Strachoprd

Príspevok v téme: Strachoprd
DIANA8

Stalo sa mi nieco, co sa mi este nestalo....Bola som na gastroenterologii a mali mi davat sondu do zaludka....uz mi aj hrdlo vystriekali sprejom a ja som to vzdala a tak mi chceli dat injekciu ale tu som odmietla....proste som dostala strach...a mam 18 a maminka mi povedala, ze patrim asi na psychiatriju....a ja sa za to teraz hambim, ze som utiekla...je to normalne???

levicaaaaa

usiko: a čo je nenormálne na tom, keď niekto tú sondu do žalúdka prežije a povie že to bolo v pohode?
ja som na tom bola v lete, a nemám pocit, že by to bolo niečo strašne strašné... nepríjemné , ale pohoda... dalo sa to vydržať, nie je to až taký hrozný zákrok ako sa zdá...

zuzic

diana jasne ze nepatris na psychiatriu. ved si sa zlakla, to je normalne pri takomto vysetreni neprijemnom. no ja by som sa napriklad tam ani nedokazala dotrepat tak by som sa bala...nemusis sa hanbit len sa znovu objednaj neboj sa. ked som bola mala tiez som par krat narobila sceny co som sa bala a teraz tiez sa nedokazem dokopat uz niekolko mesiacov na vysetrenie...takze si urcite odvaznejsia odomna:)

usiko

Diana,

teda to je pristup....poznam dospelych, ktori na sondu nejdu ani keby nic.....lebo sa boja...je to normalne....vies co je nenormalne? ked niekto tu sondu do zaludka niekto prezije a povie ze bolo v pohode.....to je nenormalne.....

rada

Ked som bola mala, tak som jednoducho utiekla z kresla od zubara. Tak som sa potom hanbila a mama tiez. Dlho sa so mnou kvoli tomu nerozpravala. Jednoducho strach bol silnejsi ako ja. No 2 krat som isla sama a zvladla som to. Na vsetky vysetrenia mavam strach, ale jednoducho musis to vydrzat, aj samotna gynekologicka prehliadka je neprijemna, tak musis nejako to co aj prekonat. Ak potrebujes niekoho pri sebe, tak si zavolaj niekoho, kto ta podpori lepsie.

darika

Tvoja maminka by si mala najskor uvedomit,ze strach je zly a tazko sa prekonava.Zvlast,ked ide o zasah do tela.Vobec nie si pripad na psychiatriu.Mohla si si dat nieco na utlmenie ako ti ponukali.Je to neprijemna zalezitost,ale mohla si to mat za sebou.Objednaj sa znovu a chod s niekym inym.Mama ta moze este viac vystresovat.