OFLOXIN-poznáte?

Príspevok v téme: OFLOXIN-poznáte?
titi...

Dneska som bola u lekára.Potvrdil,že som prechľadnutá/Bielkovina v moči/Mám isť ešte ku gynekologovi,no to už teraz len v pondelok.Vypísal mi Ofloxin 200,máte niekto skusenosti s týmto liekom?Dufam nebude mať nejaké hnusné vedľajšie učinky.oktor tvrdil,je to veľmi vhodný liek na takéto problémy.Dakujem za odpovede.

titi...

Jitka ahoj!No sláva včera som bola na ortopédii,dalimi tabletky z čoho si myslím mi bude ešte horšie na žaludok.Mydokalm na uvoľnenie svalstva a Aflamil.Pritom som bola v pondelok u obvodného ten mi dal Azatril antibiotikum na hrdlo.No to hrdlo ma neboli už ale ja neviem nádchu nemám pritom stále cítim nejaké hlieny či čo v hrdle.Som už z toho hotová.Kloktám vitamíny si dám,furt je to tam.Med sa bojim vyskušať kvôli tomu zvýšenému cukru.Dneska som ani nezačala ten Mydokalm,však uplne mi stačí naraz taký šok s tým Azatrilom.K tomu beriem Biolaktív.Zajtra skončím antibiotikami,potom nasadím ten Mydokalm.Už som taká znechutená z toho všetkého.Ako dlho som nemusela k lekárovi,teraz aj v dec.aj momentálne antibiotikum.Pritom mám taký pocit,každý sa vyhovára na tu druhu chorobu.Obvodák na chrbticu,ortopéd zas povedal asi kvôli tomu ma to tam boli,že aj inde mám problém.Máš pravdu,raz treba začať a potom to už ide dalej,nemá konca kraja.Nedajbože ešte aj ten cukor mi tam bude robiť šarapatu,tak si budem musieť uznať,s vekom sa len lepiť bude furt na mna niečo.Zajtra mám isť na mammo,chem tomu veriť,že tam bude všetko ok.Drž mi palce.S tým cvičením budeš mať pravdu.Aj ortopéd tak sa vyjadril,najprv skusi odstrániť bolesti,potom po liekoch nech idem na rehabilitáciu,potom po mesiaci na kontrolu.Ked to nebude dobré dá mi injekcie a pošle ma na rontgen.Ja som si myslela včera ma pošle ale nechcel.Z krčnej chrbtice má tam staré snímky,a ostatné uvidi po mesiaci.No taku zimu,vlastne také obdobie som ešte v živote neprežila sa ťahať od jedného lekára ku druhému.No čo už spravím.

jitka.1984

Titi,
ono je to tak, ze ked sa raz dostanes k lekarom, ten kolotoc je nenormalny, tu ta poslu, tam ti nieco najde a tak dookola... ja takto chodim s alergiou uz tiez dost dlho, ale nikdy mi nikto nepovie, z coho ta reakcia presne bola...
tak som si povedala, ze sa sice budem vyvarovat alergenom, ale urcite sa nebudem obmedzovat, vsetko s mierou ... :)
no a u teba to tiez moze byt dlhodobejsi problem, ale ak je to chrbat, tak rataj s tym, ze budes musiet pravidelne cvicit, ale aj ti to vrele odporucam...ja niesom sice zastanca nejakych cviceni jogy alebo fitko to uz vobec nie, ale jedna fyzioterapeutka tu u nas v Kosiciach ma naucila zakladne cviky pilatesu a fakt je to super, po 110-15 minutach cvicenia sa budes citit lahsia, pevnejsia a co je hlavne - bolesti ti aspon na cas ustupia, no a ked to budes prktizovat pravidelne, fakt pocisis pozitivny efekt...ziadne tazke cviky, len vlastnym telom...
tak ti drzim palce, nech sa z toho cim skor vystrabis :)

titi...

