Opuch prstov...

Príspevok v téme: Opuch prstov...
lily17

ahojte minulý týžden v utorok mi z ničoho nič napuchol palec na ruke a postupne aj dlaň, ale o dve hodiny mi to zmizlo..tento týžden znovu mi napuchli prsty na ľavej ruke palec a prostredník a ked som si poškrabala ľavú ruku tak mi zčervenela a začala ma svrbieť...neviete prečo??mám ísť s tým k lekárovi??

odpovedam

no pravdepodobne ide o reumu alebo dnu. ak ide o reumu, ta sa vyliecit neda, ako je to s dnou, to neviem. ale kazdopadne stoji za to upravit si stravovaci rezim... viac bude vediet povedat lekar na zaklade odberu krvi, ci tam je zvysena kyselina mocova.

mediik

zrazu mi opuchol prostredník pravej ruky, bolia ma obidva kĺby.Môjmu známemu takto začala dna a napriek liekom to má v príšernom stave. Pravda ale je ,že nedodržiava životosprávu. Alkohol nepijem, ale pravda je,že mam nadváhu. Mám 62 rokov . Keď zmením stravovacie návyky, schudnem ,budem sa viac pohybovať (mám sedavé zamestnanie a dopravujem sa autom), môže to zmeniť?
Alebo ten prst môže byť aj niečo iné? Ďakujem

Ivika7

Mne sa stalo niečo podobné - opuchol mi ukazovák na pravej ruke, svrbí ma hlavne v mieste kĺbu a tam mi aj sčervenal... pred dvoma dňami mi opuchol už aj prsteník, tak už neviem čo mám s tým robiť, v lekárni mi dali krém a že ak mi to neprejde majú aj nejaké tabletky a budem sa musieť obrátiť aj na lekára... som v zahraničí a tá lekárska staroslivosť tu veru nie je najlacnejšia, nevedel by mi niekto poradiť, čo s tým robiť?