Aka hygiena pleti?--(akne)

Príspevok v téme: Aka hygiena pleti?--(akne)
Sidanek

Mam otazocku..mam trosku akne po tvari a teraz som nasadil metodu že každé rano a večer si umyjem pleť letnou vodou a potom vyčistim pleť čistiacou vodou ktoru nanesiem na vatu alebo tampon a riadne si vyčistim tvar..a potom o par minut ked sa to vstrebe tak nanesiem GARNIER krem v tej cervenej okruhlej nadobe..(intenzívni péče o velmi suchou pleť)...a to si nanesiem na tvár....môže to pomocť?alebo čo by ste mi ešte poradili? ako pomáha mi to riadne tie flaky miznu..aj menej sa mi robi akne ako predtym ale furt sa mi robi niečo.. a mam 19rokov..prosim o radu=)

Sidanek

aha no dakujem vsetkym velmi pekne za rady:) ale proste mne to raz riadne super zabera ze peknu plet a niekedy sa mi riadne vyhádžu vyrazky kade tade:(

mateeeej

Ahoj :) Ja zastavam nazor, nech clovek radsej zajde za odbornikom, v tomto pripade koznym lekarom ako by mal sam skusat kadejaku kozmetiku.
No ak uz skusa tak aspon kvalitnu a najlepsie rovno z lekarne kde sa moze aj poradit. A daj si pozor nech si pokozku nezacnes nadmerne vysusovat, pretoze ma potom tendenciu este viac sa mastit.
Co si pisal sa mi zda v celku rozumné, nic neprehanas a vsetko robis rozumne len ten krem by som vymenil za hydratacny na tvoj typ pleti :).

delphia

ak by si mala ozajstny zaujem poradit, tak by si poradila tu verejne. ale ty zrejme mas zaujem zarobit na predaji "zazracnej" masticky :))

delphia

luciaaa77777 hydratacny krem sa pouziva dokonca aj na mastnu plet. takze nie je pravda ze na suchu sa nemoze. na povrchu pleti je hydrolipidovy film, ktory je naruseny pri suchej pleti a ta je nachylnejsia k poskodeniu. na suchu plet je zaklad kremu voda v oleji. takyto krem hydratuje, ale zaroven aj vyzivuje. mastna plet tiez moze byt dehydratovana. hydratacny krem na mastnu plet ma zaklad olej vo vode. teda hydratacna zlozka je viac zastupena nez oeljnata.

Sidanek pri umyvani pleti vodou pouzi aj cistiaci gel, poriadne oplachni a docisti si ju plet. vodou. ta zaroven vyrovna aj pH pleti. no a tak nasleduje pletovy krem. ten by som volila iny, nez si uviedol. Garnier ma aj hydratacnu radu, alebo na aknoznu plet. kremy na velmi suchu plet nie su idealnym riesenim na aknoznu plet, lebo su velmi mastne- teda ta olejova zlozka v kreme prevysuje hydratacnu.

luciaaa77777

nepisala som ze sa nesmu pouzivat kremy vsobecne, ale kremy na suchu plet su proste urcenu na suchu plet nie na aknoznu. po hydratacnych kremoch na suchu plet sa na aknoznej pleti upchavaju pory a z toho vznikaju vyrazky.
radsej si kup vyrobky urcene priamo na aknoznu plet, urcite to bude lepsie ako kremy na suchu plet

Trdielk0

ja si robievam peeling s kavou raz za tyzden.. 2 krat tyzdenne si davam na tvar bahnovu masku z oriflamu taky ruzovy obal to ma.. a snazim sa jest menej sladkeho.. a je to v pohode