Prezradia na centralnom prijme, že som v nemocnici?

Príspevok v téme: Prezradia na centralnom prijme, že som v nemocnici?
Nany.

Chcela by som sa vas opýtať, či možu pracovníčky na centralnom prijme v nemocnici prezradiť, že ano som v tej nemocnici a na akom som oddeleni hospitalizovana, alebo bola som v najblyžšich dnoch hospitalizovana a popripade či možu aj diagnozu povedať.
Je mi to divne ale mam taky pocit akoby do nemocnice z mojej prace volali a informovali sa, keďze som mala na PN razitko centralneho prijmu v ružinove.

llek

Su viazani mlcanlivostou a preto nemozu nikoho, kto len tak telefonuje do nemocnice informovat o tom na akom oddeleni a s akou diagnozou niekto v nemocnici lezi. Pri prijati pacient musi uviest meno a kontakt na pribuzneho, ktoreho mozno v pripade potreby informovat o zdravotnom stave pacienta. Po telefone sa vseobecne nesmu podavat ziadne informacie, kedze cez telefon nemozno dotycnu osobu identifikovat.

brieta

Nie na centralnom prijme mozu povedat iba ze si hospitalizovana ak napr. si nezvestna a patra po tebe najblizsia rodina a v zufalstve by volali do nemocnice ci tam niesi hospitalizovana,tak im mozu potvrdit ze ano.Nic viac.Ohladom diagnozy a oddelenia sa urcite nevyjadruju,za prve nemozu a za druhe kde by na to zobrali cas,ved ich to ani nezaujima klebetit o tom kto je tam s cim.Pokial si to pacient vyslovene nezela,nemozu nikomu prezradit ani s cim ta prijali ani nic o tvojom zdrav.stave.