Neurologický problém?

Príspevok v téme: Neurologický problém?
beáta

Dobrý deň!
Mám 21 rokov a asi pred 9-timi mesiacmi mi zistili tetaniu.
Potom som bola 2x znovu na EMG a test bol negatívny.
Nemala som typické príznaky, akoby mi stŕpla vtedy polovica tváre.
Užívam Timonil 150 Retard( 2x denne)a Magne B6.
Avšak mám pocit, že mi to nepomáha a zhoršuje sa to aj napriek tomu, že lieky užívam pravidelne. Tvár mi od vtedy nestŕpla, ale v oblasi dlane na ľavej ruke cítim také trhanie,
presne ako keď si zapnete prístroj na elektroliečbu(máme taký doma, rodičia si ho dávnejšie kúpili), podobne sa mi to stáva na ľavej nohe na lýtku a v oblasti kolena.
Je to ako by sa aktivovalo len niekoľko snopcov svalu, nie celý,
ale tažko sa mi to popisuje. Keby to trvalo len krátko,
netrápilo by ma to, ale trvá to aj 3 dni vkuse, mám problém zaspať a sustrediť sa. Velmi ma to ruší. Beriem si vtedy 6 tbl.Magne B6 rozdelenych do troch dávok,
ale nemám pocit, že by to nejako ovplyvňovalo skrátenie trvania, uz som skušala aj nezobrať. Moja neurologička o takom niečom nepočula a myslí si, že si vymýšľam.
Čo môže spôsobiť takýto potit? Na upokojenie mi predpísala Lexaurin, ale nemyslím, že by takýto sposob užívania liekov riešil Príčinu vzniku. Veď kto by zaspal, keby mal 24 hodín pripnutý prístroj na elektroliečbu? Viac testov ani žiadny odber krvi som neabsolvovala.

sam

ahoj. niekedy v noci sa zobudim a mam strpnute ruky(nesom schopny dvihnut ruku ani prstom pohnut). obcas mi svojvolne stahuje niektore svaly na predlakti(je to pozorovatelne, citelne ale nie velmi vyrazne). dost vela cvicim(zvacsilo sa mi srdce), moze to byt tym? Mavam aj silne migreny (posledne som musel zobrat 2x 400mg ibalginu aby bolest ustupila). poradte

tinusska

ja mam tiez tetaniu, ale som rada, ze sa mi to neprejavuje az tak, ako vam... som rada, ze som na tom az tak dobre... mrzi ma to.. inak neviete, ci sa to moze zhorsit?

gigi

Ahoj Beata!
Viem, ak sa cítiš.2roky do zadu som prežívala to isté, čo ty. Tŕpli mi ruky, nohy aj tvár. Doktorka si myslela, že si vymýšľam, pokiaľ som v škole neskolabovala . Uzavreli to ako hyperventilačnú tetániu. Doktorka mi doporučila jesť hromadu liekov no vôbec mi to nepomohlo. Nakoniec po mesiacoch trápenia som zmenila doktorku. Teraz mi už je oveľa lepšie. Beriem kalcium a chodím na inekcie. Radím ti ten Lexaurin neber. Je to hnusný oblbovák z ktorého ti bude ešte horšie. Pokiaľ máš možnosť, tak zmeň lekára.

beata

Som z Vranova nad Toplou a studujem v Kosiciach. A s ocami je to podobne, tiez citim take napatie a trhanie, ale len na lavom viecku, ktore je na boku(lateralne)uz asi pol roka mierne pripuchnute. Zase ma poslala neurologicka na MMG a bolo pozitivne tak mi dala teraz Rivotril, som z neho ako opita a este mi chcela dat xanax, ktory som odmietla. Poradila mi vit. B1, tak beriem, teraz sa citim celkom fajn, mam take obdobia a vzdy verim, ze sa mi trhanie vo svaloch potom uz nevrati, ked je trocha pokoj.

dd

ahoj. ja mam posledne 4 mesiace problem typu trhania nervov, alebo ako to mam popisat, ako ked ti mika resp. trha okom, tak mne tak zvykne aspon 1x do dna trhat nervami v roznych castiach tela. Niekedy to trva aj hodiny a tiez mam problem spat. Netusim co by to mohlo byt, ja som zatial u ziadneho lekara nebola. Tiez si myslim ze by si ale mala zmenit lekara. Ako si moze mysliet ze si vymyslat?

sii

poradila by som ti vymenit lekara, chod k nejakemu inemu, ja uz mam tretieho a tej je celkom dobry, ti dvaja predtym ma len vysmialia a mysleli si ze si vymyslam. Viac nazorov je lepsie, a neber tabletky ser na to kym nepridu na to co to je, nie je to dobre pre tvoju pecen a oblicky.

sii

ahoj, ja mam podobny problem, mne trpnu nohy ruky a tvar, stahuje sa to a meni raz to trpne raz to pali blby pocit. Takisto sa neviem sustredit a ani si nic zapamatat. Absolvovala som magneticko rezonancnu tomografiu, lenze neurologicky co sa tyka mozgu a chrbtice som v poriadku.Nemam MR a ani nic zleho charakteru. Lekar si myslel ze mam boreliozu lebo v krvi mi zistili borelie. Liecila som to brala som 4 tyzdne tabletky a nic mi nepomaha. Na papieri som zdrava len keby som sa aj tak citila. Teraz absolvujem fyzioterapiu a masaze lebo si mysli ze to je od chrbtice. Som pokusnym kralikom, stav sa nezlepsuje a ja som zufala. Co mi moze byt?