Ako dalej????

Príspevok v téme: Ako dalej????
smaragdova

Ahojte. Potrebujem poradit, alebo aspon váš názor. Studujem prvý rok na vysokej škole. Odbor dejepis-slovensky jazyk. Mám skončené gymnázium a preto bolo logické, že som sa na výšku dala. Mňa to však nebaví, robím to skôr len kôli rodičom. Najradšej by som si išla nikde zarobiť, a v sptembri začať na inej škole s iným odborom, pretože to, čo som si vybrala nebola najšťastnejšia voľba. Vôbec ma to nebaví a nemám chuť sa to učiť. Keď som s tým prišla k našim, nepochopili to. Vraj mám zamakať, keď som sa na to už dala a nemám sa vzdávať bez boja, aspoň vyskúšať tie skúšky. začalo sa skúškové obdobie, a ja vôbec nemám chuť ani snahu pokúšať sa o niečo. Viem, že nájsť si prácu v dnešnej dobe nie je ľahké, ale aspon na par mesiacov,nieco si zarobim a skusim to niekde, kde ma to bude baviť. Predstavu už mám. Podotýkam, že škola ma baví, výšku si spraviť chcem, len nie to, čo studujem teraz :-( Máte niekto podobný problém? Dakujem za odpovede

jajka001_

vacsina ludi vystuduje vysku a nevenuje sa tomu. podstatne je ze mas nejaku vysku. to co si si vybrala je fakt o nicom, aka je ta druha skola?

usiko

nestuduj to, co ta nebavi...pretoze dostudujes a co budes moct robit s takou skolou? ucit v skole...a ak ta to nebavi, chces cely zivot stravit v praci, co ti nic nehovori? vies aka je praca dolezita v zivote cloveka/ specialne je dolezita spokojnost s pracou, ktore ta naplna...a teba nebude.....

Odid zo skoly a ak nenajdes pracu tu, chod do zahranicia, nasetri si a zacni niekde inde...u nas ma uz VS kazdy druhy clovek/obrazne/ takze nebude problem sa dostat na taku na aku chces.....vysky su uz vsade, tak pouvazuj.....

zlato

Dobre uvazujes ! Myslim si , ked znova to takto pekne vysvetlis rodicom - oni to pochopia. Ich reakcia bola typicky rodicovska.... treba zabojovat, nesmies sa vzdat.....Moj syn studoval dva roky pedagogicky smer / inde ho neprijali, odflakal gymnazium:-)/, nepacilo sa mu na skole , podal prihlasku na inu skolu, spravil prijimacky a prijali ho. \\\" Premarnil \\\" sice 2 roky, ale vidim, ze sa snazi,pripravuje sa priebezne, a popritom chodi na bridády. Ale pravdou je, ze som mu jasne povedala, kazde moje dieta ma narok na financnu podporu na jedno vysokoskolske studium cize pocas 5 rokov. On ma narok uz len na tri roky, ked prispejem na jeho studium a samozrejme skolne za dva roky na novej skole bude musiet si zaplatit sam. Clovek velakrat sa rozhodne nespravne , ale musime sa naucit skorigovat svoje rozhodnutia, tak aby to nas posuvalo len pozitivnym smerom. Prajem ti vela stastia, mama styroch vysokoslovakov :-)

alzbee

Ale aby som dodala...byt na tvojom mieste, tak zo skoly by som odchadzala jedine vtedy, keby som uz mala nejaku pracu tu alebo v zahranici vybavenu. Lebo moze sa stat, ze si naozaj pracu nenajdes, este aj zo skoly odides a budes na mrtvom bode-iba doma lenosit :-P takze v podstate mozes sa posnazit tie skusky porobit aspon na Ecka :D a ked si nieco najdes, tak potom odist zo skoly.

rony26

rodicom sa to pokus vysvetlit este raz...hlavne ich musis presvedcit o tom, ze vies co robis, ze to mas premyslene, ze chces a budes studovat, ale nieco ine...podla mna ta pochopia, mozno tym nebudu nadseni, ale vysvetli im, ze proste nemozem nieco 5 rokov robit "z povinnosti"...ak mas uz teraz jasnu viziu, tak ju nasleduj a zi si po svojom, tak ako to bude tebe vyhovovat...samozrejme trosku ber ohlad na rodicov, predsa len si ich dieta, vsetko co sa ta tyka prezivaju a vzdy budu prezivat citlivejsie, takze im to treba ist na nich s citom...drzim palce nech sa to vyriesi k tvojej spokojnosti :-)

jajka001_

ja suhlasím s rodičmi, prácu si nenájdeš, radsej sa posnaž a ked ti to fakt nepojde, skus inu školu. a čo ked sa ti ani druha páčit nebude, zas to odflákneš, pojdeš na dalšiu?

alzbee

Presne to, co si napisala sem, povedz aj rodicom. A ked to nepochopia, tak potom ich nechapem..ved vyska sa da spravit v hocjakom veku. A neviem, aky by to malo vyznam tri alebo pat rokov studovat nieco, co ta fakt nebavi. Ked mas predstavu, co by ta bavilo, tak urcite sa na to daj od buduceho roka:)) nie je nic horsie, ako ked clovek studuje nieco, co ho nebavi a s cim nema v umysle sa ani v buducnosti zaoberat. Hovorim ti to z vlastnej skusenosti.ja tiez studujem nieco, co ma nebavi...ale u mna je ten problem, ze mna nebavi nic, takze som si povedala, ze kym ma z tej skoly nevyrazia, tak neodidem. Porozpravaj sa s rodicmi a koniec koncov-si dospela, takze oni by ti do tvojho rozhodnutia kafrat nemali. Bud by ta mali podporit, popripade povedat ich nazor, ale nie ti nieco zakazovat. Drzim palce!:)