Teplomer,kde sa stratila ortuť?

kf

jaaaaj, vy ste trúbky-ortuť v ovzduší je nebezpečná ak je jej veľmi ale veľmi veľa. z jedného teplomeru sa nič stať nemôže. My máme doma ortuť z troch teplomerov vo flaške a raz za čas sa s nou hráme. pučíme a zas spájame do jednej veľkej kvapky. je to supeeer hračka.

ShaulaThalit

dokonca, mne sa stala aj taka prihoda, ked sme mali este obycajne teplomery. nechala som ho polozeny na posteli a behom sekundy ho schmatol moj pes - vtedy este stena. vsetko kusal, hral sa so vsetkym... a ten teplomer rozkusal... celu noc som nemohla spat, co som sa tak bala ci neskape... doma som sa s tym nepriznala... ale doteraz ho mame... len rozmyslam, ci mu ta ortut neuskodila... kedze je to maly diabol :)

[zruseny8]

neboj sa, ona je urcite niekde tam, len vyhod ten teplomer a najlepsie niekam z bytu/domu.. nam sa raz na jednom cviku v skole rozbil teplomer, ortut vytiekla a vyucujuci sa s nou zacala po dlazke "hrat"..my sme nanho len tak kukali, ci je zdravy a to bol chemik!! z toho vidis, ze nic take vazne sa ti nemoze stat..

datelinka

ako moze preniknut cez sklo, ked vonkajsi obal nie je poskodeny ani prasknuty? a na spodu teplomera je co, v zasobniku ortute? mas tam striebornosivu ortut? alebo je tam prazdno? urcite bude tam.

lucinlucylu

Ale ako mohla vyprchat,ked vonkajsia cast teplomeru zostala neposkodena?Len vnutri ta cast sa rozlomila na 2 casti.Bojim sa ci sa to nedostalo do ovzdusia v izbe,videla by som ortut,ak by prenikla cez to sklo?