Syndróm „zamrznutého“ ramena a osteopatická liečba

Táto diskusia patrí k článku: Syndróm „zamrznutého“ ramena a osteopatická liečba
Syndróm „zamrznutého“ ramena a osteopatická liečba

„Zamrznuté“ rameno je ochorenie ramenného kĺbu, ktoré trápi asi 2 percentá ľudí. Najčastejšie sa vyskytuje medzi dospelými diabetikmi, ženami, ľuďmi starších ako 40 rokov, s chorobami štítnej žľazy, chorobami srdca a autoimunitnými ochoreniami.

Peter0000

Tak najlepší tréning kĺbov je dokonalá Trojka.
Pozostáva z troch statických cvikov(výdrží):
-mostíky
-statické L-ká
-twisty
Toto sú twisty: www.warriorwomen.co.uk
Twisty skvelo trénujú stuhnuté manžety rotátora.
Prvé cvičenie je hore vľavo na obrázku. Začnite týmto. Cvičiť môžete každý deň, možno aj 3x denne. Túto výdrž by ste mali udržať len za pomoci svalou, nemá to byť nútené cvičenie. Trvať by malo asi 20 sekúnd obe strany.
Mostíky sú tým najleším cvičením na svete. www.warriorwomen.co.uk
Znova začnite cvičiť cvik hore-vľavo na obrázku. Takisto je to cvik na výdrž, čiže v takejto polohe by ste mali zotrvať asi 20 sekúnd. To bude stačiť na premazanie platničiek synioválnou tekutinou.
L-ká sú dosť náročné pre necvičiacich. www.warriorwomen.co.uk
Tu je stránka odkiaľ mám obrázky:
www.warriorwomen.co.uk
Ak to myslíte vážne so svojím telom, tak odporúčam Vám, zakúpiť si knihu Tréning väzňa 2. Tam nájdete všetko ohľadom Trojky.

Teryroky

V júli 2015 som mala úraz - luxáciu -(vykĺbenie) ramena pri páde. Mesiac po fixácii so začala rehabilitovať avšak neúspešne. V ramene sa mi vytvorili zrasty. V októbri som podstúpila artroskopický zákrok prerušenia zrastov a čuduj sa svete aj plastiku šľachy rotátora ramenného kĺbu. Opäť som rehabilitovala, znova bez veľkého úspechu. O tom , že som jedla lieky, vitamíny.... ani nehovorím. V decembri som skončila s kortikoidovou injekciou v ramene. Stále rehabilitujem, denne chodím ,,plávať" a posun nič moc. Mám pocit, že čím viac sa snažím je to horšie. Vraj sa mám obaliť trpezlivosťou, ale taká doba. Tak neviem.

Fefina

Ja som mala tiez zamrznute rameno...rozsah asi 30% ,8.10.2015 ma operoval mudr.kordos z kliniky ortopediky v ruzinovskej nemocnici ../on operuje aj tam/...este pred operaciou mi zablokovali nerv ktory vedie ku klbu....po operacij som nemala ziadne bolesti...na kontrolu som uz isla bez ortezy...rehabilitovala som,mozno este aj budem,ale myslim ze doktor ma zoperoval v.dobre...po operacii som kazdy den pila mrkvovojablkovu stavu niekedy s cervenou repou,pila tekvicovy olej a jedla vitaminky...myslim ze aj toto pomohlo a nielen ruke...doporucijem denne stavy..

alisia

zdravím.práve sa liečim na zamrznuté rameno,a poviem Vám ľudia nič príjemné.Za prvé je to bolestivé a po druhé mi to veľmi znepríjemnuje a obmedzuje život.už by som to chcela mať za sebou.