Uzkostna porucha, panika, liecba

Príspevok v téme: Uzkostna porucha, panika, liecba
kolinia2

Dobry den, liecim sa na uzkostnu poruchu asi tak 9 mesiacov a doteraz uz bolo setko fajn, lekar si myslel, ze bude moct vysadit lieky, ale dnes v noci o tretej som sa z nicoho nic prebudila s bolestou chrbta, doslo mi tak zvlastne, ako ked sa chce cloveku vracat, zacala som sa triast a zacalo mi hrozne bit srdce, ze som nevydrzala lezat, musela som vstat - zase panika strasna, ze zomriem, takyto zachvat som mala len na zaciatku liecby, mam AD coaxil a doteraz bolo setko ok, tak som si rychlo dala lexaurin 3mg, ktore neberiem, mozno tak jednu za mesiac... ta zabrala, ale nebolo mi vsetko jedno, tlak som odmerala po chvilke, ale nebol az taky hrozny, ale tep bol 96 uderov a to uz som bola dost pokojna oproti zaciatku. co mam robit???????? Ja chcem byt zdrava...... prosim poradte mi : (((( myslela som, ze som z toho vonku ...

karle

Presne tak Emil.

lieky potlacaju symptomy, ale vyliecit sa clovek musi sam.Niekomu staci dobra kniha o tom ako gunguje psychika,inemu to ak si najde dobreho psychoterapeuta,ktory ovlada hlavne relaxaciu,ci autogenny trening.Ale treba pamatat ze dotycny chory musi na sebe zapracovat.Niekomu je lahsie sa stazovat ze lieky mi nezaberaju.V akutnom stave aby sa psychika upokojila ich treba, ale neskôr uz je to len o tom ci chce clovek byt nadalej chory a sediet u nejakeho psychiatra,alebo na sebe zapracuje a vylieci sa sam pokial nejde o vaznu dusevnu chorobu.
Hlavne je treba prestat sa bat svojich uzkosti,atakov a pod.Da sa to. Je to praca s vedomim a podvedomim,ale to psychiatria neriesi.

EmilPoPanike

Presne viem čom hovoríš, chodil som ku dvom psychiatrom, čakal v čakárňach, u doktora strávil 10 minút, kontrola raz za 3 mesiace, mierne lepšie, potom v závislosti od stresu horšie a po 5 rokoch mi liečba panickej poruchy liekmi vôbec nepomohla. Zmenil som teda už pod tlakom okolností psychiatra,čo bola pre mňa vždy trauma hľadať niekoho nového Ten ma už dorazil, zase len lieky, žiadne doporučenie na psychoterapiu. Pochopil som, že pri liečbe panickej poruchy u takýchto "doktorov duše" to je o ničom. Cez sestru som začal hľadať na zahraničných fórach a čuduj sa svete, všade aj v rámci lekárskych kruhov píšu, že liečbou prvej voľby u panickej poruchy a všetkých úzkostných porúch sa ako najefektívnejšia javí práve tzv. KBT terapia - kde ale iné výskumy ukázali, že je dôležté aj to, kto a ako tú terapiu robí. Ako to, že mi to doteraz žiadny doktor nepovedal, prečo ma nikam neposlali?!!?? Bol som sklamaný a nahnevaný zároveň. V B.Bystrici som našiel človeka, ktorého som hľadal. Síce som dochádzal z Nitry, ale povedal som si, že radšej spojím výlet do Bystrice s terapiou a zaplatím, ako doplácať za lieky. Po 3 stretnutiach a nácviku relaxácie som mnohému pochopil, mnohé sme si nacvičili priamo na sedení, dostal som "domáce úlohy", prebrali sme okolnosti vzniku a rozvoja mojich problémov. Počuval ma tak, ako snáď ani moja žena nie :-) A aj vo našom vzťahu sa ukázali veci, ktoré prispievali k udržiavaniu mojich problémov. Som rok po uknčení terapie a keďže súčasťou rozhovorov bolo aj uvedomenie si toho,že šťastie nám prinášajú aj skutky dobra pre druhých (ktoré nám zvýšia hladinu endorfínov) rozhodol som sa , že sčasu na čas prispejem svojimi skúsenosťami do diskusie na internete (hoci internet fakt nemusím). Ako prekonať panické záchvaty? - Jednoduchá odpoveď nespoliehajte sa len na lieky! Neviem, či môžem priamo napísať kto mi pomohol, či to nebude potom zmazané ako reklama,ale o dobré skúsenosti by sa ľudia mali podeliť a tak skúsim: www.bbpsycholog.sk.

rena23

Macka, su tu velmi zive temy Uzkost a Depresia a panicka porucha, pozri sa tam, je tam vela ludi s podobnymi problemami, aj rad ako sa z toho dostat. :-)

macka123

ahojte mam tiez panicku poruchu a berem AD elify 75,touto chorobou trpim vyse roka ale liecim sa iba tyzden necely,chcela by som sa spytat je normalne ze pri zacati liecby AD-ckami mi je zle?dam si liek a do dvoch hodin sa citim ako po opici no strasne cosi a okrem toho mam sucho v ustach co mi az tak nevadi a stale chodim na wc poradte prosim

Agnesa BA

Ahojte, ako casto mavate pocity uzkosti alebo paniky? Ja to mavam skoro denne, je to strasne neprijemne...a desive. Niekto podobna skusenost?

zlatkaf

kolinia2..mne je takisto,,,dlho bol kľud a teraz zas zle..ozaj pošli mi kontakt na skype alebo icq...a mávaš aj vyšší tlak..keď máš atak????

kolinia2

Ahoj zlatkaf, jasne, ze pamatam, ale mne bolo doteraz super, len z nicoho nic v noci doslo na mna toto, som sa zobudila zo sna a strach panika, srdce skakalo jak sialene..... : ((