antidepresiva a tehotenstvo

usmev:)

dakujem Denz, caje mam prestudovane, viem uz presne, ktora bylinka na co je dobra:-)
ale Ivka mozno myslela na nieco ine, tak by ma to zaujimalo:-)

Denz

Bylinkové čaje

Jedným z najlepších prírodných antidepresív je ľubovník bodkovaný, ktorý pri miernejších formách depresie dosahuje výsledky porovnateľné so syntetickými liekmi. Ľubovník je kríčkovitá rastlina so žltými kvetmi.

Je rozšírený v Európe, Severnej Amerike a Ázii. Je najznámejším a najrozšírenejším prírodným antidepresívom. Ľubovník zmierňuje ľahšie formy depresie, zlepšuje náladu, znižuje úzkosť, apatiu a nespavosť. Pôsobí proti skľúčenosti, nervovej podráždenosti, hysterickým záchvatom aj melanchólii. Nie je ale vhodný v dobe tehotenstva a dojčenia, pri poškodení obličiek, pečene a pri užívaní liekov na srdce.

Ďalšou bylinkou, z ktorej si môžete pripraviť antidepresívny čajík, je valeriána. Valeriána lekárska má biele až bledoružové kvety a rastie v Európe. Má upokojujúce a uvoľňujúce účinky, zmierňuje svalové napätie a podráždenie a celkovo upokojuje nervový systém.

Pôsobí proti nespavosti, prepracovanosti a migréne a navodzuje príjemnú rovnováhu organizmu. Jej ukľudňujúce účinky však môžu viesť ku spomaleniu reakcií.

Chmeľ otáčavý je vysoká ovíjavá bylina, rozšírená po celej Európe. Chmeľ sa používa už odpradávna, keď sa ním plnili vankúše, s cieľom navodiť spánok. Odporúča sa tiež ako mierne sedatívum.

Chmeľ obsahuje silice, vitamíny skupiny B a hlavne vysoké percento horčín. Práve horčiny a silice upokojujú stavy podráždenia a nervozity a vyvolávajú spánok. Chmeľ tak pôsobí