiť, že ten šampón takýto výťažok obsahuje naozaj. Veľa bežne dostupných šampónov - pŕhľavových v skutočnosti pŕhľavu neobsahuje. Treba sa poyrieť do zloženia, či je tam URTICA DIOICA EXTRACT. A snáď je zrejmé, ýe keď ide len o extrakt v šampóne, nebude mať taký efekt, ako by mala tinktúra čo je priamy výťah látok z byliny.

Denz

Trápia vás jemné riedke vlasy, ktoré aj po náročnej úprave rýchlo stratia svoj objem a nedržia tvar? Nie ste jediná, ktorá márne bojuje s týmto problémom. Až pätinu ženskej populácie trápia jemné vlasy, ktorým chýba stabilita a forma. Hoci je tento typ vlasov daný geneticky, k oslabeniu môžu prispieť aj vonkajšie faktory – extrémne klimatické podmienky, nevyvážená strava, nešetrná starostlivosť, či nedostatočná výživa.
Príčinou, prečo jemné vlasy pôsbia veľmi riedko je ich priemer. Jemný vlas je v porovnaní s normálnym vlasom asi o 0,05 milimetra tenší. A práve to spôsobuje, že vlasy nemajú dostatočnú silu udržať účes.
Základom účesu je dobrý strih
Dobre zvoleným účesom môžete docieliť, že vlasy budú vyzerať zdravo, upravene a bohato. Jemným vlasom, ktoré majú tendenciu sa rýchlo mastiť nepristanú dlhé účesy. Ak sú vlasy príliš dlhé, majú problém udržať svoju váhu a zachovať si žiadúci objem. Ideálne sú preto do postupna zostrihané vlasy, nie dlhšie ako po ramená. Končeky by sa mali prestrihať. Vlasy sa tým odľahčia a prevzdušnia. Bohatší objem dodá aj ofina.
Jemným vlasom môže pomôcť aj slabá trvalá a vhodne zvolená farba. Svetlé melíry účes opticky zväčšia a dodajú im objem.
Starostlivosť o jemné vlasy
S jemnými vlasmi sa musí zaobchádzať veľmi šetrne a preto vyžadujú prípravky, ktoré jemné vlasy posilnia a stabilizujú ich štruktúru. Voľte vlasovú kozmetiku, ktorá neobsahuje alkohol a nezaťažuje vlasy. Pre jemné vlasy sú určené špeciálne šampóny pre zväčšenie objemu s účinnými ceramidmi, vitamínmi a proteínmi. Kondicionér aplikujte v malom množstve, najlepšie riedený vodou v pomere 1:1, a to iba na konce vlasov.
Úprava účesu
Pri česaní nikdy netlačte na hrebeň, zvlášť ak máte problém s mastením vlasov pri korienkoch. Dráždia sa tým mazové žľazy a zvyšuje sa produkcia mazu. Vlasy fénujte v predklone, a ak máte krátke vlasy, pri fénovaní ich prstami na vrchu hlavy poprehrabávajte a podvihnite pri korienkoch.
Jemné vlasy získajú objem, ak ich vyfúkate cez guľatú kefu, alebo ich natočíte na veľké nátačky. Na záver účes zafixujte primeraným množstvom laku. Vlasoví odborníci neodporúčajú používať na jemné vlasy vosky a veľmi silne tužiace prípravky. Jemný vlas neunesie záťaž silného prípravku a o to skôr spľasne.

liv99

dobra sprava je, ze ked doktor takto reagoval, nie je to muzska plesatost, to by identifikoval hned. skuste doplnit vitaminy (napr. revalid) a kupit nejaku vodicku na masirovanie skalpu a relaxovat, stres je pociatok vacsiny zdravotnych problemov.

enerqi

Vypadavanie vlasov u muzov je velmi casto sposobene zakyslenim organizmu.Dovod je ten, ze u muza jednak dochadza k velkej tvorbe kyselin - vdaka sportu kys.mliecna, vdaka masu mocova a pod - a muzi nemaju na odstranenie tohto nadbytku kompenzacny mechanizmus ako zeny, ktorym mesacne velka davka kyselin odchadza krvacanim.Zasobaren mineralov u muza je casto prave vlasova pokozka, ktora straca svoju kvalitu po nejakom case a dochadza k vypadavaniu vlasov. Riesenie: mineralizovat specialnou zmesou mineralov a odstranit usadeniny cajom. www.enerqi.sk

karolina90

dakujem velmi pekne za rady. u doktora uz bol a ten mu povedal, ze to nic nie je. ze ma vlasy huste, nech sa neboji. paradna rada.
tak vyskusame ten pantenol asi.
dakujem