Ahoj Jitka!No ten Ofloxin mi na ten zápal pomohol.Lenže bolesti sa nestratili.Vtedy ešte 17-ho de.som bola na gynekologii.Tá mi tam nenašla vôbec nič,nejaký zápal,akurát troška kvasinky od liekov.Na to mi dala Jenamazol.No po pár dni bolesti sa vrátili nie až tak intenzívne,ale predsa.Akurát na Silvestra som bola v tom stave,nevedela som či vôbec mám jesť niečo,držať diétu.Bolo to jedno,tak či tak.Potom 4-ho som išla ku obvodnému.On je pôvodne chirurg.Pozrel prehmatal podrobne všetko,že sa mu nezdá slepák a takéto,ani mechur..teda ani ženské problémy.Asi to bude od chrbtice tie bolesti,že niekedy vyžaruju aj do brucha.To isté mi hovorila gynekologička.Momentále mi to tam nebolí,len sem tam,no vzali mi krv,zápal nezistili,od jedla do nezávisí,takže dala som sa objednať na ortopédiu.Idem v stredu.Vyšetrili ma aj na cukor,mám držať diétu,obmedziť sladké,môžem mať nábeh na tu chrobu po mame.V piatok idem na mammo,dufam aspon tam už bude všetko v poriadku.Voľajak všetko sa zvalí na mna,dufam nič nečakané už nepride.Dva dni mi škriabe v hrdle,aj sa cítim nejak akoby som bola zahlienená tam,neviem možno že ma niečo chytá.Vypadá to tak,raz treba začínať nemá to koniec.Dufam aspon deti sa budu držať.Ortopéd určite vypíše nejaký silný liek,poprípade aj nejaku terapiu,cviky atd.Ja som si myslela vtedy je to nejaký zápal,prechladnutie,ale vypadá to tak,nebude to také jednoduché zbaviť sa všetkého.

jitka.1984

Ahoj titi...
tak ako, pomohol ten ofloxin?
ja som tusim brala viac ako 5 dni, ale uz si presne nepamätam...ked ja uz som tolko liekov pojedla:) ale viem, ze som nemala ziaden iny vedlajsi problem...je to naozaj individualne,ja si ale velmi vyberat nemozem, kedze ostatne ATB su pre mna nebezpecne...a co viem, ofloxin by mal liecit aj spominane gynekologicke tazkosti...
tak sa majte pekne

titi...

Jitka a koľko si toho vybrala?Mne vypísali len na 5 dní akože každých 12 hodín 1 tabletku.Prvý den som bola taká slabá unavená.Dneska je to už lepšie,no brucho ma boli v kuse.Len neviem či od Ofloxinu alebo je tam aj iný problém.Beriem k tomu aj Bioaktív 2x denne.To mi v lekárni doporučili.Našťastie hlava ma od toho neboli okrem tých bolestí nemám iný problém.Dufam,že zaberie ten liek.Tento týžden určite sa zastavím u gynekologičky,obvodnému sa zdalo,že aj tam môže byť nejaký zápal.Dakujem za príspevky.

jitka.1984

Ahoj, ja som tiez brala Ofloxin, pred rokom mi totiz po anafylaktickej reakcii na Ibalgin zistovali citlivost na ATB a vysli mi vsetky, okrem cyprofloxacinov, kedze Ofloxin spada do tejto skupiny, tak mi ho krciarka predpisala...mavala som totiz problem s hlasivkami, neustale mi odchadzali, najmä po spominanom Rovamycine...inak mozem potvrdit, ze Ofloxin nici vsetko ,,zle\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" a co je pre mna dolezite, neposkodilo mi to hlasivky...

mery55

ROVAMYCIN je ale aj velmi silné ATB OFLOXIN JE OK používa sa na preliečenie zápalov moč.ciest tak bud pokojná zaberie

titi...

Prepáč odpísala.Ináč gynekologička mi ten Rovamycin nedoporučila minule,Ona zas väčšinou vypisuje Dalacin.

titi...

Rovamycin som mala pred mesiac a pol na hrdlo,mandle.Predtým voľajak v juni od zubárky,po trhaní zubov.Berieš aj nejaký probiotikum?Ja som zvykla Nutrolin B.Rovamycin mi vypísali len na 5 dní.Tak neviem.Dufam že mi pomôže Ofloxin.Ešte musím poslať muža do mesta pre lieky lebo u nás na dedine každý den nie je lekáren.Dakujem ti že si tak rýchlo odpýsala.Alkohol nebudem určite,citrus mi zabudol lekár povedať.Pritom pri Biseptole to zdôraznil.

Nemesis

Ahojky. Ofloxin poznam, mala som s nim tu cest, pretoze ani mna prechladnutie neobislo. Vedlajsie ucinky su individualne, ale myslim, ze je relativne bezpecny, hlavne na to nepi alkohol a nejedz citrusy. Nechcem Ofloxinu ani Tvojmu lekarovi kaziť reputaciu, ale ja by som Ti skor odporucila ROVAMYCIN na 10 dni. Je to sirokospektralne antibiotikum a zlikviduje aj ostatne infekty(napr. gynekologicke, prieduskove), ktorych priznaky sa zatial neprejavili. Ved uvidis, ako ta iecba dopadne. Tak pa pa a skore uzdravenie :)